PREMIERĂ la Teatrul Dramatic din Galați. ”MaMe”, un spectacol care se simte altfel

PREMIERĂ la Teatrul Dramatic din Galați. ”MaMe”, un spectacol care se simte altfel
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sâmbătă, 18 ianuarie, şi duminică, 19 ianuarie, la ora 19,00, Sala Mare a Dramaticului găzduieşte întâia premieră din anul 2020, “MaMe”, un spectacol biografic realizat prin metoda devised theatre, o metodă bazată pe creaţie colectivă.

"MaMe” reprezintă, de fapt, un alt fel de a înţelege şi de a concepe o creaţie artistică, fiind şi primul spectacol de acest gen din repertoriul Teatrului "Fani Tardini". Un spectacol creat de la zero, printr-un scenariu original, scris de actorii din distribuţie, Svetlana Friptu, Radu Horghidan, Ana Maria Ciucanu, Ionuţ Moldoveanu, Elena Anghel, Ştefan Forir, Oana Mogoş, Răzvan Clopoţel, împreună cu regizorul, Cristian Ban.

"MaMe" este în primul rând despre actori, despre relaţiile acestora cu mamele din viaţa reală, dar şi despre public, care se va regăsi, cu siguranţă, în interpretarea lor.

Patru femei anonime, despre care nimeni nu ştia nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrâneţe şi ceea ce ne uneşte pe toţi când auzim sau pronunţăm cuvântul "mama".

“Bătrâneţea e o temă importantă care apare în spectacol şi care mă interesează foarte mult. Ajungem la vârsta aia la care nu mai suntem adolescenţi, nu ne mai răzvrătim împotriva părinţilor, ci ne maturizăm şi îi privim cu alţi ochi. Cred că acesta este momentul pe care spectacolul a încercat să îl surprindă. „MaMe” nu e un spectacol de 8 Martie. E un pretext, dar un pretext bun, cred, de a vorbi despre chestii mai generale și mai profunde și care nu sunt neapărat comode”, a declarat Cristian Ban.

Regia spectacolului „MaMe” este semnată de Cristian Ban, iar scenografia de Iulia Gherghescu, amândoi la prima colaborare cu Dramaticul gălăţean.

Spectacolul „MaMe” are o durată de o oră şi jumătate şi nu are pauză. Producţia este nerecomandată minorilor cu vârsta sub 12 ani.

Originar din Arad, Cristian Ban este unul din membrii fondatori ai spaţiului de creație și experiment Reactor din Cluj-Napoca și este unul dintre cei mai interesanți regizori tineri din România, la ora actuală. Este un creator înzestrat cu o mare sensibilitate artistică și cele mai multe dintre spectacolele sale sunt creații colective bazate pe istoriile personale ale actorilor. Montează în teatre din România și din străinătate, iar spectacolele sale sunt selecționate la importante festivaluri de teatru naționale și internaționale. Are o nominalizare la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, în 2018, pentru „Orașul nostru”, montat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

Biletele pentru premieră din 18 şi 19 ianuarie pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, din Domnească 59. Informaţii şi rezervări: 0758.089.994 sau 0758.049.850.

Citit 4057 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.