Evaluaţi acest articol
(56 voturi)
19 comentarii

UPDATE. În timp ce poliţiştii gălăţeni fac cercetări pentru a stabili dacă patronul magazinului care a dat-o afară pe asistenta Mihaela Pal a încălcat sau nu legea, militarii gălăţeni i-au pregătit femeii o surpriză. Aceştia au mers în faţa blocului unde locuieşte asistenta şi i-au oferit „singura armă împotriva căreia nicio armă nu poate trage” - un coş de flori. „Pentru unii, eşti erou. Pentru alţii, însă, nu contează că îţi pui viaţa în pericol pentru a-ţi salva pacienţii, contează doar că... vii acasă la finalul turei. Nu putem şterge experienţa prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Colegii noştri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au aşteptat-o în faţa blocului la finalul turei şi au întâmpinat-o cu aplauze şi flori, aşa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe. Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toţii suntem afectaţi de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viaţa şi mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Şi îţi mulţumim pentru tot ce faci pentru oraşul tău şi pentru România. Fii puternică! Mulţumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, şi militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!", este mesajul de pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, unde a fost postat şi un film în care militarii se înclină în faţa asistentei Mihaela Pal.


Frica naşte monştri. Aşa se poate rezuma povestea Mihaelei Pal, o asistentă medicală de la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Femeia are 44 de ani şi jumătate de viaţă şi-a dedicat-o pacienţilor. Deşi are acasă doi copii, Mihaela nu a dat bir cu fugiţii în faţa coronavirusului şi a decis ca, alături de toţi ceilalţi colegi ai ei, să lupte împotriva acestui virus. Doar ideea că poate ajuta la salvarea unei vieţi o face acum pe asistenta medicală să nu renunţe, mai ales că, zilele trecute, a trăit o experienţă greu de imaginat.

Conştientă că se poate îmbolnăvi şi ea de la pacienţii aduşi în spital, Mihaela Pal a decis să se separe de familia ei, mai ales că are acasă doi copii, unul dintre ei fiind chiar student în anul I la Facultatea de Medicină. A profitat că mai are în proprietate un apartament şi a decis să se mute acolo, singură, departe de cei dragi. Nu a vrut să pună pe nimeni în pericol, aşa că a purtat tot timpul mănuşi şi mască, chiar şi atunci când nu se afla în timpul serviciului. Din păcate însă, vecinii femeii au avut o reacţie extrem de urâtă. De o reacţia neaşteptată a avut parte şi la magazinul din colţul blocului, acolo unde a mers să îşi cumpere o apă. „Nu am mai locuit în acel apartament de vreo trei ani de zile, dar acum am decis să mă mut acolo pentru a nu intra în contact cu familia. Vecinii au devenit suspicioşi, unii chiar m-au sunat şi m-au întrebat ce caut acolo. Am fost tot timpul echipată corespunzător şi nu am avut nici un simptom. Mi-au trimis poliţia la uşă pentru că lucrez la spitalul de Boli Infecţioase. Am stat câteva zile în izolare, luată în evidenţă de Direcţia de Sănătate Publică, dar asta a durat câteva zile. Când am ajuns acasă am văzut clor pe uşă, au aruncat cu găleata şi am spus că nu se poate aşa ceva. Am ieşit să îmi iau apă de la magazin şi am fost dată afară. Mi s-a spus că nu am ce căuta acolo, că lucrez la Boli Infecţioase. Când s-a întâmplat asta nu mai eram în izolare la domiciliu, veneam de la serviciu. Am purtat echipament, avem tot ce ne trebuie şi nu cred că este cazul să ne ferim aşa, putem lua virusul de oriunde”, ne-a povestit Mihaela Pal. 

Autorităţile, solidare cu personalul medical

 Situaţia a ajuns şi atenţia poliţiştilor, dar şi a autorităţilor. „Noi, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne din Galaţi, condamnăm cu tărie astfel de gesturi ale unor semeni, care în aceste momente grele nu fac altceva decât să ameninţe sau să pună în pericol starea cadrelor medicale. Eu le mulţumesc cadrelor medicale pentru tot ceea ce fac şi pentru felul în care îşi desfăşoară activitatea”, ne-a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi. 
„Trebuie să înţelegem ce este în sufletul acestor oameni, care merg acasă şi se gândesc că s-ar putea să îşi infecteze familia. Este incalificabil ce se întâmplă. Tocmai de aceea, noi am pus deja la dispoziţie spaţii de cazare pentru tot personalul medical şi vom face tot posibilul să asigurăm spaţii pentru toţi cei care lucrează în sistem şi ne vor cere acest lucru”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.  
Vecinii femeii refuză acum să vorbească despre această situaţie sau susţin că nu ştiu nimic despre cele întâmplate, iar proprietarul magazinului din care asistenta a fost dată afară susţine că totul a fost o neînţelegere şi că  de fapt doamna nu a explicat corespunzător care este situaţia ei. „Tot blocul vuieşte că doamna lucrează la Infecţioase şi că ar fi fost lăsată în izolare la domiciliu. Au fost presiuni foarte mari pe noi. Oamenii ne-au spus că, dacă o mai primim în magazin, nu mai vin ei. „Am fost puşi la mijloc şi am zis că decât să îi pun în cap pe toţi mai bine îi spunem, frumos, doamnei că nu o mai putem servi. Pe vremea asta, toată lumea e panicată, iar doamna poate ar fi trebuit să  le explice mai bine locatarilor despre ce este vorba”, ne-a declarat Silviu Andrei, administratorul magazinului.  
Mihaela Pal şi-a găsit însă puterea de a trece peste toată această poveste. „Eu îmi fac meseria cu drag, am empatizat cu fiecare pacient în parte. Sunt o fire foarte energică şi trec mai uşor peste astea. Eu mă protejez şi încerc să îi protejez şi pe cei din jurul meu. Nu m-am gândit să demisionez din cauza coronavirusului. Dar, din păcate, nu Covidul îi omoară pe oameni, ci prostia umană, disperarea şi frica”, a conchis asistenta medicală. 
Sperăm ca povestea Mihaelei Pal să rămână în trecut şi că nu vom mai fi nevoiţi să relatăm şi alte cazuri de acest fel. Nu de alta, dar, în aceste zile, când ne lupta se duce cu un inamic invizibil, doar cadrele medicale pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte.


Un cadrul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, a făcut public miercuri seară, pe o reţea de socializare, calvarul pe care îl trăieşte de câteva zile din cauza vecinilor care o hăituiesc şi umilesc doar pentru că lucrează în spitalul menţionat, specializat în tratarea pacienţilor ce au Covid-19.

“Fetelor, este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla, doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani... Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului... Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul de la bloc, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase!!!! Ce să înţeleg.... E discriminare????”, a povestit Mihaela Moga Pal, asistent medical în vârstă de 44 de ani, modul inuman, inimaginabil, în care se comportă unii dintre cei alături de care locuieşte de mai bine două decenii.

Fotografia de profil a asistentei de pe această reţea de socializare este încadrată de mesajul: “Eu nu pot sta acasă, sunt cadru medical”!

Mărturisirea cadrului medical a fost urmată de sute de reacţii de indignare. „La fel îmi voi face meseria, cu drag”, a răspuns Mihaela Moga Pal. (Marian Căpăţînă)

 

Citit 16255 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 00:36

Media

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela.

În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela! <3 Pentru unii ești erou. Pentru alții, însă, nu contează că îți pui viața în pericol pentru a-ți salva pacienții, contează doar că... vii acasă la finalul turei. Mihaela este asistentă medicală în Galați, la Spitalul Boli Infecțioase. Ieri a postat pe facebook acest text: "Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamentului... Mi-au trimis poliția acasă... M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecțioase." Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe. Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică! Mulțumim comandantului batalionului, lt. col. Lucian Oancea, și militarilor săi pentru gestul care ne onorează. Respect!❤️

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on Thursday, April 2, 2020

19 comentarii

 • postat de Emanoil Vineri, 03 Aprilie 2020 07:59 5.13.214.*** Link la comentariu
  4
  9

  Noroc ca au venit baietii din armata de a putut sa intre in scara blocului. Azi o asteapta vecinii cu aceeasi primire?

  Raportează
 • postat de Sa se aplice legea !!! Vineri, 03 Aprilie 2020 00:20 77.111.246.*** Link la comentariu
  10
  9

  ,,...colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată “Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită..."


  200 DE MILIOANE AMENDA, DE PERSOANA, ORDONANTA MILITARA NR.4... !!!
  EXISTA DECLARATIA SCRISA (PE PROPRIA RASPUNDERE) !!!

  Daca as fi scris eu in ziar ca ,,am asteptat o persoana impreuna cu colegii mei din x si y si am aplaudat-o in fata blocului si i-am oferit flori" ... ce s-ar fi intamplat ???!!!
  Legea e numai pentru fraieri ???!!!
  Vorbesc FOARTE SERIOS ... 20.000 de lei amenda ... DE FIECARE PERSOANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Politia Locala...Politia Nationala...Jandarmeria...Armata Romaniei...aveti DOVADA SCRISA... ce va mai lipseste ???!!!

  Raportează
 • postat de x Joi, 02 Aprilie 2020 23:54 185.225.211.*** Link la comentariu
  6
  33

  Patronul e un VIRUS. Sa-l ocolim!
  Cine ne ajuta cu numele firmei si numarul blocului, strada, numar, cartierul, ca sa-l evitam pe viitor?

  Raportează
 • postat de COVID 19 - pandemia prostiei si ticalosiei Joi, 02 Aprilie 2020 18:29 77.111.247.*** Link la comentariu
  9
  30

  Asta este rezultatul isteriei create de conducerea actuala a Romaniei.
  Dezinformarea, manipularea, cenzura, represiunea, restrictionarea, amenintarea, reprimarea...toate astea sunt impuse si sustinute (de militari cu arma in mana si in masini de razboi) impotriva populatiei Romaniei, o populatie aflata GRAV sub limita de alfabetizare si civilizare si cu un procent INSPAIMANTATOR de analfabeti functional.
  Ca sa creezi o catastrofa de proportia asta (punerea in detentie a popoarelor) este ceva EXTREM DE PERICULOS pe termen mediu si lung. Se va vedea asta incepand din lunile care urmeaza.
  Pe baza unor cifre manipulate si a unei realitati distorsionate s-a creat in mintea gloatei lipsita de orice fel de cultura si repere, imaginea APOCALIPSEI.
  Isteria abia incepe...sa vedeti cand se va pune mana pe cutite si rangi...

  Raportează
 • postat de Vlasceanu Mihaita Joi, 02 Aprilie 2020 13:35 95.76.34.*** Link la comentariu
  14
  40

  Mai bine-si dadeau cu clor in gat! Idioti!

  Raportează
 • postat de O Are Joi, 02 Aprilie 2020 13:20 86.125.62.*** Link la comentariu
  36
  38

  Mult tam-tam se face pe aceste cadre medicale . In situatie normala avem un sistem medical bolnav cu medici si asistente arogante , spagari , lipsa de profionalism . Nu generalizez dar in spitalele din Galati te internai cu o boala si te externai cu 5 . Si asta din grija medicilor si scumpelor asistente . De se imbonlavesc este firesc , nu sunt invatati sa respecte igiena minima . Asa sunt tratati si pacientii lor , vezi wc-urile din spitale , saloanele , paturile . In cazul de fata sa ascultam si parerea unui locatar vecin cu doamna , cred ca avem parte de surprize si nu mai bocim pe umarul ei .

  Raportează
 • postat de Blade Joi, 02 Aprilie 2020 12:22 86.34.180.*** Link la comentariu
  7
  39

  E plin de prosti peste tot. De asta suntem unde suntem...S-a gandit vreunul dintre lingaii ce-si dau cu parerea, de ce avem astfel de comportamente?
  Care dintre ei , poate cu mana pe inima sa laude sistemul de sanatate romanesc, corupt, nefunctional si iresponsabil?
  Au murit zeci de ani, mii de oameni, datorita conditiilor infernale din spiatlele romanesti, galatene in acest caz.
  Multora nu le-a fost data nici o sansa, cu nepasare au fost lasati sa se stinga, sub ochii cadrelor medicale, corupte, hoate si nepregatite, in cele mai multe cazuri. Avem si personal medical de valoare, dar este sub 20%; restul este pleava. CU siguranta cei ce au comis acest gest, cunosc ce inseamna personalul medical, asa cum de altfel il cunoastem cu totii., dar acum de frica, ne prewfacem altfel. Consider, o reactie tipica omului simplu, in acord cu ceea ce reprezinta azi "spitalul romanesc"!

  Raportează
 • postat de Pintilie Costel Joi, 02 Aprilie 2020 11:46 31.220.2.*** Link la comentariu
  39
  17

  Ar trebui sa verificati situatia reala, intrebati vecinii de ce au reactionat asa. Doamna trebuia sa fie la izolare la domiciliu, dar iesea nestingherita din casa, la cumparaturi etc. Ea fiind cea care ne anuntat ca este la autoizolare, ca apoi sa o vedem la magazin facandu-si cumparaturile. Avem parinti batrani, cum ati fi reactionat in aceasta situatie?

  Raportează
 • postat de X Joi, 02 Aprilie 2020 11:36 85.186.96.*** Link la comentariu
  11
  33

  @Andronache Vasile este ca esti vecin cu dna. dr ?
  Toti indivizii ar trebuii incadrati la zadarnicirea combaterii bolilor si astia fara mila ar trebuii amendati pe maxim!!
  Este acelasi instinct animalic, astia nu se pot numi oameni ci simplu animale!

  Raportează
 • postat de eu Joi, 02 Aprilie 2020 11:31 86.124.202.*** Link la comentariu
  7
  25

  Codul penal român conține prevederi în care se pot încadra acțiunile vecinilor. Magazinul de cartier din care ați mers să vă cumpărați o pâine are camere de supraveghere video în mod cert. Puneți mâna pe o coală de hârtie și pe un stilou și la treabă. Iar dumnealor vor afla peste un an, un an și jumătate ce înseamnă să-ți faci dreptate singur ca atunci când îl prindeai pe unul cu oile în păpușoiul tău, căci a face tipul ăsta de ordine pe scara blocului de acolo provine. Foarte bună ideea cu ieșirea în presă, vă rog să vă faceți cunoscută adresa colegilor din sistem și celor din UPU în principal iar aceștia când vor vedea adresă din imediata apropiere vor știce să facă

  Raportează
 • postat de AKM47 Joi, 02 Aprilie 2020 10:41 193.230.156.*** Link la comentariu
  17
  75

  Asa este, doamna. Se numeste discriminare. Dezumanizare. Prostie. Rautate. Toate la un loc. Ar trebui sa depuneti plangere penala impotriva acestor gunoaie umane. Stiti ce este mai grav?
  Ca autoritatile nu vor face nimic. Puteti fi convinsa de asta. La fel cum nu au facut nimic sa organizeze carantina eficace la frontiera pentru cei suspecti, la fel cum nu fac nimic sa opreasca valul incredibil de infractionalitate care a explodat dupa venirea "valorilor" (ca sa ma exprim mult prea politicos).
  Asta e tara in care traim. Ajungem sa ne fie scarba si rusine ca suntem oameni....imi pare rau, doamna, ca trebuie sa treceti prin asa ceva. Aveti tot respectul meu.

  Raportează
 • postat de un galatean Joi, 02 Aprilie 2020 10:00 5.12.151.*** Link la comentariu
  15
  79

  Le doresc handicapatilor de vecini sa aiba nevoie sa fie ingrijiti de doamna asistent medical.

  Doamna, daca cititi aici, incercati sa treceti peste nefericitul incident si sa va faceti treaba in continuare. Pe langa lipsa de educatie specifica acelor oameni, virusul asta scoate si ceea ce este mai rau in oameni. Din pacate.

  Raportează
 • postat de Andronache Vasile Joi, 02 Aprilie 2020 09:54 188.24.238.*** Link la comentariu
  79
  27

  Daca este doamna asistenta care trebuia sa fie la autoizolare, dar se plimba la cumparaturi. Ce reactie ar fi trebuit sa avem, noi, vecinii?

  Raportează
 • postat de TODORAN PETRU Joi, 02 Aprilie 2020 08:07 109.96.134.*** Link la comentariu
  8
  54

  De ce nu se comunică populației județului nostru care este situația cu bolnavii de coronavirus. Trebuie să știm câți sunt simptomatici, câți sunt carantinați, câți sunt la izolare voluntară, câți sunt testați zilnic. De asemenea, trebuie să știm mai multe despre indisciplinați și ce măsuri s-au luat cu cei care infectează populația prin inconștiență și aroganță.

  Raportează
 • postat de Eugen potorac Joi, 02 Aprilie 2020 06:44 5.13.180.*** Link la comentariu
  16
  62

  Vecinii tai nu au fost, nu sunt și nici nu vor fi în stare sa facă ceva! Niște amibe.. patameci-uri! Capul sus și fă-ți datoria! Orașul este alături de tine și colegii tăi, la fel și asa zișii conducători ai acestui oraș. Ești alături de polițiști, jandarmi, armata, politia locala în primul rand. Nu cedați, nu aveți voie sa cedați! Veți câștiga cu toții lupta asta. Lasă vecinii, tu sa fii Om și să-i ajuți!

  Raportează
 • postat de IC Joi, 02 Aprilie 2020 06:12 86.124.200.*** Link la comentariu
  11
  52

  Evident ca-i de condamnat atitudine unor astfel de vecini ,sunt convins ca ,majoritatea se incadreaza la varstele cu risc ,la infectia cu virusul Covid-19. Consider ca mare parte din modul de a actiona si gandi a vecinilor stimatei doamne si a multaora ca ei , se datoreste isteriei posturilor TV ,asa zise de stiri ,posturi care numai de stiri nu dau , s-au transformat in vanatori de greseli , de instante care dau verdicte, sentinte in general cu iz politic ,mai mult cu afinitati de stanga ,de senzational cu orice pret ,facand mai multa dezinformare decat informare . Starea de criza-i stare de razboi ,consider ca ar trebui luate masuri de razboi ,in toate domeniile , impusa o cezura drastica si chiar inchise unele posturi. Transmit stiri live de la ori cine stie sa ia niste imagini cu un telefon mobil , oare cum verifica ,stirile respective ,din trei surse....

  Raportează
 • postat de Ion Joi, 02 Aprilie 2020 05:49 185.53.197.*** Link la comentariu
  6
  47

  Să mai terminăm cu minciuna asta "Noi suntem oameni". Noi suntem niste animale care îngrozite alergăm unde vedem cu ochii. Ca să fii om trebuie întâi să fii rațional.

  Raportează
 • postat de covid Joi, 02 Aprilie 2020 02:19 84.117.41.*** Link la comentariu
  15
  58

  Le e frica la betivanii aia de vecini ai tai sa nu ia coronavirusul si vor sa te alunge cat mai departe de ei. Le e frica la putori de moarte. Ani de zile nu au stiut ce e ala spalat pe mani si clor si acum o fac pe desteptii. Greata!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 02 Aprilie 2020 01:48 5.13.144.*** Link la comentariu
  13
  38

  Solidaritatea de care vorb. domn. Presedinte! O stiu... era si dinainte de criza!
  Topul celor mai rau oameni nu s-a schimbat deloc tot ala e: Albanezi, Marocani si Romani!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.