Căminul de bătrâni va fi administrat de autorităţile locale

Căminul de bătrâni va fi administrat de autorităţile locale
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ultima raportare oficială a Grupului de Comunicare Strategică arăta faptul că, la nivelul judeţului Galaţi, erau 138 de cazuri de îmbolnăvire din cauza coronaviruslui. O parte dintre cei confirmaţi pozitiv cu COVID-19, 36 la număr, sunt bătrânii şi angajaţii din Căminul "Sf. Ilie", acolo unde a şi fost instituită carantina.

Autorităţile au făcut solicitare la Bucureşti şi, printr-un ordin semnat de Raed Arafat, s-a decis ca centrul privat de îngrijire bătrâni să fie preluat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi. "Decizia de a trece căminul în administrarea DGASPC a fost luată cu toţi factorii de decizie din judeţ, inclusiv Primăria, inclusiv preşedintele Consiliului Judeţean. Împreună am adresat o solicitare comandatului acţiunii, domnului Arafat, şi marţi noaptea a venit acest ordin prin care căminul de bătrâni va fi în coordonarea Direcţiei. La Consiliul Judeţean se realizează activitatea de preluare şi de gestionare. A fost trecut nu pentru că nu mai aveau alimente sau altceva, a fost trecut pentru că există o bază legală şi o recomandare a Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială. În momentul de faţă, preocuparea noastră, a autorităţilor, este să salvăm viaţa bătrânilor, să le asigurăm condiţii decente de tratament şi îngrijire", ne-a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

Sursa citată ne-a confirmat şi faptul că la centrul "Sf. Ilie" au fost delegate 22 de cadre medicale, care vor lucra în ture, astfel încât bătrânii care se mai află în centru să primească îngrijirea medicală necesară. De asemenea, prefectul ne-a dat asigurări că, pe data de 5 aprilie, în baza unui contract semnat de Direcţia de Sănătate Publică cu centrul respectiv, acolo au ajuns şi materiale de protecţie şi dezinfectanţi, atât pentru suprafeţe, cât şi pentru personal.

Între timp, cele aproximativ 100 de probe la care se aşteaptă rezultatele sunt prelucrate la Bucureşti, la Institutul "Cantacuzino".

 

Citit 3610 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.