Irina Topal duce dorul fotbalului și al Galațiului. La trei anişori, surioara face spectacol la antrenamentele de acasă, de la Chişinău (VIDEO)

Irina Topal duce dorul fotbalului și al Galațiului. La trei anişori, surioara face spectacol la antrenamentele de acasă, de la Chişinău  (VIDEO)
Antrenamente în familie, la Chișinău. Irina Topal şi partenerii de antrenament, surioara Polinka şi fratele Ivan
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Mijlocașul formației gălățene FC Universitatea și al naționalei Republicii Moldova, Irina Topal (21 ani), este de trei săptămâni acasă, la Chișinău, unde spune că se trăiește cam la fel ca în România în această perioadă de pandemie. Marea ei durere este că îi lipseşte fotbalul, până şi de la televizor.

După ce s-a anunțat în 16 martie declararea stării de urgență în România, echipa gălățeană a trebuit să oprească antrenamentele, iar Irişka, așa cum îi spun toți apropiații, a plecat în 18 martie acasă, la Chișinău. În acea zi, și în Republica Moldova s-a intrat în starea de urgență, iar de restricții s-a lovit încă de la trecerea frontierei. "Eram într-un microbuz, o cursă obişnuită. Şoferul era român şi n-a mai fost lăsat să intre în Moldova, aşa că a trebuit să aştept în vamă până a venit tata cu maşina de la Chişinău", a povestit Irişka. A urmat izolarea la domiciliu.

"Viaţa aici este în general la fel ca la Galaţi, toată lumea stă acasă. Ies doar cei care trebuie să meargă la serviciu sau cei care au nevoie să-şi mai cumpere ceva, mai toţi cu măsuri de protecţie, mască şi mănuşi. Se merge doar cu document de la locul de muncă, ca să dovedească dreptul de a umbla pe-afară. Străzile sunt cam pustii, se respectă măsurile impuse. Desigur, mai sunt şi aici excepţii, văd pe la televizor, la ştiri, că mai sunt unii care ignoră şi ies la grătare, chiar dacă se dau amenzi. Timpul mi-l umplu urmărind seriale, cu antrenamente sau alături de mama prin bucătărie. Ne vin tot felul de idei la gătit de la atâta stat în casă, în fiecare zi facem câte ceva", a adăugat fotbalista.

La fel ca în România, se mai poate ieşi din casă pentru activităţi fizice în apropierea domiciliului. Astfel, fotbalista considerată a avea unul dintre cele mai fine driblinguri din campionatul primei ligi din România îşi ia mingea şi iese pe terenul de lângă bloc pentru primul antrenament al zilei, unde exersează în special la tehnică.

Cu fratele alături şi surioara în spate

Cel de seară, după programul trimis de antrenorii din Galaţi, este parcurs mai uşor, pentru că îl face având companie mereu, împreună cu fratele Ivan (13 ani), care practică înotul. Mai mereu, acest al doilea antrenament al zilei se transformă într-un adevărat spectacol, oferit de "prinţesa" familiei, adorabila Polinka, care la trei anişori se joacă imitând mişcările surorii şi ale fratelui şi urcându-se în spatele lor la flotări sau genuflexiuni. "Lipseşte doar când n-are chef, iar asta se întâmplă rar, aşa că sunt antrenamente făcute cu zâmbetul pe buze de toţi", ne-a povestit Irişka. A împărtăşit cu noi plăcerea acestor antrenamente, trimiţându-ne un filmuleţ cu un astfel de moment:

Totuşi, Irişka Topal suportă destul de greu această perioadă. "Mi-e dor de fotbal, simt că nu mai pot fără. Nici măcar la televizor sau pe internet nu ai cum să vezi un meci în direct... Sper să se termine povestea asta cât mai repede, să se termine cu bine pentru toţi. Abia aştept să revin la Galaţi, să mă regăsesc cu fetele din echipă la antrenamente".

Dorinţa ei este ca Liga 1 din România să fie încheiată pe teren, să se joace toate meciurile din program. "Jucăm fotbal din pasiune, se înţelege că noi vrem pe teren, la meciuri, cu atât mai mult după această perioadă de carantină, de izolare. Ştiu că toate fetele au o dorinţă mare să joace şi să confirme ce am făcut în tur", a precizat Irişka Topal.

FC Universitatea Galaţi este pe locul 2 în prima ligă la jumătatea competiţiei, care se afla chiar înaintea startului în retur la momentul când s-a spus "stop joc". În acest an, s-a putut juca doar un singur tur din "Cupa României", în care echipa gălăţeană a câştigat în deplasare, scor 3-2, în faţa celor de la Selena Constanţa, calificându-se în sferturile de finală. 

Citit 2879 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.