Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

(I) 368 de candidaţi, înscrişi în lupta pentru şefia celor 64 de primării din judeţul Galați

(II) Lupta electorală din localitățile gălățene

(III) Ultimul episod al ”serialului” nostru dedicat candidaților la primăriile din județ este și cel mai scurt. Asta și pentru că în 11 comune candidează doar câte patru competitori, în altele două doar câte trei, în timp ce, la Brăhășești, lupta electorală din 27 septembrie este ”apanajul” a doar doi candidați la fotoliul de edil-șef.

Concret, în Bălășești, actualului primar Paul-Cezar Maftei (PSD) i se opun: Neculai Enache (PNL), Vasile Istrate (ALDE) și Ștefan Partene (PMP).

La Băneasa, competiția are loc între edilul în funcție, George-Aurelian Gache (PSD), Petru-Marian Felea (PMP), Dică-Nelu Hurduc (Pro România) și independentul Vasile Sfat.

Competiția electorală din Cerțești îi are în prim plan pe actualul primar liberal Daniel Cotoranu, dar și pe Florin Bugiag (Pro România), Alexandru Duda (PSD) și pe Ionuț Dumitrașcu (ALDE).

Cvartetul competitorilor din cursa pentru primăria comunei Corni este compus dintr-un alt edil șef de la PNL, Vasile Prodan și din contracandidații acestuia: Ionel Alexandru (PSD), Guță Caramfil (Pro România) și Mihai-Iulian Ungureanu (PMP).

Pe malul Siretului, la Cosmești, primarul PSD, Ion Tuchiluș, se află, de această dată, în competiție cu: Ion Bâzu (Pro România), Doru Nunu (PNL) și Ioan Toader (ALDE).

La Prut, în Oancea, liberalului Victor Chiriloaie, primar în exercițiu, i se contrapun Lucian Gîdei (PMP), Emil Gugiu (PSD) și Aurel-Ginel Mușat (ALDE). 

În nord-vestul județului, la Poiana, pentru edilul Ciprian Tudor (PSD), lupta electorală "are” trei nume: Dan-Laurențiu Boghiu (PNL), Paraschiv Holbea (PMP) și Sorin Tivdă (ALDE).

Un alt primar social-democrat, Emil Dragomir, are de disputat votul din 27 septembrie de la Slobozia Conachi cu: Iulian Neagu (ALDE), Jenel Rouă (Pro România) și Alexandru Stamboală (PNL).

Similară este și situația de la Suceveni, unde edilul-șef în funcție, Marian Mitrofan (PSD) a intrat în cursa electorală pentru un nou mandate împreună cu Ionel Cucu (PMP), Marian Hălăucă (Pro România) și Vasile Neagu (PNL).

La Suhurlui, primarul liberal Gigi Țuțu are, la rândul său, trei adversari la scrutinul de la finele lui septembrie: Neculai Cernat (Pro România), Andrei Frangulea (PSD) și Lascăr Isaia (ALDE).

Revenind pe malul Prutului, la Vlădești, un alt penelist în funcție, Eracli Drujescu are de ”înfruntat” alți trei competitori pentru fotoliul de la primărie: Tudorel Antohe (ALDE), Gheorghe Ghionea (PMP) și Daniel-Ovidiu Grozav (PSD).

Cum spuneam, în alte două unități administrative-teritoriale din județ, pe buletinele de vot ale alegătorilor se vor regăsi doar câte trei candidați. Astfel, la Ghidigeni, actualul primar Eugen Tăbăcaru (PNL) este concurat de Marian Bădiță (Pro România) și de Petru-Valeriu Cotan (PSD), iar la Nămoloasa, pentru Adrian Răsmeriță (PSD), edilul în funcție, competiție electorală este doar cu Florin-Daniel Dan (PNL) și Nelu Marin (ALDE).

În fine, la Brăhășești, în cursa pentru fotoliul de primar au intrat doar cel în exercițiu, Mircea Dumitru (PSD) și viceprimarul Mitică Stoica (Partida Romilor).

Toamna se numără bobocii, iar anul acesta și primarii. Până la votul din alegerile locale 2020 au mai rămas doar zece zile.

Citit 1855 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2020 08:24

1 comentariu

  • postat de Gabriel Florea Miercuri, 16 Septembrie 2020 00:59 213.225.0.*** Link la comentariu
    10
    3

    La Slobozia Conachi, Primarul în funcție Emil Dragomir, nu are adversar. Ceilalți care se bat cu el, cheltuie banii degeaba. La cum se implică el acolo, rămâne Primar pe viață. Să nu spuneți că nu v-am atenționat. Succes la toți.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro