Începe proiectarea variantei ocolitoare a Galațiului. Contract semnat în mijlocul câmpului
Foto: Marian Calestru

Începe proiectarea variantei ocolitoare a Galațiului. Contract semnat în mijlocul câmpului
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Contractul de proiectare și execuție a variantei ocolitoare a municipiului Galați a fost semnat ieri, la Braniștea, de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL. Aceasta are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare și 42 de luni pentru executarea lucrărilor la drumul cunoscut drept Centura Mare a Galațiului. La eveniment au fost prezenţi premierul Ludovic Orban și ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

"Proiectul face parte dintr-o suită de astfel de investiții care își propun ca, în următorii 5-6 ani, Galațiul și Brăila să fie conectate la Coridorul 4 Pan-European și Coridorul 9 Pan-European", a declarat premierul Ludovic Orban.

Valoarea proiectului este de peste 705 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

"Această variantă ocolitoare are 33,6 kilometri, din care peste patru kilometri sunt doar structuri, vom avea 33 de pasaje și viaducte, două parcări, un tunel și două noduri, este un obiectiv complex, care sperăm să își aducă contribuția la dezvoltarea zonei", a precizat Gabriel Budescu, director tehnic în CNAIR.

Şi dacă tot vorbim despre investiţii, tot ieri a fost semnat, între Administraţia Porturilor Dunării Maritime și ministrul Lucian Bode, contractul de finanțare, în valoare de 57 milioane de lei, pentru refacerea racordurilor rutiere și feroviare, asigurând astfel accesul spre platforma multimodală care va fi construită.

Citit 5855 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2020 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.