La Galați a avut loc cea mai rapidă învestire de CJ din ţară (VIDEO)

La Galați a avut loc cea mai rapidă învestire de CJ din ţară (VIDEO)

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
2 comentarii

Vineri dimineață, pe esplanada Consiliului Județean Galați a avut loc ședința de constituire și depunerea jurământului de către noii consilieri județeni, votați la alegerile locale din 27 septembrie și, bineînțeles, de către noul (și vechiul) președinte al instituției, Costel Fotea.

În prezența prefectului Eugen Hristache și îmbrăcând un caracter sobru, în cadrul acestei ședințe 31 dintre cei 34 de consilieri județeni, cu mandatele validate de instanța competentă, au efectuat depunerea jurământului, în ordine alfabetică. Diferența este dată de mandatele social-democraților Costel Fotea (ales președinte) și Viorica Sandu, precum și al liberalului Viorel Cristovici, care urmează a fi înlocuiți de formațiunile politice pe care le-au reprezentat în alegeri.
”Prin votul din 27 septembrie, Partidul Social Democrat are majoritate în Consiliul Județean. Am făcut constituirea consiliului mai repede, dată fiind această situație de pandemie, pentru a putea face cât mai repede alocări bugetare atât către comune, dar și către spitale. Suntem primul consiliu județean din România care s-a constituit pentru că trebuie să ne apucăm de treabă și sunt conștient ce înseamnă acest vot masiv de încredere pe care l-am primit”, a precizat președintele Costel Fotea.
Din aceeași sursă, am aflat că toate proiectele din oferta electorală sunt asumate pentru actualul mandat, cu mențiunea că sănătatea rămâne prioritatea zero. Prima ședință de lucru referitoare la constituirea comisiilor și la numirea celor doi vicepreședinți (ambii din partea PSD) ar urma să aibă loc la finele săptămânii viitoare, cel mai probabil tot vineri.

Citit 2384 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Octombrie 2020 01:24

2 comentarii

 • postat de Vica de pe 11 Siret Sâmbătă, 17 Octombrie 2020 15:05 78.96.81.*** Link la comentariu
  13
  13

  Deh! Ciolanul trebuie luat repede la rontait!

  Raportează
 • postat de ivan jan Sâmbătă, 17 Octombrie 2020 13:14 5.13.234.*** Link la comentariu
  26
  18

  Felicitari! Mult suces in noua legislatura. Asteptam rezultate. Suntem cu ochi pe voi!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro