La Galați a avut loc cea mai rapidă învestire de CJ din ţară (VIDEO)
Foto: Marian Calestru

La Galați a avut loc cea mai rapidă învestire de CJ din ţară (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Vineri dimineață, pe esplanada Consiliului Județean Galați a avut loc ședința de constituire și depunerea jurământului de către noii consilieri județeni, votați la alegerile locale din 27 septembrie și, bineînțeles, de către noul (și vechiul) președinte al instituției, Costel Fotea.

În prezența prefectului Eugen Hristache și îmbrăcând un caracter sobru, în cadrul acestei ședințe 31 dintre cei 34 de consilieri județeni, cu mandatele validate de instanța competentă, au efectuat depunerea jurământului, în ordine alfabetică. Diferența este dată de mandatele social-democraților Costel Fotea (ales președinte) și Viorica Sandu, precum și al liberalului Viorel Cristovici, care urmează a fi înlocuiți de formațiunile politice pe care le-au reprezentat în alegeri.

”Prin votul din 27 septembrie, Partidul Social Democrat are majoritate în Consiliul Județean. Am făcut constituirea consiliului mai repede, dată fiind această situație de pandemie, pentru a putea face cât mai repede alocări bugetare atât către comune, dar și către spitale. Suntem primul consiliu județean din România care s-a constituit pentru că trebuie să ne apucăm de treabă și sunt conștient ce înseamnă acest vot masiv de încredere pe care l-am primit”, a precizat președintele Costel Fotea.

Din aceeași sursă, am aflat că toate proiectele din oferta electorală sunt asumate pentru actualul mandat, cu mențiunea că sănătatea rămâne prioritatea zero. Prima ședință de lucru referitoare la constituirea comisiilor și la numirea celor doi vicepreședinți (ambii din partea PSD) ar urma să aibă loc la finele săptămânii viitoare, cel mai probabil tot vineri.

Citit 3134 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.