Evaluaţi acest articol
(38 voturi)
15 comentarii

UPDATE, 22 octombrie 2020. Părinţii au renunţat la ideea de a-şi retrage copiii de la şcoală. Cei doi fraţi vor face cursuri online. În urma discuţiilor purtate cu inspectorul general Onuţ Atanasiu, tatăl copiilor retraşi de la Şcoala nr. 25 pe motiv că li se impunea să poarte mască a decis că aceştia vor continua studiile exclusiv online. Prin urmare, celor doi fraţi, unul în clasa a III-a şi celălalt în clasa a V-a, li se va permite să-şi continue studiile de acasă. 

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean nu va mai depune plângere penală împotriva părinţilor care ar fi îngrădit dreptul la educaţie a celor doi copii prin decizia de a-i retrage de la cursuri.


(21 octombrie 2020) Părinţii unor copii de la Şcoala Nr. 25 şi-au retras copiii de la cursuri, un elev în clasa a III-a şi unul în clasa a V-a, pe motiv că nu vor ca aceştia să poarte mască. Inspectorul general, Onuţ Atanasiu, susţine că le va face plângere penală pentru îngrădirea dreptului la educaţie al propriilor fii.

"Subsemnaţii..., în calitate de părinţi ai elevilor...., înscrişi în clasa a V-a şi a III-a la Şcoala 25 Galaţi, vă solicităm să luaţi act de de retragerea copiilor noştri de la cursurile şcolare ale anului 2020-2021, urmând să-i înscriem pentru continuarea studiilor în anul şcolar 2021-2022. Vă aducem la cunoştinţă că hotărârea de a ne retrage copiii de la şcoală am luat-o având în vedere situaţia actuală din ţara noastră, precum şi faptul că sunt impuse restricţii şi sunt limitate şi încălcate drepturile copiilor la sănătate, la liberă mişcare. Noi, în calitate de părinţi, v-am adus la cunoştinţă faptul că nu suntem de acord cu măsurile impuse în şcoală, că nu suntem de acord cu limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor noştri şi nu numai. Noi, în calitate de părinţi, apreciem că prin impunerea restricţiilor şi prin limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor se aduce o atingere gravă dezvoltării normale, din punct de vedere psihic, emoţional şi fizic. Atâta timp cât conducerea şcolii şi nu numai nu au reuşit să găsească cele mai bune soluţii în vederea continuării procesului de învăţare, ne-am văzut nevoiţi să procedăm la retragerea copiilor de la cursurile şcolare aferente anului şcolar 2020-2021", sună solicitarea pe care a primit-o, cu stupoare, conducerea Şcolii Nr. 25.

Directoarea-adjunctă, Elena Năstase, ne relatează în legătură cu acest caz: "Încă din primele zile de şcoală, ne-am trezit cu mama acestor copii, care a venit să inspecteze condiţiile în care se va învăţa. Nu purta mască şi şi-a permis să-mi spună şi mie să nu mai port. M-a informat că-şi va trimite copiii la şcoală fără mască. Într-adevăr, cei doi au venit fără mască, dar profesorii le-au solicitat să poarte câte una. De a doua zi nu au mai venit la şcoală, deşi noi le-am oferit şi alternativa să înveţe online, pe care au refuzat-o. Pentru că se acumulaseră multe absenţe, le-am trimis notificare prin care i-am anunţat pe părinţi acest lucru. Au venit întâi cu o dovadă medicală, apoi pe 20 octombrie am primit această înştiinţare că-şi retrag copiii de la şcoală, lucru pe care l-am adus la cunoştinţa conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean", spune Elena Năstase.

Inspectorul general susţine că a discutat telefonic cu tatăl celor doi fraţi şi că i-a adus la cunoştinţă că este nevoit să depună plângere penală împotriva lui: "A rămas să ne întâlnim pentru a discuta situaţia. I-am spus că-i fac plângere. Conform Codului penal, restricţionarea dreptului la educaţie a unor copii se pedepseşte cu închisoare între trei lui şi un an sau cu amendă, în funcţie de gravitatea cazului. Lupta lui împotriva măştilor e treaba lui, dar eu, ca inspector şcolar general care am fost sesizat de situaţie, trebuie să iau măsuri", declară Onuţ Atanasiu.

Acesta susţine că au fost şi alţi părinţi care au depus la începutul anului şcolar la secretariate câte o notificare în care spun că sunt împotriva purtării măştilor: "S-au depus vreo 50 de astfel de scrisori, toate formulate la fel, schimbate doar datele personale. Le-am răspuns că sunt reguli pe care trebuie să le respecte şi s-au conformat. Nu am avut alte situaţii de genul celei de la Şcoala Nr. 25", mai spune şeful învăţământului gălăţean.

Citit 9700 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 01:28

15 comentarii

 • postat de realism Vineri, 23 Octombrie 2020 07:55 78.96.59.*** Link la comentariu
  6
  5

  Daca ne gandim la consecintele reale si imediate ale purtarii mastilor, nu putem sa negam urmatoarele efecte : dupa ce spui 10 cuvinte, automat ti se umezeste fata in jurul gurii. Lipsa ventilatiei naturale favorizeaza aparitia bubelor in locul respectiv. Bubitele provoaca la randul lor mancarimi si de aici sirul se poate lungi la nesfarsit (pentru ca mai sunt si multe alte efecte ignorate de autoritati). Multi parinti se plang de aceste efecte REALE SI IMEDIATE ale purtarii mastii. Deci incercand sa ne ferim de o boala ne imbolnavim de alte 10 (mai mititele dupa mintea si ignorate de capetelor luminate care ne conduc).

  Raportează
 • postat de eu Joi, 22 Octombrie 2020 16:36 86.124.202.*** Link la comentariu
  6
  8

  Bieții copii! Smintiți care cred că au dreptul să facă orice pentru că sunt "beneficiarii" unui proces biologic. Părinte nu ești dacă ai dat viață unui copil, părinte ești atunci când livrezi societății un produs viabil, educat, sănătos, civilizat, integrat social, etc. Matilda parcă îl întreabă pe Petrini la un moment dat despre ce înseamnă a fi tată.....Copiii sunt primii jertfiți de regulă într-un război al părinților, ori între ei ori cu morile de vânt. Situația prezentată este un subiect de presă și nimic altceva, pentru că nu trăim în junglă ci într-o societate cu regulile ei, mai bune sau mai puțin bune: școală primește copiii la cursuri potrivit unor legi ( ordine de ministru, ordonanțe, hotărâri de guvern, hotărâri ale consiliului local, etc.) iar copiii le respectă. De asemenea, părinții acestor copii respectă legea la rândul lor, pentru că nu trăim în neolitic să ne facem dreptate cu bâta la cap. Cine alege să ne respecte regulile societății în care trăim, suportă consecințele. Învățământul primar este obligatoriu, nu lași copilul la școală pentru că ai tu ceva de rezolvat cu directorul școlii, suporți consecințele și te trezești cu Poliția la ușă. O să se stabilească ulterior dacă și ce ai făcut, sunt procurori și judecători plătiți pentru asta. Drama și întrebarea în același timp este alta : vor reuși autoritățile să împiedice în timp util malformarea psihică și intelectuală a unor copii nevinovați? A unor suflete inocente care nu au alt păcat decât că au venit pe lume în familia asta ? Tare mă tem că nu și mai notăm încă 2 copii sacrificați, încă 2 vieți care puteau avea un destin în schimb îi au pe acești părinți. Bună, rea cum este școala românească, copiii trebuie să învețe, inclusiv a respecta reguli. Pentru că dacă nu, peste câțiva ani, te așteaptă la colțul blocului și îți dau în cap, rebeli fiind așa cum au fost învățați de părinții lor. Deși aceștia din urmă vor fi primele victime ale nesupunerii sociale predate acasă....Primii vor afla ce înseamnă să propovăduiești anarhia și lipsa oricărei reguli! Nu mă pot abține să repet, bieții copii unde au nimerit pe lumea asta

  Raportează
 • postat de Mario Joi, 22 Octombrie 2020 08:52 89.137.138.*** Link la comentariu
  47
  53

  Cand o să lesine cate un copil prin clasă, datorită botnitelor, să vedem atunci ce spune inspectorul cucului,poate se trezește el cu vreo plângere penală, oricum toată mascarada asta cu măștile o să se întoarcă împotriva lor,a celor care o impun abuziv

  Raportează
 • postat de A.P.E. Joi, 22 Octombrie 2020 08:48 109.166.130.*** Link la comentariu
  15
  50

  SUSTIN Alina , bine punctat. Si eu am avut probleme cu copilul la scoala cu bullying-ul, pe motivul invidiei la invatatura intre colegi. Am facut sesizari la inspectorat si am primit raspuns evaziv de genul '' sa am grija de copilul meu sa se integreze armonios in colectiv ''. Sunt in curs de derulare un proces civil cu institutia scolara si diriginta clasei.

  Raportează
 • postat de Cristi Joi, 22 Octombrie 2020 07:44 5.2.209.*** Link la comentariu
  27
  18

  Asta e rezultatul indobitocirii si distrugerii sistemului educatiei. E veche de cand lumea ca o populatie indobitocita poate fi controlata si manipulata mult mai usor. Era clar ca rezultatele nu se vor vedea in anii 90 ci mai tarziu, acum culegem ce a semanat Iliescu si compania.Asadar nu trimiteti copii la scoala!!! Vor fi microcipati cu 5G si le va fi pus botnita! (Avem nevoie si de muncitori necalificati, nu toti pot fi doctori/ingineri/ofiteri etc.)

  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleză Joi, 22 Octombrie 2020 07:36 109.166.130.*** Link la comentariu
  25
  49

  Cum adică inspectorul depune plângere penala împotriva parintilor? Cui aparțin copiii aceștia? Inspectorului general? Statului roman? Nu aparțin părinților care sunt și responsabili pentru ei?

  Bine ca nu mai exista lagare. Probabil ca, dacă s-ar fi putut, părinții aceștia erau trimiși numaidecât în gulagurile rusești.

  Raportează
 • postat de Mascatii Joi, 22 Octombrie 2020 05:41 78.96.82.*** Link la comentariu
  29
  37

  NIMRNI NU E-N LUME MAI DISPRETUIT / CA CEL ROB CE-SI POARTA JUGUL (MASCA) MULTUMIT ! ( D. BOLINTINEANU-- STEFAN LA MOARTE)

  Raportează
 • postat de vasilica Miercuri, 21 Octombrie 2020 20:00 5.13.133.*** Link la comentariu
  55
  46

  Pacat de viitorul copiilor astia. Cu asa parinti, nu vor ajunge prea departe.

  Raportează
 • postat de Alina Miercuri, 21 Octombrie 2020 19:22 5.13.238.*** Link la comentariu
  64
  67

  Cum adică să faca reclamație părinților pt îngrădirea dreptului la educație?Cat tupeu!!!De fapt ar trebui părinții să facă dea in judecată pe cei responsabili că nu primesc elevii fara masca în școală,și le îngrădesc astfel dreptul la educație.Invatamantul este obligatoriu,nu este condiționat de purtarea unei măști.Dumneavoastră ,domnule Atanasiu, îngrădiți dreptul copiilor la educație,pentru că nu îi primiti in școală fara mască.Sa va fie rușine pentru declarațiile făcute! Cine dorește să se protejeze este liber să poarte masca unde vrea,dar cine nu dorește nu trebuie sa fie obligat!

  Raportează
 • postat de pro Miercuri, 21 Octombrie 2020 17:12 82.208.137.*** Link la comentariu
  19
  66

  Sunt multe de scris despre reactiile scolii si ale Inspectoratului cand vreun parinte "misca in front". Nu mai amintesc de banii pentru laptopul invatatoarei, bani pentru cumparat banci, bani pentru revista Gazeta Matematica la clasa I (!!!) SI MULTE ALTE ABUZURI.
  Cand am refuzat ca fetita mea sa urmeze cursurile la disciplina Religie, am fost amenintat si intimidat in sedinta, in fata tuturor parintilor, unul nu a scos vreo vorba de protest, desi se incalca legea. Evident am mutat copilul de la scoala respectiva.
  Cat despre portul mastii, fiecare crede ce doreste, insa unde-i lege nu-i tocmeala.
  Nu inteleg reactia Inspectoratului, cum adica face plangere penala parintilor, ce nu exista alta scoala care sa le permita o forma de instruire la domiciliu ? Din informatiile pe care le am peste 500 copii romani invata la domiciliu.

  Raportează
 • postat de George Miercuri, 21 Octombrie 2020 16:40 89.136.76.*** Link la comentariu
  44
  37

  vasile sile AI NEVOIE URGENT DE CONTROL PSIHIATRIC

  Raportează
 • postat de George Miercuri, 21 Octombrie 2020 16:39 89.136.76.*** Link la comentariu
  46
  40

  IDIOTI

  Raportează
 • postat de paloma Miercuri, 21 Octombrie 2020 14:58 5.13.242.*** Link la comentariu
  48
  33

  @ vasile si sile - "Prostu' pana nu-i fudul, nu-i prost destul !!!

  Raportează
 • postat de Akan Miercuri, 21 Octombrie 2020 14:45 5.13.160.*** Link la comentariu
  8
  28

  Parintii au venit cu dovada de la medic, pt absente?? Pai aici sunt 2 variante, ori copii au fost bolnavi si au stat acasa, deci nici vorba de vreo forma de protest, ori si au insusit respectiva dovada ... ca n ... Romanica...cu scosica

  Raportează
 • postat de Vasile Sile Miercuri, 21 Octombrie 2020 14:05 109.166.133.*** Link la comentariu
  94
  68

  Bravo lor ! Dar, foarte puțini părinți !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.