Un gălățean a scăpat de dializă datorită unui pacient în moarte cerebrală

Un gălățean a scăpat de dializă datorită unui pacient în moarte cerebrală
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O persoană din județul Vrancea, aflată în moarte cerebrală, a salvat alte cinci persoane grav bolnave, în urma unei prelevări de organe efectuate la Spitalul de Neurochirurgie "Prof. dr. Nicolae Oblu" din Iași. Printre pacienții care au primit astfel o nouă șansă la viață se numără și un gălățean. Au fost prelevați rinichii, ficatul și corneele.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, doctorul Raluca Neagu, a declarat, potrivit Agerpres, că, în urma intervenţiei de prelevare, la Spitalul ''Sf Spiridon'' Iași vor fi transplantate corneele, iar la Spitalul "Dr. C.I. Parhon" (tot din Iași - n.red.) au fost efectuate două transplanturi renale. Un alt transplant, hepatic, a fost efectuat la Institutul Clinic Fundeni din București.

Pacienţii care au beneficiat de transplant renal sunt în vârstă de 46 ani, respectiv, 47 de ani, și provin din judeţele Galaţi şi Bacău. Cei doi, diagnosticaţi cu glomerulonefrită cronică, se aflau de doi ani pe listele de aşteptare ale spitalului pentru efectuarea unui transplant renal, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Dr. C.I. Parhon" din Iași.

"Au fost doi pacienţi care făceau dializă din 2017, cu vârste asemănătoare cu donatorul. Intervenţiile au durat între patru şi patru ore şi jumătate. Pacienţii sunt bine în acest moment şi se recuperează", a declarat Adelina Miron, medic din echipa de transplant renal.

"Transplantul înseamnă VIAȚĂ"

"Mulţumim celor care au puterea să dăruiască viaţă dincolo de durerea lor. În luna cadourilor şi a dorinţelor, încă o familie a ales să dăruiască o şansă la viaţă altor semeni - o dovadă a iubirii faţă de oameni ce nu poate fi cuantificată în cuvinte. Transplantul înseamnă VIAŢĂ! În urma gestului plin de altruism al unei familii din Vrancea, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, alte cinci destine au fost schimbate în bine, în urma intervenţiilor de transplant organe şi cornee. În condiţiile foarte dificile datorate contextului epidemiologic, dedicarea şi efortul echipelor medicale implicate, de la donare la transplant, demonstrează, prin rezultate că transplantul este intervenţia salvatoare de vieţi realizată la cel mai înalt grad de profesionalism şi responsabilitate", se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Transplant.

Citit 1764 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.