Minore obligate să se vândă în locaţii de lux

Minore obligate să se vândă în locaţii de lux
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Un individ din Galaţi a ajuns în spatele gratiilor după ce, timp de doi ani, s-a ocupat intens de "recrutare" de forţă de muncă pe piaţa prostituţiei. Bărbatul îşi alegea victimele din rândul tinerelor şi adolescentelor sărace de pe raza judeţului şi le obliga prin tot felul de constrângeri să se prostitueze pentru el. Locurile pierzaniei: apartamente cu regim hotelier din Galaţi, pe care proxenetul le închiria special pentru a-şi ascunde "afacerile" şi a obţine profituri cât mai grase. 

Timp de doi ani, piaţa prostituţiei din Galaţi a fost întreţinută şi de un individ care se axase pe exploatarea sexuală a fetelor foarte tinere, şi, desigur, destul de sărace cât să devină rapid dependente şi supuse. În iunie 2019, gălăţeanul a început să exploateze diverse tinere, majore, dar şi minore, pe care le aducea la Galaţi din diverse comune sărace ale judeţului, sub pretextul unor "relaţii serioase". După o scurtă perioadă în care le convingea că le iubea şi că îşi dorea un viitor alături de ele, începea să schimbe foaia, insuflându-le ideea că trebuie să contribuie la bunăstarea relaţiei, iar mai apoi, trecea la pasul următor: intimidare, şantaj şi constrângere fizică şi psihică. Astfel, fetele treceau la următorul nivel. Erau duse în locaţii speciale unde trebuiau să presteze servicii sexuale contra unor sume de bani, cu clienţi pe care fie şi le găseau singure, fie le erau aduşi de "iubit".

"În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iunie 2018 – iunie 2020, inculpatul a recrutat mai multe victime minore și majore prin inducere în eroare, în scopul precis al exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, şi, ulterior, le-a transportat, le-a adăpostit în apartamente închiriate în regim hotelier pe teritoriul României şi, profitând de starea lor vădită de vulnerabilitate, prin şantaj emoţional și constrângere fizică şi psihică, le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, profitând în totalitate de sumele de bani obţinute de acestea", precizează poliţiştii BCCO Galaţi, care, alături de procurorii DIICOT, au făcut zile trecute patru percheziţii în Galaţi după ce au primit sesizari privind afacerile bărbatului. În urma descinderilor, anchetatorii au ridicat doar 2.100 de euro şi mai multe înscrisuri reţinându-l şi pe indvid, sub acuzaţia de trafic de minori în formă continuată şi trafic de persoane. El urmează să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citit 6152 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 07:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.