O asociere gălățeană va finaliza exproprierile de pe "centura mică"

O asociere gălățeană va finaliza exproprierile de pe "centura mică"
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

După cum am arătat în urmă cu aproape două luni (VEZI AICI), Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă, a reluat procedura de obținere a serviciilor de evaluare ANEVAR, expertiză, proiectare și execuție a lucrărilor de desființare pentru realizarea investiției de utilitate publică "Extindere și modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galați" (DJ 251 M). Valoarea achiziției publice, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), a ajuns la aproape 2,35 milioane de lei și a fost reatribuită, de această dată unui "consorțiu" de operatori economici gălățeni.

Astfel, asocierea dintre Marom Eco SRL (ofertant lider), împreună cu Intec SRL și subcontractanții Gendav SRL și Elipsoid SRL se va ocupa de spinoasa problemă a exproprierilor de pe centura mică a municipiului Galați. Conform informațiilor din SEAP, există necesitatea efectuării rapoartelor de evaluare ANEVAR în conformitate cu prevederile legale, după emiterea avizului tehnic emis de OCPI pentru coridorul de expropriere, a documentațiilor tehnice necesare obținerii certificatelor de urbanism si avizelor, după intabularea coridorului de expropriere, actualizarea cărților funciare, a expertizelor tehnice pentru imobilele afectate de coridorul de expropriere, a celor pentru autorizarea lucrărilor de desființare/demolare, inclusiv proiecte tehnice și execuția efectivă a lucrărilor. În prețul final, sunt incluse și costurile cu gestionarea deșeurilor, dar și cele aferente demolării a minim 50, respectiv, maxim 70 de imobile.

În ultimul bilanț depus la Ministerul Finanțelor Publice, cel pe anul 2020, firma gălățeană Marom Eco SRL afișează venituri totale de 8,65 milioane de lei, realizând, totodată, un profit net de circa 1,034 milioane de lei, cu un număr mediu de opt salariați.

Reamintim faptul că această etapă a exproprierilor face parte din amplul proiect de realizare a variantei ocolitoare a municipiului Galați, mai cunoscută sub denumirea de "centura mică", finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, cu o valoare actualizată de peste 135 milioane de lei.

Citit 5476 ori Ultima modificare Marți, 07 Decembrie 2021 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.