O asociere gălățeană va finaliza exproprierile de pe "centura mică"

O asociere gălățeană va finaliza exproprierile de pe "centura mică"
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

După cum am arătat în urmă cu aproape două luni (VEZI AICI), Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă, a reluat procedura de obținere a serviciilor de evaluare ANEVAR, expertiză, proiectare și execuție a lucrărilor de desființare pentru realizarea investiției de utilitate publică "Extindere și modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galați" (DJ 251 M). Valoarea achiziției publice, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), a ajuns la aproape 2,35 milioane de lei și a fost reatribuită, de această dată unui "consorțiu" de operatori economici gălățeni.
Astfel, asocierea dintre Marom Eco SRL (ofertant lider), împreună cu Intec SRL și subcontractanții Gendav SRL și Elipsoid SRL se va ocupa de spinoasa problemă a exproprierilor de pe centura mică a municipiului Galați. Conform informațiilor din SEAP, există necesitatea efectuării rapoartelor de evaluare ANEVAR în conformitate cu prevederile legale, după emiterea avizului tehnic emis de OCPI pentru coridorul de expropriere, a documentațiilor tehnice necesare obținerii certificatelor de urbanism si avizelor, după intabularea coridorului de expropriere, actualizarea cărților funciare, a expertizelor tehnice pentru imobilele afectate de coridorul de expropriere, a celor pentru autorizarea lucrărilor de desființare/demolare, inclusiv proiecte tehnice și execuția efectivă a lucrărilor. În prețul final, sunt incluse și costurile cu gestionarea deșeurilor, dar și cele aferente demolării a minim 50, respectiv, maxim 70 de imobile.
În ultimul bilanț depus la Ministerul Finanțelor Publice, cel pe anul 2020, firma gălățeană Marom Eco SRL afișează venituri totale de 8,65 milioane de lei, realizând, totodată, un profit net de circa 1,034 milioane de lei, cu un număr mediu de opt salariați.
Reamintim faptul că această etapă a exproprierilor face parte din amplul proiect de realizare a variantei ocolitoare a municipiului Galați, mai cunoscută sub denumirea de "centura mică", finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, cu o valoare actualizată de peste 135 milioane de lei.

Citit 5020 ori Ultima modificare Marți, 07 Decembrie 2021 00:10

5 comentarii

 • postat de despre Elipsoid SRL catre Consiliul Județean Galați
  Luni, 06 Decembrie 2021 08:39
  89.136.5.***
  Transportul CFR de călători Galați-Bârlad, concesionat pe bază de șpagă
  Dosarul de corup­ție în cazul con­­cesionării transportului feroviar de călători pe relația Galați-Bârlad a ajuns în instanță, urmând ca în fața instanței Tribunalului Cluj să fie citați în calitate de inculpați atât fostul director al Regionalei CFR Galați, Laurențiu Seceleanu, cât și soția sa, Luța Liliana Seceleanu, dar și ginerele acestuia, Florin Andrei Ștefan, administratorul SC Elipsoid SRL Galaţi.
  În cursul anului 2013, inculpatul Andrei Ștefan Florin a emis un număr de 9 facturi, în valoare totală de 43.580 lei, pentru prestarea unor servicii fictive, care au fost decontate prin circuit bancar de SC Transferoviar Grup SA, destinatarul real al sumelor de bani fiind Seceleanu Laurențiu”, se spune în rechizitoriul DNA.
  3
  23
  Raportează
 • postat de gao
  Luni, 06 Decembrie 2021 08:32
  89.136.5.***
  Elipsoid SRL apare facand parte din gruparea infaractionala a lui Laurenţiu Seceleanu fost directoru Regionalei CFR Infrastructură Galaţi apare in Viata libera
  https://www.viata-libera.ro/justitie/61166-galati-viata-libera-cotidian-acuzatii-de-frauda-la-refacerea-caii-ferate-galati-barlad
  Aloooo Consiliul Județean Galați ,ar trebui sa sesizati Consiliul Concurentei despre aceasta noua asociere de firme care a participat la licitatie Sunt precedente clare ca nu avem de a face cu firme oneste
  Nu se cade ca contribuabilul sa plateasca din nou firme care au prejudiciat statul
  3
  26
  Raportează
 • postat de Transparency
  Luni, 06 Decembrie 2021 07:05
  109.166.134.***
  Galatenii ar fi foarte curiosi sa stie mai multe despre Marom Eco SRL ce contracte publice a
  mai avut si cine este in spatele firmei....
  4
  26
  Raportează
 • postat de Goe
  Luni, 06 Decembrie 2021 02:00
  5.13.198.***
  Ce facem cu gradinile acelea cu garduri oribile ce strajuiesc centura.Gardurile au fost mutate dar imaginea este dezolanta.Panouri de lemn,tabla,plasa fiecare ce a gasit pe la gunoi le-a folosit drept gard. Oameni buni dorim sa traim civilizat !
  1
  37
  Raportează
 • postat de dd
  Luni, 06 Decembrie 2021 00:31
  89.137.231.***
  Se darama restaurantul axe si statia petrom? Sa se specifice clar ce se darama !
  4
  39
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.