Promovarea Oțelului, performanța Galațiului. „Este o bucurie ca atunci când am câștigat campionatul” (FOTO și VIDEO)

Promovarea Oțelului, performanța Galațiului. „Este o bucurie ca atunci când am câștigat campionatul” (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(122 voturi)

UPDATE. Gruparea gălățeană Oţelul a reușit să promoveze în Liga a II-a după cinci ani petrecuți în cel de-al treilea eșalon, grație victoriei, scor 3-0, cu Dante Botoșani, de miercuri după-amiază, după ce în manșa tur fusese 1-1.

Venirea lui Dorinel Munteanu înaintea sezonului a însemnat, totodată, respectarea pașilor corecți pentru a reuși performanțele dorite de inimosul public gălățean. După ce câștigase titlul cu Oțelul în 2011, Dorinel a revenit la Galați cu gândul de a duce echipa din nou în Liga I, iar pentru promovarea în liga secundă și-a dat cuvântul din prima clipă în care a pășit în incinta stadionului.

Zis și făcut. Oțelul lui Dorinel Munteanu a avut un parcurs aproape perfect, a câștigat sezonul regulat în mod confortabil, la fel cum s-a întâmplat și în play-off. La meciurile de baraj, Oțelul n-a arătat nicio secundă că ar putea să rateze obiectivul și în acest an, iar cei 13.000 de fani prezenţi pe stadion și miile de suflete roș-alb-albastre ce au susținut echipa de departe s-au putut bucura, în sfârșit, la finalul barajelor pentru promovare.

Imediat după meci, la cald, Dorinel Munteanu a spus că a fost un sezon extrem de dificil și că sprijinul pe care l-a avut a făcut ca echipa să treacă peste toate obstacolele. "Sunt foarte fericit că am reușit să promovăm, nu a fost deloc ușor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit, pentru că au fost foarte multe momente dificile. Le mulțumesc suporterilor minunați, care au fost alături de mine permanent, domnului primar și consilierilor, sponsorilor pentru sprijin financiar, soției, tuturor apropiaților. Bineînțeles, le mulțumesc băieților că au fost dedicați și au dat totul pentru obiectiv. Este o bucurie ca atunci când am câștigat campionatul, sunt momente foarte frumoase pentru toți gălățenii", a spus Dorinel Munteanu, cel care a mai scris cu brio o pagină din istoria fotbalului gălățean.

Unul dintre protagoniștii meciului decisiv de promovare, Alin Nica, cel care a reușit un gol superb, a fost entuziasmat de reușită. "Sunt foarte fericit, îmi vine să plâng și să râd în același timp, sunt momente deosebite pe care le trăiesc, mai ales după dezamăgirea de anul trecut. E o bucurie de nedescris, avem suporteri minunați care merită mai mult de Liga a III-a cu siguranță. Mă bucur și pentru golul înscris, mă bucur că am putut să ajut echipa. Am avut ceva emoții la începutul meciului, dar cu acest public minunat alături am căpătat încredere din ce în ce mai mare și am reușit să ne desprindem", a spus Nica. 

Promovare incontestabilă, bucurie alături de fani pe gazon

Meciul Oțelul - Dante a fost unul controlat în totalitate de gălățeni, care au macat prin Cîrjan, Nica și Cireș, dar scorul putea fi mult mai mare, la câte ocazii au fost create. Cei peste 13.000 de fani care au umplut până la refuz arena au susținut echipa pe toată durata partidei, oferind un spectacol cum nici în Liga I nu este văzut.

Oțelul: Dur-Bozoancă - Rus, Sârghi, Yabre, Țica - D. Cireș, Neagu, Jardan - Cisotti, Cîrjan, Nica. Au mai intrat: Farcaș, Nistor, Adăscăliței, Crîcimar și Nedelea. Au mai făcut parte din lot: Ursu - Savu, Green, M. Cireș, Râpan, Oniciu, Ghiocel.

La final a avut loc festivitatea de premiere, în fața publicului spectator, după care a urmat fiesta pe gazon, cu jucătorii și fanii laolaltă. Petrecerea s-a mutat în vestiar, apoi, până spre dimineață, la un club privat din Galați.

Promisiuni de finanțare

Cu toate că a beneficiat de o finanțare generoasă din partea Consiliului Local Galați, de 2.600.000 de lei, cei de la Oțelul mizează pe sprijinul municipalității și pentru abordarea ligii secunde. La meci a asistat și primarul Ionuț Pucheanu, căruia Dorinel Munteanu (managerul tehnic) și Cristian Munteanu (managerul sportiv) i-au mulțumit pentru suportul acordat pe durata sezonului. De asemenea, la meci au asistat și reprezentanți ai companiei Liberty, cei care dețin Combinatul Siderurgic, în perspectiva unei finanțări din sezonul următor.

Liga a II-a, cu Steaua și Dinamo

Urmează pregătirile pentru Liga a II-a, competiție în care Oțelul va avea ca adversare următoarele echipe: CSA Steaua, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Poli Iași, FC Brașov, Ripensia Timișoara, Viitorul Tg. Jiu, CSM Miercurea Ciuc, Metaloglobus București, CSC Șelimbăr, Gloria Buzău, CS Dumbrăvița, CSM Slatina, Progresul Spartac, Minaur Baia Mare, Dinamo, Clinceni, Gaz Metan. Ultimele două au șanse extrem de mici de a fi prezente, iar locurile lor ar putea fi luate de Poli Timișoara, Unirea Constanța sau CS Hunedoara.


UPDATEPROMOVARE, DULCE PROMOVARE! Oțelul a promovat în Liga a 2-a * După o așteptare de ani buni la nivelul ligii a trei, Oțelul a reușit să promoveze în al doilea eșalon după ce a învins, scor 3-0, pe Dante Botoșani (în tur, 1-1), în manșa retur a barajului de promovare disputată miercuri seara la Galați. Golurile au fost reușitte de Cîrjan, Nică și Cireș. Meciul s-a jucat cu 13.000 de spectatori în tribune.

Felicitări, Oțelul!

Vom reveni cu amănunte.

Foto galerie: Marian Calestru


OȚELUL Galați i-a pregătit Infernul lui Dante! * Returul barajului de promovare în Liga a II-a de fotbal are loc miercuri, 8 iunie, la Galați, de la ora 17:30.

Momentul așteptat de un sezon întreg a ajuns în dreptul suflării roș-alb-albastre cu șanse mai mari ca oricând pentru promovare. Oțelul Galaţi - Dante  Botoşani pornește de la 1-1 (scor stabilit în manșa tur, disputată la Botoșani), dar și cu suportul fantastic pus la dispoziție de fanii gălățeni, de la ieșirea la încălzire a echipelor până la ultimul fluier al arbitrului.

"Lăsați orice speranță, voi cei ce intrați!" este mesajul de întâmpinare pentru oaspeții din Botoșani al inimosului public gălățean, la fel ca în lucrarea poetică a lui Dante. Peste 12.000 de gălățeni sunt așteptați să asiste la meciul de miercuri și să-și încurajeze echipa către mult pregătita promovare, fiind practic un infern pentru adversar.

Cu câțiva jucători incerți din cauza unor accidentări, Oțelul pornește drept mare favorită, mai ales datorită superiorității arătată în jocul din manșa tur, dar și prin prisma valorii ridicate a lotului. Casele de pariuri o cotează pe Oțelul cu 1,60 pentru un succes și 1,35 pentru promovarea în liga secundă, fiind luată în calcul și varianta prelungirilor.

Pot promova și echipe care pierd barajul

Conform ultimelor decizii ale Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, nu doar cele cinci câștigătoare ale meciurilor de baraj pot promova, ci și cele mai bune dintre pierzătoare, în cazul în care numărul echipelor din Liga a II-a nu este întrunit din pricina retragerilor, cum ar fi cazul la Gaz Metan sau Clinceni. Astfel, în cazul în care Oțelul ratează promovarea pe teren, ar mai avea o șansă dacă ar înregistra rezultate mai bune decât celelalte pierzătoare de la baraj.

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a spus că nici n-a auzit de acest aspect și că se gândește doar la victorie, pentru a promova pe teren.

"Nici nu m-am gândit, am auzit pentru prima dată. Vom merge pe cea mai sigură variantă, victoria. Dacă se va schimba ceva ne interesează mai puțin acum. Chiar n-am știut și nu mă gândesc. Ne dorim să promovăm direct, nu aşteptăm altceva. Nu e momentul acum să discutăm despre așa ceva, e nevoie de concentrare 100%, de a da totul pentru a promova. Am așteptat tot sezonul acest moment și ne dorim să reușim", a spus Munteanu.

Transmisiune live tot pe FRF TV

Cei de la FRF TV, care i-au nemulțumit prin transmisiunea realizată la Botoșani în manșa tur, vor transmite live video și returul dintre Oțelul și Dante, astfel că cei care nu pot ajunge pe stadion vor trebui să-și instaleze aplicația online a Federației Române de Fotbal pentru a avea acces la transmisiunea video.

Altfel, Oțelul - Dante se joacă miercuri, de la ora 17.30, pe Stadionul "Oțelul", iar fanii sunt îndemnați să ajungă cât mai devreme la stadion, pentru a evita cozile la căile de acces.

Citit 29047 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iunie 2022 22:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.