APEL. Victimă a unui grav accident rutier, un adolescent din Galați are nevoie disperată de ajutorul nostru

APEL. Victimă a unui grav accident rutier, un adolescent din Galați are nevoie disperată de ajutorul nostru
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un adolescent de 16 ani din Galați se luptă pentru viața lui, după ce a fost victima unui accident rutier, produs sâmbătă seară în centrul orașului. Tânărul a fost proiectat câțiva metri pe șosea și a ajuns inconștient la Spitalul de Copii din Galați. A fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Pediatrie Iași pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate. Elevii și profesorii de la Liceul ”Racoviță” au pornit o campanie de strângere de fonduri necesare tratamentului de lungă durată la care va fi supus adolescentul.

Sâmbătă seară, Cosmin a fost victima unui accident rutier care i-a schimbat viața. Luni, în timp ce colegii îl așteptau la școală, așa cum făcea de obicei, băiatul era transportat cu elicopterul paramedicilor spre o altă unitate spitalicească din țară, acolo unde medicii fac tot ce le stă în putință să îi salveze viața. Adolescentul se află, în prezent, internat la Spitalul de Pediatrie din Iași.

Tragedia s-a produs în timp ce se afla pe strada Brăilei, la trecerea pentru pietoni din zona intersecției cu strada Nicolae Bălcescu, adolescentul de 16 ani traversând strada în fugă și pe culoarea roșie a semaforului electric pietonal. O clipă de neatenție a fost suficientă pentru ca tânărul să fie izbit violent de o mașină condusă de un tânăr de 29 de ani. Impresionați de tragedia familiei lui Cosmin, atât colegii, cât și profesorii de la Liceul ”Racoviță” s-au mobilizat pentru a fi alături de colegul și prietenul lor. „Fii puternic, Cosmin! Noi te așteptăm din nou la școală, sănătos, vesel și în formă, așa cum te știm că poți să fii. Cosmin a fost accidentat grav, sâmbătă, 29 octombrie, și are nevoie de recuperare și terapie medicală pe termen lung. Pe toți cei care doresc să doneze în continuare îi rugăm să utilizeze contul doamnei Violeta Doca, mama lui Cosmin”, este mesajul cu care colegii își îndeamnă prietenul să se reîntoarcă printre ei.

Și cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" Galați îi doresc însănătoșire grabnică lui Cosmin și se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru tratamentul acestuia, cu atât mai mult cu cât mama adolescentului este colega lor și de-a lungul timpului s-a implicat trup și suflet în tratarea și îngrijirea copiilor care au ajuns în grija ei. „Este o tragedie ceea ce s-a întâmplat cu Cosmin. Suntem lângă colega noastră și o ajutăm cu tot ce putem. Adolescentul a fost internat la noi în spital și apoi transferat la Iași. Medicii neurochirurgi din Galați, care l-au supravegheat în timpul cât a stat la noi, au fost clipă de clipă lângă adolescent”, ne-a declarat managerul Spitalului de Copii, ec. Laura Cloșca.

Poliția Rutieră continuă ancheta

„La data de 29 octombrie 2022, în jurul orei 21,28, Poliția Galați a fost sesizată prin apel la 112 cu privire la faptul că pe strada Brăilei, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană ar fi fost rănită. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, care au ajuns la fața locului, au stabilit faptul că un bărbat de 29 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, având direcția de deplasare dinspre strada Traian către strada Domnească, ajungând la trecerea pentru pietoni din zona intersecției cu strada Nicolae Bălcescu, ar fi surprins și ar fi accidentat un adolescent de 16 ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii în fugă și pe culoarea roșie a semaforului electric pietonal. În urma evenimentului rutier, adolescentul a suferit mai multe leziuni și a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Ioan» Galați, unde a rămas internat, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului și a revenit după 30 de minute. Bărbatul de 29 de ani deține permis de conducere valabil și a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului”, ne-a declarat Ciprian Stoica, agent șef principal în cadrul Poliției Galați.

Cotidianul „Viața liberă” susține campania de fonduri deschisă pentru Cosmin atât prin publicarea contului mamei, cât și pe alte căi și îi transmite însănătoșire grabnică lui Cosmin.

Citit 25698 ori Ultima modificare Marți, 16 Mai 2023 06:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.