Ce averi dețin șefii de la Prefectura Galați. Multe terenuri agricole și conturi în declarații

Ce averi dețin șefii de la Prefectura Galați. Multe terenuri agricole și conturi în declarații
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu stau bine la capitolul avere, cel puţin potrivit celor mai recente declaraţii în acest sens. De la multe terenuri agricole, la numeroase conturi bancare, mai-marii Prefecturii Galaţi demonstrează că nu neapărat salariul a fost motivaţia de a ocupa actualele funcţii.

Cea mai nouă declarație de avere a prefectului gălățean Claudiu-Sorin Gavril conține 37 de pagini, din care 32 sunt ocupate cu peste 130 de terenuri agricole. Este vorba despre 20 de suprafețe achiziționate în comuna Munteni, alte zece în Negrilești, iar grosul, peste 100, se află în comuna Corod, acolo unde funcționează și compania agricolă a familiei Gavril, una cu o vechime de peste 30 de ani.

”De mai bine de 15 ani am început să cumpărăm terenuri agricole. Am cumpărat și cu 2.000 de lei hectarul, cât era pe atunci”, ne-a explicat, recent, prefectul Claudiu-Sorin Gavril. Suprafețele nu sunt, însă, mari, cea mai consistentă ”parcelă” fiind una de 14,8 hectare și, în general, se situează între 1 și 3 hectare, în medie, după cum am putut constata din aceeași declarație de avere. În plus, fostul candidat la Primăria municipiului Tecuci a menționat venituri consistente din activitatea agricolă, realizate în anul 2022. Este vorba despre 278.053 lei din arendă și 423.000 de lei din dividende. Împreună cu soția, Claudiu Gavril deține o casă de locuit și un apartament, ambele în Tecuci, precum și o casă de vacanță în județul Neamț.

La rândul său, subprefectul Ciprian Manea, ”transferat” din domeniul bancar, are o ”apetență” pentru conturi, nu mai puțin de 23 la număr. Printre acestea, se numără și câteva la compania Revolut, inclusiv pe numele soției și fiicelor sale, cu sume modice în drepturilor soldurilor ”la zi”, dar și altele mai consistente, la fonduri de investiţii (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare), după cum a menționat actualul subprefect. Printre acestea, am identificat unul la BRD Asset Management SAI, cu o valoare actuală de 157.110,33 lei.

Familia Manea mai deține patru apartamente, dintre care trei la Tecuci și unul în Galați, iar Ciprian Manea a realizat, în anul 2022, la Instituția Prefectului, venituri de circa 99.000 de lei, la care se adaugă în jur de 22.000 de lei, de la BRD Groupe Societe Generale.

Nu în ultimul rând, cel mai ”tânăr” component al echipei de conducere a Prefecturii, Iulian Iosif, a menționat un singur apartament proprietate personală în declarația sa de avere, deținut împreună cu soția, unul achiziționat recent, în anul 2019.

La capitolul ”pasive”, Iulian Iosif are două credite bancare cu o valoare cumulată ce depășește 210.000 lei, scadente în 2027, respectiv în 2048, iar veniturile sale de anul trecut provin, în mare parte, de la Sucursala Regională CFR Galați – 43.337 de lei. Un alt venit modic provine, cel mai probabil, dintr-o colaborare cu o firmă băcăuană.

Citit 6962 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iulie 2023 05:56

2 comentarii

  • postat de Baluba
    Vineri, 07 Iulie 2023 10:38
    89.39.71.***
    Si Nica.
    0
    0
  • postat de cernea
    Luni, 03 Iulie 2023 13:27
    95.76.2.***
    Nu ne ati spus nimic nou.Toti sunt bogați, chipurile , vor ei sa credem ca au acumulat aceste bunuri cinstit. Sa dea reteta tuturor celor care au muncit o viata, au plătit la stat o viata și acum sunt săraci. Ar trebui sa le fiee rușine ca apar cu asa date despre ei. Va veni și timpul când se vo
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.