Indicatorii drumului expres Brăila - Focșani au fost aprobați

Indicatorii drumului expres Brăila - Focșani au fost aprobați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a aprobat joi, 23 mai, indicatorii tehnico-economici ai drumului expres Brăila – Focșani, ce va face legătura inclusiv cu podul peste Dunăre ce unește zona Galați – Brăila și Tulcea. Drumul de mare viteză va avea o lungime de 73,5 km, valoarea investiției fiind estimată la 5,5 miliarde de lei.

„Am avizat astăzi proiectul Drumului Expres Focșani – Brăila! După avizarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Tehnico Economic (CTE) al Ministerului Transporturilor urmează avizarea în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe și aprobarea prin Hotărâre de Guvern”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Traseul acestui drum expres va include, printre altele, 57 de poduri/pasaje/structuri casetate, șase noduri rutiere și șase parcări. De asemenea, proiectul prevede și plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere, pentru a împiedica, în perioada de iarnă, acumularea pe carosabil a zăpezii.

Ministerul Transporturilor a precizat că drumul expres Focșani–Brăila va fi împărțit în trei loturi: lotul 1 (28,2 km), care începe de la nodul rutier Focșani cu Autostrada A7 și se termină la nodul rutier Măicănești; lotul 2 (37,6 km), de la descărcarea provizorie din DJ204B, DN23B până la descărcarea provizorie din DJ255A; lotul 3 (7,7 km), de la nodul rutier Siliștea până la nodul rutier cu Podul peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea.

Citit 2351 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2024 12:10

4 comentarii

  • postat de Gogu
    Vineri, 24 Mai 2024 09:49
    82.79.117.***
    Propun sa ia modelul de la galateni, cat mai multe sensuri giratorii! Daca se poate, sensuri giratorii cat dealul cu tufe si copaci - si cu semafoare, parcari si statii de autobuz in ele, asa cum numai la Galati poti vedea!
    6
    5
  • postat de fi-mi-ar
    Vineri, 24 Mai 2024 09:21
    5.2.209.***
    Promisiuni poate pentru viitoarea campanie electorala. In asta deja au Aeroportul, Podul denivelat de pe centura, bordurile de granit inlocuite cu mizerii pe Domneasca, Ousoare spalate proaspat, Faleza,ce va fi gaurita pentru garaje, salarii marite la bugetari, mici si bere la boschetari in Piata...
    1
    11
  • postat de un observator
    Vineri, 24 Mai 2024 06:44
    5.13.212.***
    Mai trebuie așteptat. Cel puțin zece ani! Să vezi atunci tăieri de panglici! Bani sunt? Câți?
    3
    16
  • postat de cititor
    Vineri, 24 Mai 2024 00:01
    82.77.70.***
    Drumurile de legatura de la pod, de doar 12-13km, ras-amanate si intarziate 4 ani, sunt gata de mult si nici macar in prag de alegeri nu le dau in folosinta. Ce scrieti voi e vis, probabil peste alti 30 de ani. Daca le-om vedea vreodata.
    3
    29

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro