Un elev a TERORIZAT o şcoală întreagă

Un elev a TERORIZAT o şcoală întreagă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Legislaţia nu permite exmatricularea, ci doar mutarea disciplinară la o altă unitate de învăţământ


Un elev în vârstă de numai 15 ani a reuşit să sperie o şcoală întreagă. Copilul, în prezent în clasa a VII-a, a fost transferat la Şcola Nr. 2 din Galaţi în urmă cu aproximativ un an. De atunci au început şi problemele.

"Este venit de la o altă şcoală, a rămas repetent de vreo două ori. L-au primit în această şcoală, dar acum nu se mai pot desfăşura orele. Profesorii stau cu uşa închisă, pentru că le este teamă de el. A venit şi cu cuţitul la şcoală. Ieri au venit doi inspectori să îl evalueze şi a sărit cu scaunul la ei. M-a lovit şi pe mine, de faţă cu toată lumea. Le rupe hainele copiilor, le cere bani. Toată şcoala este într-o teroare, iar mama lui spune că noi nu îl înţelegem. Eu nu îmi mai pot lăsa copilul la şcoală, pentru că nu îl mai ştiu în siguranţă", ne-a spus Eduard Popoiu, tatăl unui elev agresat.

"Am depus plângere în luna februarie, dar nu s-a schimbat nimic. Copilul meu se teme, pentru că elevul respectiv locuieşte lângă şcoală. Copiii noştri au ajuns să stea închişi în clasă de frica lui", ne-a spus şi Nicoleta Vătămanu, mama unui alt elev.

Din cauza comportamentului agresiv, profesorii au fost nevoiţi, luni, 28 martie, să solicite intervenţia poliţiei şi a cadrelor medicale de la Ambulanţă. Medicii au venit de două ori la şcoală şi, până la urmă, cu ajutorul poliţiştilor, elevul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Psihiatrie, unde a fost internat.

Vidul legislativ nu permite rezolvarea problemei

Părinţii au scos şi certificate medico-legale pentru copiii agresaţi şi au depus plângeri la poliţie, dar şi la conducerea unităţii de învăţământ. Din păcate, însă, din cauza legislaţiei, conducerea şcolii nu poate face mare lucru pentru rezolvarea problemei.

"Ne confruntăm cu un caz de violenţă şcolară, care se remarcă printr-un grad de agresivitate sporită. Am solicitat o reevaluare a elevului, deoarce acesta are certificat de orientare şcolară care recomandă integrarea sa în învăţământul de masă. Avem un vid legislativ în această conjunctură. Noi putem solicita doar reevaluarea copilului, dar nu putem să îl exmatriculăm", ne-a explicat Ioana Alecu, directorul adjunct al Şcolii Nr. 2 Galaţi.

În cazul în care se va obţine un nou certificat de orientare şcolară, directorul unităţii de învăţământ poate solicita, ca măsură extremă, mutarea disciplinară a elevului la o altă unitate de învăţământ. Şi asta doar dacă va fi identificată o altă şcoală care să îl primească.

Până atunci, însă, elevul se poate întoarce la şcoală, în ciuda faptului că toată lumea se teme de el.

Citit 9829 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.