Directorul spitalului din Tecuci, acuzat de CORUPȚIE
Foto: Sursa foto: tecuceanul.ro

Directorul spitalului din Tecuci, acuzat de CORUPȚIE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci a rămas fără manager, după ce medicul Teodor Negru a ajuns în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de Negru Teodor, la data faptelor director al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, pentru suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie", ne-a explicat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA Bucureşti.

Conform jurnaliştilor din Vrancea, lui Teodor Negru i s-ar fi organizat, pe 12 aprilie, un flagrant de către procurorii DNA Bucureşti, acesta fiind oprit în trafic pe raza judeţului vecin. Flagrantul nu a fost confirmat însă de procurori, care susţin că vor reveni cu mai multe informaţii pe viitor. "Alte detalii nu pot fi făcute publice, în acest moment. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", a adăugat Livia Săplăcan.

Sursa citată ne-a informat că Teodor Negru a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie. În aceste condiţii, Negru nu are voie să plece din ţară fără încuviinţarea prealabilă a procurorului competent. De asemenea, acesta nu are voie să comunice, pe nicio cale, cu anumite persoane.

Înainte ca Direcţia Naţională Anticorupţie să confirme existenţa unui dosar penal pe numele managerului spitalului din Tecuci, primarul localităţii, Daniel Ţuchel, i-a cerut demisia. Mai mult, edilul i-a solicitat lui Negru să se retragă şi din Partidul Naţional Liberal, unde era membru. „În urma informaţiilor publice apărute cu privire la domnul Negru Teodor, asupra căruia planează suspiciunea de corupţie, în această dimineaţă (n.r. - miercuri) i-am solicitat acestuia DEMISIA din funcţia de manager al Spitalului "Anton Cincu", cât şi din calitatea de membru de partid, până la clarificarea situaţiei juridice. Domnul Negru Teodor a fost de-acord să-şi prezinte demisiile solicitate. Conducerea PNL Tecuci se delimitează fără echivoc de persoane care desfăşoară activităţi care contravin legii”, a scris Daniel Ţuchel, pe pagina sa de Facebook.

Urmează ca procurorii DNA să clarifice despre ce fapte de corupţie este vorba în cazul lui Teodor Negru, care, deşi nu a putut fi contactat telefonic, a fost miercuri dimineaţă la serviciu.

Citit 4111 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.