Primarul Marius Stan, RECLAMAT la DNA

Primarul Marius Stan, RECLAMAT la DNA
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Primarul Marius Stan şi city-managerul Aurel Vlaicu s-au ales cu plângeri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de pe urma gălăţenilor nemulţumiţi de exproprierile pentru lărgirea arterei Traian.

Principalul cap de acuzare vizează modul în care s-au efectuat măsurătorile şi a fost stabilită despăgubirea pentru imobilul în care a funcţionat, până de curând, o pizzerie. Primarul susţine că nu are de ce să îşi facă griji, pentru că totul s-a făcut corect. Aşa cum nu-l îngrijorează nici faptul că cinci dintre familiile expropriate s-au adresat instanţei, nemulţumite de sumele pe care-au primit cu titlu de despăgubire.

Marius Stan susţine că este vorba despre un proiect de utilitate publică: "Nu am înţeles pasiunea unora de a se împotrivi acestui proiect. Înţeleg că nu este plăcut când vine cineva şi îţi spune că într-o perioadă scurtă trebuie să te muţi din casa pe care ţi-ai construit-o cu efort, cu bani, cu pasiune. Nu e deloc plăcut, dar trebuie să ne gândim şi la viitorul oraşului. Cei care au contestat au dreptul să meargă în instanţă, să ne judecăm, dar procesul de expropriere continuă, indiferent de stadiul procesului. Am demonstrat utilitatea proiectului, am făcut PUZ-ul zonei, tot ce trebuia din punct de vedere legal, i-am expropriat în conformitate cu legea, le-am alimentat conturile cu banii respectivi, suntem în cadrul legii, faptul că merg în instanţă este dreptul lor. Nemulţumirile vin de la sume, dar nu pot să ţină proiectul în loc. Trebuie să punem proiectul în aplicare. Pot să ceară mai mulţi bani, dacă o instanţă spune că în loc de doi lei trebuie să dăm trei, vom da trei, dar procesul de expropriere şi demolare merge mai departe", a afirmat Marius Stan.        

Citit 6575 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.