2.200 de dosare penale plus 10.000 restante, în trei luni, la Parchetul Galaţi

2.200 de dosare penale plus 10.000 restante, în trei luni, la Parchetul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarele penale ale gălăţenilor se înmulţesc ca ciupercile după ploaie.  La Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, numai de la începutul anului, aşa cum ne confirma Liliana Istrate, prim-procurorul adjunct al instituţiei, au fost înregistrate de la începutul anului şi până acum 2.210 dosare penale. La acestea se adaugă alte 10.000 de dosare care vin din anii anteriori, unele chiar din 2003 şi 2004.

În această situaţie, evident, nu sunt nemulţumiţi numai cei care sunt implicaţi de o parte sau alta a baricadei  în astfel de cauze penale, ci şi procurorii de la Parchetul local Galaţi care lucrează numai sub o astfel de presiune.

Din cinci procurori vor rămâne trei

„În acest moment, într-un trimestru intră în jur de 2.000 de dosare, deci opt mii anual la care se adaugă, cum spuneam, cele zece mii restante. Asta însă, în condiţiile în care mai avem doar cinci procurori repartizaţi pe activitatea de urmărire penală şi trei pe judiciar”.

„E adevărat că, pe anumite perioade, colegii noştri de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi ne mai întind o mână de ajutor, aşa cum e cazul prim-procurorului Veronica Dumitrache. Cu toate acestea, de la începutul anului şi până acum, am reuşit să rezolvăm doar 1.200 de dosare penale”, a declarat Liliana Istrate.

Perspectivele ca lucrurile să se schimbe sunt aproape nule din moment ce, din cei cinci procurori repartizaţi pe activitatea de urmărire penală, doi sunt stagiari, aceştia urmând ca în toamnă, în septembrie, să susţină examenul de definitivat, etapă după care, se ştie deja, nu se vor mai întoarce la Parchetul local Galaţi. Vom rămâne, deci, numai cu trei procurori.

Acea criză din Justiţie despre care se tot vorbeşte se explică şi prin numărul redus al procurorilor şi judecătorilor gălăţeni. Şi, dacă ne luăm după cifrele actuale, criza se accentuează.

Citit 2705 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.