TRANSURB vrea să CUMPERE AUTOBUZE la mâna a doua. Licitaţie deschisă pe SEAP
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

TRANSURB vrea să CUMPERE AUTOBUZE la mâna a doua. Licitaţie deschisă pe SEAP
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)


Transurb SA Galaţi a iniţiat, recent, o licitaţie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), cu scopul de a cumpăra 15 autobuze second-hand. Fiecare maşină trebuie să aibă motor diesel şi o lungime de 12 metri. „Maşinile vor fi folosite atât pentru cursele de călători de pe traseele din Galaţi, cât şi pentru cursele de convenţie de la ArcelorMittal şi de la Şantierul Naval Damen. Având în vedere faptul că parcul auto de care dispunem acum este destul de învechit, aceste autobuze ne sunt absolut necesare”, a precizat conducerea Transurb Galaţi.

Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de 375.000 de euro. Banii ar urma să fie plătiţi din fondurile proprii ale Transurb, în rate. Astfel, firma care va vinde autobuzele trebuie să accepte eşalonarea plăţii fără a percepe dobânzi, o condiţie care i-a speriat, cu ocazia licitaţiilor precedente, pe potenţialii licitanţi. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este acum 21 iunie.

De câte maşini ar mai fi nevoie


Parcul auto al Transurb numără, în prezent, 160 de autobuze şi troleibuze, cu 24 mai multe decât la sfârşitul anului trecut. Majoritatea maşinilor au fost cumpărate la mâna a doua. Pe lângă autobuzele care circulă zi de zi, 30 la sută din parcul auto al Transurb reprezintă maşini ţinute de rezervă sau aflate în reparaţii ori revizii periodice. Pentru ca transportul de persoane să poată fi făcut în condiţii normale, ar mai fi nevoie, pe lângă maşinile disponibile acum, de cel puţin încă 50 de autobuze, potrivit unei estimări făcute de conducerea societăţii publice gălăţene de transport de persoane. Maşinile Transurb circulă acum pe 29 de trasee de autobuz şi microbuz. De asemenea, există şi zece trasee pe care circulă 35 de tramvaie.

Citit 11625 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 19:29

38 comentarii

 • postat de GALATEAN
  Joi, 26 Mai 2016 14:04
  5.2.191.***
  Vreti autobuze cu cabine de dus si soferi care sa-i spele pe marlani pe dinti?!!!!!

  La 1,50 lei calatoria?

  Sictir marlanilor si toapelor parfumate peste jeg, aduse de comunisti la combinat, mancatori de prescuri, sarmale, fasole cu ciolan, bautura, MOACA, daramatori de garduri pe la biserici!

  Daca era galateanul neaos,civilizat, merita autobuze noi, ultramoderne, dar asa, de ce sa stricam orzul pe gaste si trandafirii de pe Brailei pe coloratii lui Durbaca din centrul orasului, care asteapta sa-l voteze?!!!

  Nu mai visati lalele intrun oras cultivat cu spini de 26 de ani!
  5
  3
  Raportează
 • postat de Dumitru
  Joi, 26 Mai 2016 13:29
  89.137.226.***
  De ce actuala (...) din conducerea urbrei, a desfiintat mai bine de 50 % din liniile de tramvai ? In toata lumea se promoveaza acest mijloc de transport silentios si nepoluant ! La noi, edilii au o boala pe tramvaie, i-a facut masa in suw-uri si nu mai incap de ele ! Cum sa faca fata Transurb cu autobuzele, cand acestea, in loc sa circule pe traseele lor, trebuie sa inlocuiasca traseele de tramvai care au fost desfiintate . Si culmea, nimeni nu spune nimic de asa ceva ! Probabil ca cetatenii s-au obisnuit cu aerul asta imbaxit si ce mai conteaza cateva SH-uri in plus ! In orasele civilizate se circula foarte bine cu tramvaiele si inca ce tramvaie ! Pana si brailenii ne-au luat-o inainte, la capitolul asta !
  2
  2
  Raportează
 • postat de Marius Popa
  Miercuri, 25 Mai 2016 21:51
  79.116.102.***
  Cred ca ar fi necesara o deplasare a directorului de la TRANSURB la Cluj sau Oradea pentru a vedea cum sun afisate in statii orele de plecare si sosire a mijloacelor de transport. In majoritatea statiilor exista tabela electronica care afiseaza permanent cate minute mai sunt pana la sosirea unui mijloc de transport care circula pe linia respectiva (indiferent daca este tramvai, autobuz sau troleu). Daca nu exista tabela electronica atunci este afisat graficul cu plecari si sosiri in mod real. Aici la Galati am vazut in punctele de eliberare bilete un grafic ce afiseaza ora plecarii din statia terminala (cap de linie). De unde sa stie omul cand ajunge autobuzul in statia unde asteapta sa se urce. Pe graficele din statie scrie ca autobuzul vine din 40 in 40 minute sau 15 in 15 minute.Trebuie sa pierzi un autobuz ca sa fii sigur ca altul vine la intervalul afisat. In general vin unul dupa altul si pe urma stai si astepti ca prostul. Oare in aceasta unitate nu exista cineva cu cap care sa conceapa un grafic normal mai ales ca acum suntem in era informaticii.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Asta platim asta avem
  Miercuri, 25 Mai 2016 21:41
  5.13.188.***
  Eu as cumpara 4-6 autobuze noi cu aer conditionat, super frumoase si dotate, cu taxator in interior, fara boschetari, totul la standarde de lux si as face 10 ron biletul pe calatorie, fac pariu ca intr-o saptamana ar fi scoase din traseu, din lipsa de calatori. Si ar disparea toate cele 24 de comentarii. Oameni buni, civilizatia costa, 1,5 lei costa biletul, de banii acestia aveti confort si autobuze... ce naiba... chiar nu aveti viziune?
  6
  2
  Raportează
 • postat de Sima
  Miercuri, 25 Mai 2016 21:05
  89.137.139.***
  Nu functioneaza aerul conditionat la aceste autobuze la mana a doua. Vara sau cand e cald nu ai aer sa respiri si te sufoci in ele pentru ca nu au decat doua trape care se deschid putin. Nu sunt prevazute cu ferestre sa putem lua aer. Multi batrani si copii au lesinat si s-au sufocat si o minune a facut ca sa nu moara in aceste saune mobile. Aceste autobuze sunt aduse din tarile nordice unde e racoare si nu trebuie ferestre acolo dar le si functiona aerul conditionat. Probabil la unele functioneaza dar soferul nu da drumul ca sa mai economiseasca motorina pe care ulterior sa o fure si sa o puna la masina proprie.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Iar vechituri?
  Miercuri, 25 Mai 2016 20:29
  171.25.193.***
  Bai nene, bai Transurb eu inteleg ca pentru orice pe lumea aceasta e nevoie de bani iar autobuzele noi sunt scumpe si trebuie sa ai bani ca sa le cumperi, dar da-o in colo de treaba nici chiar asa bai nene sa cumparam numai vechituri si intotdeauna vechiturile altora. Adica ii scapam pe altii de vechituri in loc sa faci naibii tu Transurb impreuna cu Primaria un proiect ca la carte prin care sa incercati sa accesati fonduri europene pentru a incerca reinnoirea parcului auto Transurb cu autobuze noi si NU, in nici un caz sa cumparam vechiturile altora. Voi chiar nu aveti minte, sau nu va preocupa cetatenii pe care ii transportati cu vechiturile Transurb?

  Faceti domnilor de la Transurb un proiect prin care sa accesati fonduri europene sa primiti bani cu care alaturi de suma pe care o aveti si pe care va pregateati sa o cheltuiti pe niste vechituri de autobuze sa cumparati autobuze noi, moderne cu conditii decente cu care sa transportati oamenii decent pe orice anotimp. Puneti naibii pe hartie un proiect si trimiteti la UE sa va dea bani, ziceti naibii in proiect ca transportati oamenii cu niste vechituri poluante si ca e pentru protejarea mediului si a cetateanului, chipurile european. Scrieti ceva acolo in proiect si convingeti-i sa va dea fonduri europene pentru a cumpara autobuze noi. Si va mai intrebati de ce ne considera unii o tara bananiera, o tara de lumea a 3-a...pai daca cumparam toate vechiturile altora ca in Africa. Cu banii pe care Transurb i-ar fi dat pe vechituri cereti, adaugati niste bani europeni si cumparati autobuze noi ca si galatenii merita dom'le
  2
  4
  Raportează
 • postat de cristi
  Miercuri, 25 Mai 2016 20:14
  5.13.141.***
  O sa vina vara...ce o sa faceți cu autobuzele jegoase fără geamuri și cu aurolacii nespălați din ele?
  0
  5
  Raportează
 • postat de Akbar
  Miercuri, 25 Mai 2016 20:08
  86.122.213.***
  Cea mai buna solutie este privatizarea transportului public sau externalizarea acestuia catre un operator privat. Cu caiet de sarcini, cu monitorizare, cu investitii, cu tot dichisul,
  Ca fapt divers, BERD-ul ia in considerare posibilitatea acordarii Sibiului unui imprumut de 15 milioane de euro pentru achizitionarea a 30 de autobuze noi si reabilitarea unor strazi selectate. Deci putin mai departe de noi, se poate. Parca si la noi BERD-ul a conditionat restrangerea traseelor de maxi-taxi pentru acordarea unui imprumut. Noi in schimb, mai destepti, cumparam ce arunca altii. Si ne mai si mandrim cu asta !
  0
  3
  Raportează
 • postat de pt. ANGEL din AMSTERDAM
  Miercuri, 25 Mai 2016 18:00
  5.13.166.***
  Banuiesc ca aia din Amserdam lucreaza, nu taie frunze la caini, de isi permit asa pret la bilet......Noi din pacate nu avem luxul lor, noi traim in Galati, un oras distrus in toate domeniile, asa ca, nu inteleg de ce insistati sa ne dati exemplu alte orase si alte tari unde guvernul lor investeste in ei, la noi doar se distruge......Va trebui sa mai treaca inca 100 de ani (cred ca mai multi) sa ajungem la nivelul de trai si facilitati ca in Amsterdam....Comparatiile nu isi au rostul.........
  1
  4
  Raportează
 • postat de Miu
  Miercuri, 25 Mai 2016 17:47
  79.116.100.***
  Cine a stabilit pozitia statiilor trebuie penalizat sau dat afara. Pe Regimentul 11 Siret la statia de la Posta si la statia de la Centrul de sange se coboara in noroi. Chiar nu s-a gasit o roaba de asfalt si pentru noi?

  La statia de la Posta exista un petec de asfalt cu zece metri mai in spate dar nu opresc acolo autobuzele ci in fata unde nu mai e trotuar ci NOROI. Si noi care doream si un refugiu, azi nu numai ca ne-a plouat dar am stat si cu picioarele in mocirla. RUSINE! SUNTETI INCOMPETENTI!
  0
  3
  Raportează
 • postat de parere
  Miercuri, 25 Mai 2016 17:44
  95.76.32.***
  de cite ori apare un articol in v.l legat de transurb se porneste masina de postat si votat a FOSTILOR operatori si a FOSTILOR soferi de maxi-taxi. asta pentru a creea chipurile o parere a locuitorilor orasului......e normal sa fie asa pentru ca afacerea MAXI-TAXI a fost la galati supergrozava cu o medie a biletelor raportate pe cursa, 4. da, in medie 4 bilete /cursa de maxi-taxi s-au dat. nu-i normal sa plinga fostii si sa mai spere? in timpul asta alesii nostrii votau subventii pentru transurb ca sa nu falimenteze. subventii din bani publici, impozite si taxe colectate de la galateni. poate se doreste o reintoarcere si din partea unora alesi, poate din suv-urile lor arata bine transportul cu maxi-taxi......
  5
  1
  Raportează
 • postat de Dar aer condițioonat avem ? Și așa geamuri pentru aerisire sunt puține și mici.
  Miercuri, 25 Mai 2016 16:52
  213.233.101.***
  Bine, SH-uri....dar măcar aer condiționat pentru pasageri există ? Vine Vara, vine canicula și iar ne facem saramură, geamurile pentru aerisire fiind mici și puține.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Angel
  Miercuri, 25 Mai 2016 15:25
  194.105.20.***
  Cand costa 2,9 euro o calatorie sau 7,5 euro un card pentru 24 de ore (in Amsterdam), e normal sa-ti permiti autobuze noi. La noi o calatorie costa 1,5 lei, in conditiile astea nu ne putem permite decat SH
  50
  15
  Raportează
 • postat de Elena
  Miercuri, 25 Mai 2016 14:54
  81.196.199.***
  Rusine!!!! iau 3 autobuze zilnic sa ajung la serviciu din Centru pana Cimitirul Evreiesc!! si fac o ora! 102,26 si 39.
  Nu se poate prelungi troleul pana Bariera??
  4
  21
  Raportează
 • postat de Florin
  Miercuri, 25 Mai 2016 14:02
  86.127.209.***
  Un autobuz nou costa minim 120.000, euro fata de 30.000 euro un autobuz SH.
  Noi vrem sa transportam gratis mult mai multe persoane fata de cat permite economia suferinda a Galatiului.
  De ce nu apar consilieri locali care sa se opuna gratuitatilor totale la transport public pentru : pensionari , elevi , studenti.
  Cred ca sunt peste 100.000 de persoane care beneficiaza de transport gratuit in Galati si au si timp liber mult.
  Cred ca ar trebui taiate din subventiile catre categoriile enumerate mai sus, vazut care este necesarul de autobuze( fiinca este clar ca nu s-ar mai plimba toata ziua oamenii cu autobuzul) , si cumparate autobuze bune .
  3
  30
  Raportează
 • postat de Calator civilizat
  Miercuri, 25 Mai 2016 13:41
  5.13.208.***
  Inainte sa cumparati autobuze ,faceti bine si introduceti mai multe autobuze pe traseul 28 cu intervale mai mici de 13 min.De ce transurb nu a afisat in statii graficul ci doar ferecventa autobuzelor -sa vedem si noi oamenii la ce ora trebuie sa fie autobuzul in statie pe traseul 28 nu se respecta graficul.Sa mearga politia locala prin tramvaie sa dea jos cersetorii care urla in tramvai cu cantecele si urarile de bine de iti vine sa cobori tu calator rupt de munca sa nu mai auzi urletele lor.In maxi taxi eram feriti de nespalati cersetori aurolaci etc macar.Cat despre comportamentul multor soferi transurb identic cu a celor de pe maxi taxi.Tara civilizata ,oras civilizat , transport civilizat cu aurolaci si cersetori.Poate citeste si cineva din primarie ca pr siteul lor nu am reusit sa fac nici o sesizare
  5
  20
  Raportează
 • postat de speranta moare ultima
  Miercuri, 25 Mai 2016 13:17
  83.103.155.***
  ....dupa 20 de ani de cashcarabetism, e grea revenirea la normalitate!
  Evident ca se cumpara autobuze vechi pana se vor optimiza traseele, statiile. Nu e foarte placut sa circuli cu autobuze vechi dar trebuie sa intelegem ca nu se poate peste noapte sa redevenim oraseni.
  Sper ca atunci cand vor ajunge la normalitate, sa aiba destula minte sa cumpere autobuze si trolee electrice
  42
  19
  Raportează
 • postat de Fane Milosu
  Miercuri, 25 Mai 2016 12:18
  5.13.173.***
  Era de asteptat. S-au laudat ca vor cumpara autobuze si tramvaie noi si cand colo, ce sa vezi? Iar mizeriile adunate de prin Europa. Asa primar si "manager" TRANSURB asa oras. ***** Rusine!
  12
  27
  Raportează
 • postat de Andrei
  Miercuri, 25 Mai 2016 11:56
  5.13.234.***
  Trebuie sa mai apara neaparat alte firme de transport! Atat timp cat nu exista concurenta nu vom avea servicii de transport civilizate !S-a vazut ce inseamna monopolul pe un anumit segment ( vezi Hexi Pharma ) . Dezastru !
  17
  32
  Raportează
 • postat de DanO
  Miercuri, 25 Mai 2016 11:24
  5.13.208.***
  IAR VECHITURI?
  SE LĂUDAU CĂ AU CRESCUT ÎNCASĂRILE!
  13
  32
  Raportează
 • postat de zola
  Miercuri, 25 Mai 2016 10:57
  5.13.193.***
  Dragi sefi responsabili de partea de decizie si viziune, Ceva nu functioneaza la dvs., ori ca este vina mintii dvs. inguste ce nu va permite sa aveti o viziune clara si corecta de viitor cu gandul la cetatenii orasului Galati, ori ca nu vreti! Luati va rog modelul celorlalte orase care au implementat un sistem curat si eficient al unor mijloace de transport in comun europene si faceti un lucru serios si durabil! Chiar nu va duce deloc capul!? Uitati-va la comentariile acestui articol si veti vedea ca 90% din oameni sunt impotriva acestor autobuze SH si totusi ni le bagati pe gat! Oricum cu Genica Totolici nu veti ajunge departe pentru ca cerintele o depasesc si nu face fata. Ar trebui gandita o alta conducere performanta care sa aibe rezultate si sa multumesca cetatenii acestui oras. Ne-am saturat de nepotisme si lucruri facute prost! A venit vremea schimbarii! Asa sa ne ajute D-zeu!
  5
  21
  Raportează
 • postat de Alexandrescu Ioan
  Miercuri, 25 Mai 2016 10:01
  109.102.62.***
  tot second-hand ?cand vom avea si autobuze noi?
  10
  30
  Raportează
 • postat de Miu
  Miercuri, 25 Mai 2016 09:45
  109.103.162.***
  Oameni buni, mai cumparati si autobuze noi, chiar suntem groapa de gunoi a Europei?

  Si daca cumparati autobuze SH, spalati-le inainte de a le da drumul pe traseu, unele din cele de acum sunt foarte jegoase, spatele de plastic al scaunelor este jegos, acolo trebuie burete si sapun, daca nu aveti personal suficient (am fost ironic, stiu ca aveti prea multi angajati ) chemati-ma pe mine, ca nu suport jegul din aceste autobuze. Si dezinfectati mai des barele de sustinere.
  9
  29
  Raportează
 • postat de rodax
  Miercuri, 25 Mai 2016 09:29
  193.231.148.***
  in loc sa promovati transportul electric nepoluant si mai ieftin,transurb foloseste in continuare autobuze diesel,un anacronism in europa anului 2016.
  7
  21
  Raportează
 • postat de o pesimistă
  Miercuri, 25 Mai 2016 09:22
  109.103.173.***
  "La mâna a II-a" însemnând ceva asemănător cu HÂRBURILE ce ne transportă în prezent? Cât de mult ne mai putem degrada?
  9
  26
  Raportează
 • postat de Brighila Costica
  Miercuri, 25 Mai 2016 08:56
  86.34.187.***
  Toate bune si frumoase cu autobuzele second hand, pana la sistemele de afisaj electronic a traseelor care de obicei raman cu afisajul pe statiile localitatilor de unde au fost achizitionate si nu au nicio legatura cu situatia statiilor din Galati.Nu se gaseste un IT-ist in tot transurb-ul sa rezolve problema? Micile afisaje pe format A4 sunt greu de observat de catre persoanele cu deficiente de vedere, mai cu seama la spatele autobuzelor unde de regula lipsesc cu toate ca au fost prevazute din constructie cu locasuri speciale. De asemeni situatia compostoarelor (prin perforare) lasa de dorit la nivelul numarului, amplasamentului si intretinerii (de multe ori i-ti faci drum printre calatori sa ajungi la un compostor si constati ca este infundat).
  3
  21
  Raportează
 • postat de pro maxi-taxi
  Miercuri, 25 Mai 2016 08:46
  78.96.59.***
  sa-si cumpere microbuze noi, nu mastodonti SH,care sa vina mai rapid, sa se strecoare mai usor in trafic. oricum de cind s-au eliminat maxi-taxi-urile merg numai cu taxi-ul sau pe jos, nu voi contribui nici macar cu 1 leu la profitul Transurb.
  29
  77
  Raportează
 • postat de Alibaba si..............
  Miercuri, 25 Mai 2016 08:45
  185.13.106.***
  Da Galatiul e de Mana a doua ?.Bine ,garajul e invechit,e normal daca cumpara Numai vechituri
  5
  22
  Raportează
 • Miercuri, 25 Mai 2016 08:27
  89.136.7.***
  De adaptarea acestora la condițiile climatice se face referire în caietul de sarcini?
  Ca să știm cum ne vom coace vara, cum vom face saună primăvara și toamna și cum vom îngheța iarna.
  4
  21
  Raportează
 • postat de Toma N
  Miercuri, 25 Mai 2016 08:26
  89.121.200.***
  Achizitia de autobuze SH are si dezavantaje pe care alesii locali le ignora!

  Cei care merg prin oras aud zilnic minunatele autobuze SH care vin in grupuri de cate 2,3,4 si fac mai multa galagie decat autobuzele cumparate acum 10-15 ani stiu despre ce vorbesc.

  Este din nou vorba de lipsa de perspectiva a celor care decid achizitii de genul asta. Nu ii intereseaza decat pretul. Daca dau bani putini datoria lor s-a incheiat.

  Un autobuz cumparat in 2016 de un oras care se respecta nu poate sa faca zgomotul pe care il fac harburile de Berkhof sau DAF achizitionate de curand care sunt deja in circulatie.
  5
  19
  Raportează
 • postat de Anonim
  Miercuri, 25 Mai 2016 08:25
  5.2.209.***
  Pentru numele lui Dumnezeu va rog cumparati autobuze cu geamuri CARE SE DESCHID, numai cumparati autobuze din tari care au vara 5 ore pe an. Vara cand vor fi 40 de grade si autobuzele vor incepe sa arda ce facem? M-am saturat pe banii mei sa ies murat, ud din autobuz. Vina au si calatorii care nu se spala dar are si Transurb pentru ca nu cumpara autobuze pentru climatul nostru.
  5
  29
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 25 Mai 2016 08:19
  82.137.13.***
  Ati adus toate rablele propuse la casat in vest, care polueaza ca naiba. Daca te plimbi pe strada te intoxici de la gazele acestor rable. Bravo, mai bagati 50, o sa iesim cu mastile de gaze probabil. Transport de 2 bani demn de lumea a treia. Mai bine lasati firmele private si le obligati sa-si ia masini noi, nepoluante, cu aer conditionat, etc.
  16
  38
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 25 Mai 2016 08:07
  84.117.219.***
  CE MINCIUNI. CHIAR DACA ACELE 30% AR FI REPARATE NU DA VOIE CONSILIUL LOCAL SA CIRCULE MAI MULTE DE ATAT. eI AU STABILIT FRECVENTELE ASTRONOMICE DE 30 MINUTE. FIINDCA CE LE PASA LOR? EI CIRCULA CU MERTANE SI BMW-uri DIN BANII FRAIERILOR.
  9
  19
  Raportează
 • postat de corleone
  Miercuri, 25 Mai 2016 07:57
  5.13.236.***
  Fondurile proprii ale Transurb???????? Sa fim seriosi, daca Primaria n-ar pompa 8 milioane de euro anual ar da faliment intr-o luna. Si decat 50 de vechituri cum vrea Genica nu mai degraba s-ar cumpara 20-25 autobuze noi de la Brasov? Si am mai sustine si noi economia tarii , dar mai bine golim de harburi si vechituri tarile civilizate.
  4
  35
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 25 Mai 2016 07:42
  109.166.242.***
  Buna ziua,
  Un criteriu de care trebuie tinut cont este ca aceste autobuze sa aibă geamuri mobile si nu fixe cum sunt cele achizitionate pana-n prezent.
  5
  22
  Raportează
 • postat de Saracul
  Miercuri, 25 Mai 2016 05:52
  5.13.138.***
  Galatiul chiar a ajuns "cosul de gunoi" al Occidentului?! Oare de ce alte tari vand acele autobuze? Cum se explica zicala "Suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri ieftine!". Oare sefii Transurb (incepand cu primarul si liota de consilieri locali, care aproba) isi cumpara aparatura electorcasnica si hainele de la SH? Ca alegator, imi pun intrebarea "De ce sa-i votam?". Cosul meu de gunoi nu mai suporta!! Dle Remus Basalic, va rog sa luati acest mesaj ca pe o "Scrisoare deschisa" si sa-i dati girul spre publicare. M-as bucura daca (virgula) candidatii locali si judeteni (macar primii 5 din listele partidelor) si-ar face cunoscute CV-urile pentru a nu fi niste "Ilustri necunoscuti" si sa stim si noi de ce si pe cine sa votam!.
  5
  28
  Raportează
 • postat de Mersul pe jos e sanatos
  Miercuri, 25 Mai 2016 05:30
  84.117.40.***
  iar arunca transurb banii galatenilor pe fereastra cu toate vechiturile SH din germania si olanda ? Parca maxi taxi particulare erau toate noi, cu vechime de mxim 5 ani si plateau nilioane de euro taxe pentru licenta la primarie, banii incasati fara durere de cap, nu cheltuiti ca azi de transurrb pe tot felul de vechituri foarte poluante. Unde nu e cap, vai de picioare.
  16
  36
  Raportează
 • postat de ceatatean european
  Miercuri, 25 Mai 2016 02:15
  89.136.7.***
  si daca va trebuie 50 de autobuze ,,minim,, de ce cumparati (daca cumparati) doar 15 cand deja pe trasee se vede ca nu aveti destule,daca tot a-ti ramas singuri macar de banii custigati (si sunt destui) investiti in transport nu in buzunarul vostru ca se vede zilnic lipsa dotarilor transurb,a-ti vrut sa ramaneti singuri in oras , vi sa indeplinit dorinta, toate lumea vorbeste de un transport civilizat acum , eu unul nu il vad, timp mare de asteptare in statii in care nu exista nici un adapost pentru pasageri,nerespectarea graficului (pe care la maxi-taxi politia il verifica frecvent, aici nu am vazut nici un autobuz verificat daca respecta timpul),lipsa controalelor pe masini pentru cei care nu platesc bilet(la maxi-taxi spuneati de evaziune, aici cum se numeste asta)eu in peste 2 saptamani nu am fost verifica ce am scris o sa atraga t niciodata la bilet si merg zilnic,autobuze vechi,unele chiar jalnice,neingrijite(nimeni nu se ocupa de ele)si lista poate coontinua, daca tot suntem obligati (si am fost obligati uni dintre noi)sa mergem cu transportul in comun, macar sa fie civilizat cu vreti majoritatea ca in restul tarilor, oricum nu se va face nimic, toti a-ti aplaudat cand au scos microbuzele iar cand este vorba sa va cereti drepturile pentru un transport civilizat bagati capul in pamant si taceti din gura, halal popor, vin altii la noi ca sa ne apere drepturile, nu meritam nici unul sa traim in tara asta daca nu stim sa ne si sa o respectam,oricum ce am scris o sa atraga multe comentarii negative dar chiar nu imi pasa, macar am spus ce gandeam
  10
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.