Alimentele de la UE, împărţite beneficiarilor

Alimentele de la UE, împărţite beneficiarilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a început, de ieri, 11 iulie, distribuirea alimentelor din cadrul Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD), finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de Guvernul României 2015-2016. De acest program beneficiază persoanele cu handicap grav şi accentuat, pensionarii din sistemul public de pensii ale căror drepturi cumulate nu depăşesc 450 de lei pe lună, şomerii, beneficiarii de venit minim garantat, alocaţie de susţinerea familiei, persoanele fără venituri şi persoanele cu venituri nete lunare de până la 450 de lei pe lună inclusive, în total fiind vorba despre aproximativ 120.000 de persoane.

În prima zi de distribuţie nu s-au înregistrat probleme şi nici nu s-au format cozi, astfel că oamenii nu au avut prea mult de aşteptat. Pensionarii au fost foarte încântaţi de ajutoarele primate. "Avem pensie mică. Normal că ne ajută aceste alimente. Cu pensia mea, de 400 de lei, abia mă întreţin", ne-a spus o pensionară.

Organizarea a fost făcută astfel încât beneficiarii să fie arondaţi pe trei centre separate, pentru ca distribuţia să meargă cât mai repede. Chiar şi aşa, la centre au fost prezenţi şi voluntari, care s-au asigurat că nimeni nu va avea de suferit din cauză căldurii şi au fost în permanenţă pregătiţi pentru a acorda primul ajutor celor care ar fi avut nevoie.

"Organizarea este făcută în aşa fel încît să nu avem incidente. Am luat în calcul şi căldura de afară, de aceea am împărţit în mai multe locaţii, să nu apară timp mare de aşteptare şi incidente. Primăria municipiului Galaţi spera ca tot acest proces să se desfăşoare fără probleme", ne-a declarat viceprimarul Picu Roman.

Potrivit informaţiilor furnizate de sursa citată, în cadrul POAD 2015-2016, fiecare beneficiar final primeşte două cutii cu conţinut identic: făină albă de grâu, mălai, zahăr şi orez (câte o pungă de un kilogram), fasole boabe (pungă de 500 de grame), paste făinoase (pungă de 400 de grame), ulei, o cutie de paste de tomate,o conservă de carne de vită şi o cutie de pateu de ficat.

Citit 3109 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.