Balta Zătun îşi redeschide porţile pentru gălăţeni

Balta Zătun îşi redeschide porţile pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gălăţenii care sunt pasionaţi de pescuit, dar şi cei care îşi doresc să evadeze din jungla de beton pentru o zi, timp în care să se bucure de linişte, relaxare şi un grătar alături de prieteni, vor avea parte de aceste lucruri la balta Zătun. Potrivit directorului Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi (SJADPP), Valentin Sandu, porţile complexului de agrement vor fi deschise pentru public începând de sâmbătă, iar preţurile pentru acces vor fi acceptabile. 

Astfel, pescuitul recreativ va fi taxat cu suma de 60 de lei, în limita a 4 kilograme de peşte şi folosirea a maxim patru undiţe sau lansete. Orice cantitate de peşte prinsă peste limita admisă va fi eliberată în apele bălţii. Pentru zona de picnic, taxa de acces va fi de 10 lei de persoană, în timp ce la zona de campare, tarifele vor fi de 15 lei pentru un cort de 2 persoane şi 30 de lei pentru un cort de patru persoane. "Pescarii vor avea la dispoziţie un ponton de 1.400 de metri, locuri special amenajate pentru pescuit şi, în imediata apropiere, foişoare cu mese, scaune, grătare, tot ce este necesar. De asemenea, cei care nu vin pentru pescuit se pot bucura de plajă, dat fiind că le punem la dispoziţie şezlonguri, duşuri, foişoare, mese, scaune, grătare, acces la toalete curate", a mai explicat directorul SJADPP. 

Complexul de agrement Zătun este dotat şi cu o parcare supravegheată video, de 35 de locuri, pentru care se va plăti o taxă de cinci lei. În cazul în care se umple parcarea, există o extindere a acesteia, în care vizitatorii îşi vor putea parca autoturismele. De asemenea, există şi două locuri de joacă pentru cei mici, dar şi posibilitatea de a închiria o căsuţă pe timp de noapte, la preţul de 70 lei. 

De sâmbătă, gălăţenii vor putea merge la plaja Zătun între orele 6,00 şi 20,00.        

Citit 19690 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.