O acţiune sportivă şi caritabilă REUȘITĂ. Sute de participanţi la SEMIMARATONUL GALAȚI 2016 (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

O acţiune sportivă şi caritabilă REUȘITĂ. Sute de participanţi la SEMIMARATONUL GALAȚI 2016 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gălăţeni de toate vârstele au fost prezenţi la cea de-a treia ediţie a Semimaratonului Galaţi, o parte ca participanţi la cursele efective, alţii doar pentru a-şi susţine prietenii

Într-o atmosferă ceţoasă, dar, conform alergătorilor, numai bună pentru mişcare, startul Semimaratonului Galaţi 2016 a fost dat de atleta care a reprezentat Galaţiul şi România la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Andreea Arsine. "Mi se pare o iniţiativă foarte bună, ar trebui să avem astfel de acţiuni cât mai des, pentru a putea atrage lumea spre mişcare şi pentru selecţionarea viitorilor sportivi. Din păcate, am văzut foarte puţin tineret, iar acest lucru spune mult, că pe viitor nu vom mai avea de unde face selecţii", a spus Andreea Arsine.

Gălăţeanul Gabriel Drăghici, care joi a luat startul la ultratriplutriatlon, înotând 11,4 km, pedalând 540 km şi alergând alţi 120 de km, a încheiat cursa în aplauzele frenetice ale publicului, care a ţinut să îl felicite pentru cursa istovitoare de susţinere a prematurilor. "A fost foarte greu, cei 540 de km cu bicicleta au fost extenuanţi, dar am avut susţinerea celor de la Clubul de Ciclism Galaţi, care au pedalat alături de mine pe toată perioada nopţii. Mă simt foarte bine după aceşti kilometri, mai ales azi, când am alergat alături de fiica mea în cursa populară", a declarat Gabriel Drăghici.

La aceeaşi cursă populară au luat startul şi baschetbalistele de la Phoenix Galaţi, alături de antrenorul Eugenio Rodrigues, dar şi Cristi Munteanu, fostul portar al echipei de fotbal Oţelul.

Printre cei prezenţi la semimaraton s-a aflat şi primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, care a alergat alături de soţia sa. "Nu am participat propriu-zis, am fost doar să o susţin pe Mirela, care a participat la ştafetă. Eu aş fi vrut la cursa populară, dar pentru că m-am plasat greşit la start, am ajuns lângă soţie şi astfel i-am oferit suportul moral, necesar pentru a termina cei 7 km, din care eu am reuşit să parcurg, recunosc, doar vreo 4. Oraşul a arătat că are potenţial şi iată că într-o zi mohorâtă şi ceţoasă, Semimaratonul a reuşit să scoată sute de gălăţeni pe stradă, oameni care se simt foarte bine în acest mediu. Din punctul meu de vedere, acest gen de eveniment ar trebui replicat şi cu alte ocazii. Cu siguranţă că vom răspunde afirmativ şi altor evenimente sportive de amploare, şi poate că alături de gălăţeni vor alerga şi competitori internaţionali, punând astfel Galaţiul nu doar pe harta României, ci şi pe cea a Europei", a spus „alergătorul” Ionuţ Pucheanu.

Competiţia de la Galaţi a avut la start participanţi din ţară, dar şi alergători români stabiliţi în strainătate, Marea Britanie, Germania sau Franţa, care au venit special pentru acest eveniment.

Citit 14665 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.