Posibile cauze ale CARNAGIULUI de la Munteni
Foto: Sursa foto: ISU Galati

Posibile cauze ale CARNAGIULUI de la Munteni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ce s-a întâmplat cu ”maşina morţii” înainte de impact. Singurul lucru pe care îl pot afirma deocamdată cu certitudine anchetatorii este că şoferul din Iaşi, care şi-a pierdut viaţa în accident, a pătruns pe contrasens şi a ajuns sub tir


La 24 de ore de la tragedia de pe DE 581, la Munteni, poliţiştii au putut formula o primă concluzie referitor la cauza principală care a provocat impactul în lanţ. Conform unor informaţii neoficiale, bărbatul de 41 de ani din Iaşi, aflat la volanul autoturismului Hyundai, ar fi pătruns pe contrasens, direct în faţa autotrenului care venea din faţă şi al cărui şofer nu a mai avut vreme să evite coliziunea. Maşina mică, în care se mai aflau doi bărbaţi din Vaslui, de 23 şi respectiv 40 de ani, a fost strivită de vehiculul de mare tonaj, cei trei ocupanţi ai autoturismului neavând practic nicio şansă. Toţi au murit pe loc, medicii de pe echipajele de intervenţie nemaiputând face nimic pentru ei.

Din nefericire, impactul dintre Hyundai şi tir a generat un al doilea impact. Un tânăr de 23 de ani, din Brăhăşeşti, aflat la volanul unui Audi care circula în spatele tirului, a vrut să evite impactul cu remorca acestuia, dar a ajuns să se ciocnească cu un microbuz care venea pe contrasens chiar în acel moment. 11 persoane au fost rănite în total, cel mai grav fiind şoferul din Audi.

Potrivit medicilor de la SMURD, acesta a suferit traumatisme grave la cap şi coloana vertebrală, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Tot pe mâinile medicilor au ajuns şi două persoane din microbuz, restul de opt răniţi neavând nevoie de internare.

Mărturiile supravieţuitorilor, esenţiale

 Rămâne ca acum toţi cei implicaţi în accident să ofere explicaţii poliţiştilor cu privire la momentul impactului. Cum toţi cei aflaţi în Hyundai au decedat, trebuie ca în baza declaraţiilor şi măsurătorilor la faţa locului să se stabilească dacă şoferul avea viteză şi a derapat, dacă a vrut să depăşească o altă maşină şi nu s-a asigurat, dacă a adormit ori i s-a făcut rău la volan. În probarea acestui ultim aspect un rol esenţial îl va avea raportul medico-legal.

Citit 9219 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.