INCIDENT GRAV în Campusul Studenţesc din Galați: A murit după o noapte petrecută în club
Foto: În foto, Alin Mădălin Leopa

INCIDENT GRAV în Campusul Studenţesc din Galați: A murit după o noapte petrecută în club
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un tânăr de 22 de ani, din Brăila, şi-a pierdut viaţa, după ce a fost împins de un cunoscut. Alin Mădălin Leopa nu mai frecventa cursurile Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi încă din 2015, când a fost exmatriculat de la Facultatea de Automatică. Cu toate acestea, el a venit în zona căminelor studenţeşti, luni dimineaţă, după ce a petrecut într-un club din Galaţi. Printre cei cu care a petrecut în club se afla şi Iulian Daniel Ianculescu, în vârstă de 21 de ani, originar tot din Brăila, student în anul al II-lea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi. Se pare că cei doi ar fi avut un prim conflict încă din club. După ce au terminat distracţia, tinerii au mers în zona căminelor studenţeşti. Aici, altercaţia a continuat, iar Daniel l-a împins sau l-a lovit pe Alin. Acesta din urmă s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt. La faţa locului a fost chemat imediat un echipaj medical, care a început manevrele de resuscitare. Din păcate, însă, eforturile medicilor au rămas fără rezultat, Alin Mădălin Leopa fiind declarat decedat.

Cazul a intrat în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi şi a poliţiştilor. Oamenii legii au formulat şi primele acuzaţii. „În cauză s-a constituit o echipa complexă de cercetare, formată din poliţişti de investigaţii criminale şi specialişti criminalişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Din verificările efectuate, s-a stabilit că, în urma unui conflict spontan şi pe fondul consumului de alcool, un brăilean, de 22 de ani, a agresat un alt brăilean, de 21 de ani, acesta din urmă s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit în zona capului. A fost transportat pentru îngrijiri medicale de specialitate la Spitalul de Urgenţă din municipiul Galaţi, unde în scurt timp a decedat”, se arată într-un comunicat al IPJ Galaţi. Daniel Ianculescu a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi dus în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. „Persoana bănuită de comiterea faptei de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte a fostreţinută pe bază de ordonanţă şi ulterior prezentată Tribunalului Galaţi, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai precizează în comunicat.

 

Victima, student problemă

Alin Mădălin Leopa era cunoscut în Campusul studenţesc ca fiind un student problemă. El a fost exmatriculat, cel mai probabil din cauza absenţelor şi a examenelor nepromovate, în anul 2015. Imediat după exmatriculare, contractul lui de cazare în cămin a fost reziliat. Cu toate acestea, tânărul mai venea în Campus, pentru a se întâlni cu foştii colegi, cu care ţinea legătura.

„Au venit de la club, prin Grădina Publică, până în zona Campusului. Victima nu mai era student, fusese exmatriculată, iar noi am încheiat contractul de cazare în condiţiile legale. Venind de la petrecere, a fost, se pare, o altercaţie, nu una în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă o îmbrânceală. Victima a căzut şi s-a lovit la cap. A fost chemată ambulanţa şi s-au încercat toate manevrele de resuscitare posibile. Cealaltă persoană este student la universitatea noastră, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, şi ştim că este un student bun, care nu a creat probleme. Cu victima au mai fost ceva probleme, dar am cerut sprijinul părinţilor săi şi am avut o mediere directă, de faţă cu părinţii. Au fost incidente care nu ar fi trebuit să aibă loc, îşi deranja chiar şi colegii mai mari din cămin. Noi i-am oferit şi consiliere, iar lucrurile păreau că s-au rezolvat, dar cum nu mai locuia în cămin nu mai ştiam nimic despre el. Incidentul s-a întâmplat pe domeniul public, căminele având pază şi nu ar fi putut intra în incintă. Era un grup de prieteni comuni, care au petrecut împreună în acea noapte”, ne-au explicat reprezentanţii conducerii Direcţiei de Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti.

Colegii lui Daniel nu au decât cuvinte de laudă la adresa lui. “Era un băiat săritor. Jucam fotbal împreună. Este un om foarte bun şi chiar m-a surprins ce s-a întâmplat. El nu a fost implicat în niciun scandal”, ne-a povestit Lucian Pavel, coleg cu Daniel.

Mai mult, Alin Mădălin Leopa era inculpat într-un dosar de trafic de droguri, dosar instrumentat de DIICOT.

Incidentul, în urma căruia un tânăr a decedat, iar un altul a ajuns în arest este în anchetă, urmând ca poliţiştii şi procurorii să stabilească ce s-a întâmplat de fapt în acea noapte. Decizia luată de magistraţii Tribunalului privind arestarea preventivă nu este definitivă, ea putând fi atactă de Daniel Ianculescu la Curtea de Apel Galaţi. Până atunci, însă, el îşi va petrece zilele în arestul IPJ Galaţi, unde a fost dus imediat după pronunţarea deciziei Tribunalului.

Citit 18797 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.