APEL UMANITAR: Ajută o fată de 14 ani să învingă LEUCEMIA!

APEL UMANITAR: Ajută o fată de 14 ani să învingă LEUCEMIA!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Oana Gabriela Pleşuvu suferă de leucemie limfoblastică acută L1 cu celulă B comun. Diagnosticul le-a schimbat complet viaţa Oanei şi familiei sale. Şedinţele de chimioterapie pe care fata le-a urmat până acum au dat rezultate. Chiar dacă boala va intra în remisie, Oana va mai trece printr-o perioadă lungă până ce îşi va reveni complet. În tot acest interval, în care îşi va recăpăta treptat imunitatea, fata va avea nevoie de o cameră şi de o baie separate faţă de cele ale restului familiei. Din nefericire, apartamentul în care familia Pleşuvu locuieşte acum nu permite amenajarea unor astfel de spaţii.

Undeva la începutul anului, Oana Gabriela a început să aibă momente în care se simţea foarte slăbită. Analizele au arătat că suferea de o formă de anemie căreia medicii nu puteau să îi găsească o explicaţie. Pe la jumătatea lui martie, i s-au învineţit falangele degetelor de la mâini, precum şi pielea din jurul gurii. A fost dusă la Spitalul de Copii "Sf. Ioan", unde medicii i-au pus cumplitul diagnostic. A plecat de urgenţă cu salvarea la Bucureşti, la Institutul Fundeni. De atunci, fata şi-a petrecut mai tot timpul în spital, alături de mama sa. Cele mai grele au fost primele şedinţe de chimioterapie. Sub efectul medicamentelor puternice, Oana a slăbit foarte mult. Dintr-un copil plin de energie, abia dacă se mai putea mişca.

Cum puteţi ajuta

După ce va termina tratamentul, pentru Oana Gabriela vor urma doi ani în care sistemul său imunitar îşi va reveni. În tot acest timp, va fi deosebit de sensibilă în faţa microbilor. De aceea, va avea nevoie de o cameră şi de o baie doar ale ei. Acum, părinţii şi cele două surori ale fetei trăiesc într-un apartament de 35 de metri pătraţi. De aceea, ar avea nevoie să facă schimb, pentru o perioadă de timp, la un apartament cu trei camere.

"Am încercat să mă descurc fără a cere ajutorul nimănui. Din contră, atunci când vedeam câte un apel umanitar, donam chiar câţiva euro pentru persoanele respective. Nu-mi imaginam însă că şi eu voi ajunge în situaţia asta. Ne-ar ajuta acum dacă ne-am putea muta la un apartament de trei camere, până reuşesc să construiesc o casă la Frumuşiţa. Am deja terenul, însă construcţia propriu-zisă va mai dura. Este doar o chestiune temporară. De acest lucru depinde însănătoşirea fetei mele", a spus tatăl.

Dincolo de şedinţele de chimioterapie pe care aproape că le-a terminat, Oana va fi nevoită să meargă de nenumărate ori la Bucureşti, în următorii ani. Acestor controale li se adaugă şi un tratament lunar, a cărui valoare se apropie de 500 de lei. Familie fetei are deschise două conturi bancare, în lei şi în euro, unde persoanele care vor să îi dea o mână de ajutor Oanei pot dona.

Contul în euro este RO78BRDE426V79393824260, deschis la BRD, pe numele mamei fetei, Georgeta Pleşuvu.

Contul în lei este RO55BPOS18000443096RON01, deschis la Bancpost, pe numele lui Fănel Pleşuvu, tatăl Oanei.

Mai multe detalii despre starea de sănătate a Oanei puteţi afla chiar de la mama sa, la numărul de telefon 0746 883 887.

Citit 10060 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.