POLIȚIST CONDAMNAT pentru falsificarea unor acte

POLIȚIST CONDAMNAT pentru falsificarea unor acte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un poliţist de la Griviţa a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a falsificat un proces verbal întocmit în urma unui accident. Cazul a fost instrumentat de lucrătorii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi şi avizat două persoane, respectiv poliţistul Mihai Radu şi pe Liviu Cătălin Rubică.

Anchetatorii au arătat că, la insistenţele inculpatului Liviu Cătălin Rubică, „agentul de poliţie Mihai Radu, şef de post în cadrul I.P.J. Galaţi - Post Poliţie Comunală Griviţa, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a consemnat în fals declaraţiile conducătorilor auto şi a întocmit în fals procesul verbal de constatare şi schiţa accidentului rutier din data de 14.10.2008, produs pe raza comunei Griviţa, judeţul Galaţi. Astfel, poliţistul a atestat în mod nereal că autotrenul cu semiremorca aparţinând S.C. Biacor Oil SRL Vânători ar fi lovit un autocamion, suferind avarii care au necesitat reparaţii în valoare de 69.060 de lei”, se arată într-un comunicat al DGA.

Înscrisurile întocmite de poliţistul Radu i-au fost predate lui Liviu Cătălin Rubică, pentru ca acesta să întocmească dosarul de daune la asiguratorul auto. „Acţionând în această modalitate, la solicitarea şi în sprijinul  inculpatului Rubică Liviu Cătălin, agentul de poliţie a asigurat societăţii Biacor Oil un folos patrimonial injust, cu consecinţa prejudicierii părţii civile S.C. Omniasig Vienna Insurance Group cu suma de 69.060 de lei, reprezentând despăgubirile băneşti acordate de asigurator pentru reparaţiile efectuate autovehiculelor avariate în pretinsul accident”, mai reţin anchetatorii.

Ţinând cont de aceste aspecte, Radu şi Rubică au fost trimişi în judecată şi condamnaţi la instanţa de fond. Nemulţumiţi, cei doi au atacat sentinţa, iar magistraţii Curţii de Apel Galaţi decis că pedepsele aplicate celor doi inculpaţi trebuie menţinute. Astfel, Mihai Radu a rămas cu o pedeapsă de doi ani şi 11 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, iar Liviu Cătălin Rubică cu o pedeapsă de doi ani şi patru luni pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. Judecătorii au decis suspendarea executării pedepselor pentru cei doi inculpaţi pe o perioadă de încercare de doi ani.

Citit 4378 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.