Surprize mari la repartizarea parlamentarilor gălățeni în comisii | Tensiuni și nemulțumiri în tabăra PSD

Surprize mari la repartizarea parlamentarilor gălățeni în comisii | Tensiuni și nemulțumiri în tabăra PSD
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

*Patru dintre cei 13 parlamentari gălățeni au obținut funcții de conducere în comisii

*Fostul viceprimar și city manager Florin Popa a fost repartizat în Comisia de mediu, nu în cea de Administrație, spre surprinderea sa

*Cei mai mulți gălățeni, la Transporturi. Să ne așteptăm la proiecte mari de infrastructură?

Aleșii din Legislativ ai gălățenilor și-au primit, ieri, fotoliile în comisiile din Senat și Camera Deputaților, după marea împărțeală din Parlament. Unii au ieșit șifonați, alții – învingători. Galațiul a pierdut șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților, condusă, până de curând, de Bogdan Ciucă. La administrație nu avem niciun reprezentant.

Ce comisii le-au revenit senatorilor gălățeni

Ionel – Daniel Butunoi (PSD) este, începând de ieri, președintele Comisiei pentru transporturi și energie și are calitatea de simplu membru în Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Colegul său de partid, Nicolae Marin (PSD), este vicepreședinte al Comisiei românilor de pretutindeni, membru în Comisia pentru transporturi și energie și în Comisia de validare.

Lui George – Cătălin Stângă (PNL) i-a revenit calitatea de membru în Comisia pentru transporturi și energie și în Comisia pentru muncă, familie și protecție socială.

George – Edward Dircă (USR) activează în Comisia Juridică, de numiri, disciplină și imunități și în Comisia de constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului. Senatorul de Galați mai este membru al Comisiei pentru regulament și Comisiei de validare.

Cum au fost repartizați deputații

Social-democratul Viorel Ștefan va conduce, și în legislatura 2016 – 2020, Comisia de buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, întrucât acestuia i-a revenit din nou funcția de președinte al celei mai importante comisii din Parlament (alături de cea Juridică). În ultimii opt ani, comisia a fost condusă de deputatul de Galați.

Cel mai șifonat de la împărțirea locurilor în comisii a ieșit deputatul PSD Florin Popa, care a primit un loc în cea de mediu și echilibru ecologic, nicidecum în Comisia pentru administrație publică, așa cum s-a așteptat.

Lucrația Roșca (PSD) face parte, și în acest mandat, din Comisia pentru sănătate și familie.

Lui Nicolae Bacalbașa (PSD) i-a revenit un loc în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, iar lui Marius Mărgărit (PSD) – în Comisia pentru muncă și protecție socială și un loc în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții.

Deși circulau zvonuri conform cărora deputatul Victor Paul Dobre (PNL) și-ar fi negociat direct cu PSD un fotoliu în Comisia pentru administrație, acesta a primit, ieri, de fapt un loc în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Din această comisie face parte și tânărul deputat Bogdan – Ionel Rodeanu (USR), care însă a obținut calitatea de vicepreședinte și astfel face parte din structura de conducere a Comisiei pentru apărare.

Deputatului Eugen Durbacă (ALDE) i-a revenit un loc în Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare, iar lui Cătălin Cristache (PMP) – un loc în cea de transporturi și infrastructură.

Dacă tragem linie, observăm că la Transporturi avem cei mai mulți reprezentanți (trei senatori și un deputat), fapt ce ar trebui să constituie un mare avantaj pentru Galați, iar județul nostru ar trebui să atragă astfel finanțări importante pentru investiții majore în infrastructură. Rămâne de văzut dacă pozițiile acestora vor genera în final și beneficii pentru gălățeni.

Repartizarea parlamentarilor în comisii a stârnit, conform surselor noastre, tensiuni în tabăra PSD, unde cel puțin doi deputați de Galați (Florin Popa și Marius Mărgărit) sunt nemulțumiți de comisiile din care fac parte.

Cei mai mulți dintre parlamentari spun însă că este posibil să intervină schimbări în structura anumitor comisii, întrucât unii dintre deputați ar putea să fie repartizați în altele, la începutul sesiunii parlamentare, în funcție de negocieri și susținerea pe care o au la centru.

VEZI ȘI:

SURPRIZĂ URIAŞĂ! Ei sunt noii parlamentari ai gălăţenilor! Cine a câştigat şi cine a pierdut la redistribuirea voturilor

 

Citit 9576 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.