Gospodărire Urbană, acuzată că taie copaci sănătoşi

Gospodărire Urbană, acuzată că taie copaci sănătoşi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Mai multe sesizări legate de tăierea unor copaci tineri, complet sănătoşi, au venit pe adresa redacţiei în ultimele două săptămâni. Societatea Gospodărire Urbană este acuzată de cetăţeni că taie copaci doar pentru a bifa acţiunile pe hârtie. 

Un gălăţean, care s-a recomandat cu numele de Emilian Florea, ne-a trimis câteva poze din preajma blocului său, în care ne arăta ce fel de copaci fuseseră tăiaţi de angajaţii Gospodărire Urbană, la finalul lunii februarie. "Doresc să vă semnalez un exemplu de neprofesionalism al celor care desfăşoară lucrări de tăiere şi aranjare a copacilor din oraş. Într-una din zilele de la sfârşitul lunii februarie 2017 am constatat că majoritatea pomilor din faţa scării mele a fost retezată. Operaţiunea a fost executată de oamenii specializati ai Primăriei, i-am văzut în zilele următoare lucrând în zonă, cu toate mijloacele din dotare: macara, tractor cu remorcă, drujbă. Nemulţumirea a fost mare, deranjaţi fiind mai ales locatarii din apartamentele situate pe partea din faţa a blocului. Adio umbră şi aer curat, adio foşnet de frunze şi ciripit de păsărele, acum grădina arată ca după un bombardament", ne-a spus gălăţeanul. 

Copacii tineri, retezaţi

"Acţiunea a continuat în data de 06.03.2017,  protagonişti fiind tot nişte "specialişti" de la spaţiile verzi. De această dată au fost amputaţi doi copăcei tineri şi frumoşi, dar a fost cruţat tocmai copacul cel uscat, fără coroană şi încovoiat, care ar fi trebuit tăiat", ne-a mai spus Emilian Florea. Nemulţumit, cetăţeanul ne-a mai spus şi că mediul înconjurător nu poate fi lăsat pe mâna unor drujbari care taie după cum îi duce mintea. 

ADP-ul nu zice nimic

Curioşi să aflăm de ce au fost retezaţi copăceii tineri, i-am interpelat telefonic şi via e-mail pe reprezentanţii Gospodărire Urbană, însă un răspuns nu ne-a fost furnizat nici astăzi, deşi solicitările au fost făcute în urmă cu mai bine de o săptămână. Telefonic, totuşi, am putut afla că "Gospodărire Urbană face aceste tăieri de copaci doar la ordinul primăriei, după un plan bine stabilit". Cel puţin, asta ne-au transmis reprezentanţii societăţii.

Citit 5441 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.