Gospodărire Urbană, acuzată că taie copaci sănătoşi

Gospodărire Urbană, acuzată că taie copaci sănătoşi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Mai multe sesizări legate de tăierea unor copaci tineri, complet sănătoşi, au venit pe adresa redacţiei în ultimele două săptămâni. Societatea Gospodărire Urbană este acuzată de cetăţeni că taie copaci doar pentru a bifa acţiunile pe hârtie. 

Un gălăţean, care s-a recomandat cu numele de Emilian Florea, ne-a trimis câteva poze din preajma blocului său, în care ne arăta ce fel de copaci fuseseră tăiaţi de angajaţii Gospodărire Urbană, la finalul lunii februarie. "Doresc să vă semnalez un exemplu de neprofesionalism al celor care desfăşoară lucrări de tăiere şi aranjare a copacilor din oraş. Într-una din zilele de la sfârşitul lunii februarie 2017 am constatat că majoritatea pomilor din faţa scării mele a fost retezată. Operaţiunea a fost executată de oamenii specializati ai Primăriei, i-am văzut în zilele următoare lucrând în zonă, cu toate mijloacele din dotare: macara, tractor cu remorcă, drujbă. Nemulţumirea a fost mare, deranjaţi fiind mai ales locatarii din apartamentele situate pe partea din faţa a blocului. Adio umbră şi aer curat, adio foşnet de frunze şi ciripit de păsărele, acum grădina arată ca după un bombardament", ne-a spus gălăţeanul. 

Copacii tineri, retezaţi

"Acţiunea a continuat în data de 06.03.2017,  protagonişti fiind tot nişte "specialişti" de la spaţiile verzi. De această dată au fost amputaţi doi copăcei tineri şi frumoşi, dar a fost cruţat tocmai copacul cel uscat, fără coroană şi încovoiat, care ar fi trebuit tăiat", ne-a mai spus Emilian Florea. Nemulţumit, cetăţeanul ne-a mai spus şi că mediul înconjurător nu poate fi lăsat pe mâna unor drujbari care taie după cum îi duce mintea. 

ADP-ul nu zice nimic

Curioşi să aflăm de ce au fost retezaţi copăceii tineri, i-am interpelat telefonic şi via e-mail pe reprezentanţii Gospodărire Urbană, însă un răspuns nu ne-a fost furnizat nici astăzi, deşi solicitările au fost făcute în urmă cu mai bine de o săptămână. Telefonic, totuşi, am putut afla că "Gospodărire Urbană face aceste tăieri de copaci doar la ordinul primăriei, după un plan bine stabilit". Cel puţin, asta ne-au transmis reprezentanţii societăţii.

Citit 4763 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2017 17:31

4 comentarii

 • postat de nemanipulat
  Sâmbătă, 18 Martie 2017 04:49
  79.116.103.***
  Voi sunteti prosti sau va faceti , Primaria ,adp nu vine aiurea sa.ti taie copacul , ci locatarii cheama si le arata de care copac vor sa scape
  1
  0
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Vineri, 17 Martie 2017 10:16
  193.230.156.***
  Trebuie sa faca si ei ceva Cum vreti sa le creasca dragnea salariile NU CONTEAZA CE SI CUM... CA APROAPE TOATE AUTORITATILE PUBLICE DIN GALATI
  2
  11
  Raportează
 • postat de crt
  Vineri, 17 Martie 2017 09:16
  185.46.212.***
  "Plan bine stabilit" - habar nu au cei de la primarie ce fac. Taie copaci ca si cum ar taia iarba. Niste cretini, in cartierul unde locuiesc au taiat copaci care nu aveau pic de semne de batranete. boala, etc. si ceilalati care trebuiau curatati i-au lasat in pace.

  In stilul actual orasul va arata ca un desert in foarte scurt timp. Cei de la Gospodarire urbana ii doare fix in cot de ceea ce fac, ca deh..cine sa le ceara socoteala, cetatanii ?? ce sunt aia , nici macar nu ii baga in seama.

  Niste nesimtiti platiti din bani publici care isi bat joc de natura.

  Un exemplu adevarat de profesionalism ar fi Olanda: copacii plantati sunt ajutati prin benzi de cauciuc sa creasca drepti, in fiecare an se ajusteaza aceste benzi pentru a ajuta copacul si se planteaza in prostie. Copaci pe marginea drumului la 1-2 metri de carosabil arata superb, la noi in Ro se defriseaza pe motiv ca: produc accidente!

  Imi este scarba de felul in care isi bat joc de cetateni si natura aceste persoane jalnice de la gospodarirea orasului: de la primar pana la cea mai mica firma publica, iar noi cetatenii, nu facem nimic.
  2
  22
  Raportează
 • postat de Geo
  Vineri, 17 Martie 2017 07:10
  109.103.134.***
  Ce-i asa greu? Angajatii taie copacii si ii vand ca lemn de foc. E o noua forma de jaf a materialului lemnos.
  1
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.