Ce face CJ cu banii rămaşi necheltuiţi din anii trecuţi | Excedent de peste nouă milioane de euro

Ce face CJ cu banii rămaşi necheltuiţi din anii trecuţi | Excedent de peste nouă milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Hangarul elicopterului SMURD, parcarea supraetajată de la Judeţean, reabilitarea unor drumuri, dar şi  mai multe investiţii importante în sănătate vor fi finanţate din banii Consiliului Judeţean (CJ) care au rămas necheltuiţi în anii precedenţi.

Peste 41,6 milioane de lei, adică mai bine de nouă milioane de euro, este excedentul anilor trecuţi al Consiliului Judeţean, conform bugetului pentru 2017, aprobat, săptămâna trecută, de către aleşii judeţeni. Banii rămaşi necheltuiţi au fost repartizaţi pentru finanţarea a mai bine de 20 de obiective de investiţii importante în infrastructură, sănătate şi educaţie.

Unde se duc cei mai mulţi bani

De departe, cele mai importante sume sunt direcţionate către infrastructură şi sănătate, conform documentelor aprobate de aleşi. Mai bine de opt milioane de lei vor fi folosite pentru reabilitarea unor drumuri judeţene, peste 2,8 milioane de lei vor fi investite pentru reabilitarea şi consolidarea unor poduri şi podeţe, iar peste 4,6 milioane de lei vor fi cheltuite pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile de anul trecut, suma provenind din banii alocaţi, la finele anului 2016, de către Guvern. Pe lângă aceşti bani, alte 5,4 milioane de lei au fost prevăzute pentru documentaţii tehnice pentru reparaţii capitale, drumuri, poduri, pasaje, tuneluri şi clădiri aferente drumurilor publice (inclusiv documentaţii cadastrale, ridicări topo) şi întocmirea documentaţiei de proiectare pe drumuri judeţene, iar 1,2 milioane de lei au fost alocate pentru podul din beton armat de la Cerţeşti, care-şi aşteaptă reabilitarea de mai mulţi ani. În plus, Consiliul a direcţionat şi 600.000 de lei pentru proiectul privind supravegherea video a traficului rutier de pe drumurile judeţene.

 Investiţii la Judeţean şi TBC

Pe lângă hangarul pentru elicopterul SMURD şi parcarea supraetajată de la Judeţean, cărora le-au fost alocate câte 2,5 milioane de lei, CJ a prevăzut mai bine de 1,8 milioane de lei pentru reabilitarea tronsonului ABC (etajul 1) al Spitalului Judeţean, 958.000 de lei pentru reparaţii capitale la blocul de naşteri şi internări ale aceluiaşi spital, dar şi 900.000 de lei pentru reabilitarea laboratorului clinic al unităţii. Tot Spitalului Judeţean i-au fost repartizate şi 890.000 de lei pentru reabilitarea instalaţiei electrice. Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC), Consiliul a prevăzut 1,2 milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea Corpului G. Alte 3,8 milioane de lei au fost repartizaţi pentru studii de fezabilitate şi documentaţiile necesare unor proiecte de investiţii în sănătate.

Pe lângă proiectele de investiţii în sănătate şi infrastructură, CJ a prevăzut, printre altele, fonduri şi pentru modernizarea Centrului de Plasament nr.2 (500.000 de lei), dar şi 451.000 de lei pentru reabilitarea sălii de sport a Liceului Tehnologic "Simion Mehedinţi". Alte 115.000 lei vor fi cheltuite pentru împrejmuirea bălţii Zătun, iar 424.000 de lei - pentru ridicarea Monumentului Apărătorii oraşului Galaţi 7-9 ianuarie 1918.

Citit 7981 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.