Cât ne costă carnea de miel, ouăle şi vinul, de Paşti

Cât ne costă carnea de miel, ouăle şi vinul, de Paşti
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

V-au rămas mai puţin de două zile, ca să vă terminaţi cumpărăturile de Paşti. O să fie aglomeraţie. O să vă enervaţi. S-ar putea să staţi la casă până o să vină să abandonaţi coşul şi să plecaţi din supermarket. Din fericire, cel puţin din ceea ce am văzut noi ieri, rafturile sunt încă pline şi găsiţi cam tot ceea ce v-aţi putea dori pentru o masă tradiţională de Paşti.

Carne de miel se găseşte, încă, din belşug, prin supermarketuri. Ieri, pe la orele prânzului, la Carrefour am găsit carcasă de miel la 21,99 lei kilogramul. Sunt pline, însă, galantarele şi de pachete de ciorbă, care conţin cap şi gât miel, la 12,99 lei kilogramul. O ofertă ieşită din comună este cea de miel ecologic, la 39,99 lei kilogramul. Se vând sferturi inferioare şi superioare de astfel de miel ecologic, iar preţul unui pachet depăşeşte, de regulă, suta de lei. La Auchan am găsit miel întreg la 19,99 lei kilogramul. Cu alte cuvinte, preţul unui miel întreg ajunge la circa 230 lei. Jumătatea de miel se dă la 19,99 lei kilogramul. Spata de miel cu os, porţionată şi ambalată la caserole ţiplate, se vinde la 37,95 lei kilogramul, iar preţul organelor ajunge la 24,95 lei. Se mai găseşte şi cotlet de miel cu os, tot la caserolă ţiplată, la 27,95 lei. La Lidl, sfertul posterior de miel costa 35,99 lei kilogramul, în vreme de sfertul anterior se vindea la 28,99 lei. Capul de miel: 8,99 lei kilogramul. Organele: 28,99 lei kilogramul. În ofertă era şi drob de miel, la 14,99 lei kilogramul.

Ouă de înroşit, după buget

În toate cele trei supermarketuri prin care am trecut am găsit stocuri respectabile de ouă. În Lidl, cele mai ieftine, la cartoane mari, costau 38 de bani bucata, iar cele mai scumpe ajungeau la 1,2 lei bucata. La Auchan, cele mai ieftine ouă pe care le-am văzut la raft costau 40 de bani, iar cele mai scumpe, 85 de bani. Interesant: 84 de bani costau ouăle deja vopsite, multicolore. La Carrefour, cele mai ieftine ouă, la superofertă, costau doar 29 de bani bucata, iar cele mai scumpe ajungeau la 79 de bani. Ouăle vopsite costau, ieri, 1,46 lei bucata şi se vindeau la cofraje de zece.

Vin bun şi nu foarte scump

De la Beciul Domnesc, brand sub care veţi găsi o mulţime de sortimente de vin roşu şi alb, şi care vă va scoate din buzunar între 13 lei şi 30 lei pentru o sticlă, până la private reserve de merlot de la Sâmbureşti care vă va costa aproape 100 lei, aveţi de unde alege vin pentru masa de Paşti. Nume mari în industrie, cum e Budureasca, au la vânzare sticle cu preţuri cuprinse între 20 şi 30 lei, dar şi unele care costă peste 50 de lei. Vinuri bune de Sâmbureşti veţi găsi şi la 30 lei, dar şi la aproape 100 lei sticla. Depinde de ce aveţi de pe masa de Paşti, de gust şi de bugetul alocatul vinului de sărbătoare.

Citit 2922 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.