Închisoare cu suspendare, după ce a omorât un poliţist şi a rănit un altul

Închisoare cu suspendare, după ce a omorât un poliţist şi a rănit un altul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După ce, la începutul acestui an, magistraţii Judecătoriei Galaţi au luat o primă decizie în cazul tânărului care a provocat, în noiembrie 2015, un accident rutier, pe raza localităţii Tuluceşti, în urma căruia un poliţist şi-a pierdut viaţa, iar un altul a fost rănit, procesul s-a încheiat recent la Curtea de Apel Galaţi.

Magistraţii Curţii au menţinut condamnarea dată în prima instanţă, respectiv de trei ani cu suspendare, pentru Claudiu Stelian Lepădat, şoferul care a provocat tragicul accident rutier, după ce s-a urcat băut la volan.
Aşadar, deşi în urma accidentului, poliţistul Ionel Baben şi-a pierdut viaţa, iar colegul său, Dorin Chiper, a fost grav rănit, inculpatul nu va sta nicio zi în închisoare. Inculpatul va face însă 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul AJOFM Galaţi şi la Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog.
Tot la Curtea de Apel Galaţi s-au decis şi daunele pe care părţile vătămate, respectiv familia lui Ionel Baben şi poliţistul Dorin Chiper, trebuie să le primească. Daunele vor fi plătite de firma la care Lepădat avea poliţa RCA, acestea fiind reduse în urma deciziei definitive luate de judecătorii de la Curtea de Apel. Astfel, familia poliţistului decedat va primi doar 220.000 de lei daune morale, în loc de 900.000 de lei, cât s-a stabilit iniţial. La aceasta sumă se adaugă 4.600 de lei, cheltuieli judiciare. Cu privire la poliţistul rănit, instanţa a reţinut în decizia definitivă doar cheltuielile judiciare, în valoare de 4.800 de lei, ceea ce arată că poliţistul supravieţuitor va primi daune morale de 300.000 de lei, dar şi o prestaţie lunară de 800 de lei, de la pronunţarea deciziei şi până la recuperarea totală a capacităţii de muncă. Asiguratorul va plăti şi Spitalului Judeţean 6.172 de lei, pentru spitalizarea şi asistenţa medicală acordată celor doi poliţişti.
Vă reamintim faptul că Stelian Lepădat a  produs un grav accident rutier pe 22 noiembrie 2015, în jurul orei 2,30, pe raza localităţii Tuluceşti. Conform anchetatorilor, tânărul, care conducea un un autoturism pe DN26, s-a angajat într-o depăşire, în urma căreia nu a mai revenit pe sensul său de mers, circulând pe contrasens, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând MAI, condus de agentul şef adjunct Dorin Chiper.

Citit 9957 ori Ultima modificare Duminică, 28 Mai 2017 15:59

6 comentarii

 • postat de Vai de noi
  Luni, 29 Mai 2017 17:39
  In halul asta a ajuns justitia din cauza apartenentei Romaniei la falimentara uniune europeana.
  O sa ajungem sa fim masacrati si sa nu fim ascultati si protejati de nicio institutie a statului ...
  4
  8
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 29 Mai 2017 11:29
  Daniel, are vreo importanta ca mortul a fost militian?
  14
  5
  Raportează
 • postat de Costi
  Luni, 29 Mai 2017 11:26
  Cheloo de la Parazitii a luat 100 de zile de munca pentru posesie de iarba, iar un criminal baut ia doar 60 de zile. Daca omora ambii politisti, probabil luar doar 3 zile, pentru ca e clar ca se premiază criminalitatea in loc sa se pedepsească.
  2
  21
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Luni, 29 Mai 2017 10:25
  Tara asta nu se mai face bine. Iar justitia are un rol important in asta. Cand gunoaie ucid iar justitia alege sa se uite in alta parte, Romania va fi la curu` Europei. Pentru ca suntem in tara lu` "lasa ca merge si asa", "a furat, dar a si facut ceva pentru noi", "a gresit, dar cine nu greseste?" sau "e tanar, sa nu ii stricam viitorul". Tara sinucigasa
  2
  33
  Raportează
 • postat de macovei m.
  Luni, 29 Mai 2017 08:24
  Probabil oamenii s-au inteles...ma lasi cu suspendare iti dau banii astia...
  ca mortul nu mai invie. Totusi sa fi baut si sa ucizi un om si sa iei cu suspendare e ceva.
  4
  20
  Raportează
 • postat de Daniel
  Luni, 29 Mai 2017 06:52
  Bravo ! Tot sa fii infractor in tara asta ucizi 2 (doi) oameni,pe deasupra si politisti si faci 60 de zile munca fara bani ! Justitie de c....,legi de c... ! Sublim !
  P.S: Daca era invers,prezentul articol era plin de comentarii si injurii la adreasa politistilor !
  2
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.