Peste 100 de şoferi au protestat pentru o Centură mai sigură
Foto: Remus Basalic

Peste 100 de şoferi au protestat pentru o Centură mai sigură
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Peste 100 de şoferi gălăţeni au participat, ieri la amiază, la un marş de protest organizat pe Şoseaua de Centură a Galaţiului. Scopul evenimentului a fost acela de a atrage atenţia autorităţilor locale şi opiniei publice asupra numărul mare de accidente cu victime petrecute pe această şosea ocolitoare a oraşului. Doar în ultimul an, 37 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente auto produse pe Centura Galaţiului.

"Drive safe-Drumul de Centură al Galaţiului" este numele protestului organizat de cei peste 100 de şoferi gălăţeni. Evenimentul a fost sprijinit şi de Asociaţia "Galaţi, oraşul meu". Şoferii participanţi la acţiune şi-au aliniat maşinile pe prima bandă a Şoselei de Centură, din dreptul benzinăriei OMV şi până la Viaduct. Cu avariile puse, manifestaţii le-au cerut autorităţilor asigurarea unor condiţii mai sigure de trafic pe Centură.

Şoferii sunt de părere că de vină pentru evenimentele rutiere grave petrecute aici sunt deficienţele la capitolul sistematizare şi lipsa elementelor de siguranţă pentru pietoni, cum ar fi pasarele pentru traversare, intersecţii semaforizate şi, nu în ultimul rând, trotuare. ,,Motivul pentru care noi am venit aici este pentru ca drumul de Centură să fie reabilitat. Această şosea nu are nici măcar trotuare şi majoritatea angajaţilor care lucrează în zonă trebuie să meargă pe margine. În al doilea rând, nu sunt nici destule treceri de pietoni, iar oamenii sunt nevoiţi să  traverseze cum pot, ceea ce este destul de periculos şi pentru ei, şi pentru şoferi. Prioritatea noastră ar fi securizarea intersecţiilor cu probleme. Sunt două astfel de intersecţii foarte periculoase pe acest drum“, a spus George Nica, organizatorul protestului.

Şi Radu Radu Brînzan, preşedintele Asociaţiei "Galaţi, oraşul meu", a insistat că este vorba despre "o acţiune civică care priveşte viaţa cetăţenilor oraşului, în special a celor care locuiesc în zonă şi a angajaţilor firmelor care se află pe acest segment de drum. Prioritară ar fi securizarea trecerilor de pietoni cu pasarele, într-o primă fază, după care dorim alocarea fondurilor necesare reabilitării întregului Drum de Centură".

Citit 4758 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.