Fetele de nota 10 ale Galaţiului | Trei colege de clasă au luat nota maximă la BACALAUREAT
Foto: ”Viața liberă”, Teodora Miron

Fetele de nota 10 ale Galaţiului | Trei colege de clasă au luat nota maximă la BACALAUREAT
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Trei note de 10, toate obţinute de trei fete ale Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi. Mai mult, cele trei sunt din aceeaşi clasă, două dintre ele fiind prietene şi colege încă dintr-a V-a. Cătălina Mihaela Coman, Alina Cristea şi Anca Guţu sunt cele trei fete de 10 ale judeţului Galaţi.

Cu emoţiile la purtător, cele trei adolescente ne-au mărturisit ce vor să facă în viitor, dar şi cum a fost examenul de bacalaureat, pentru fiecare dintre ele. Fetele nu au în comun doar media 10 la bacalaureat, ci şi secretul obţinerii acestei note. Toate ne-au spus că trebuie să ştii să îţi împarţi timpul între învăţat şi distracţie, fără a fi nevoie să renunţi la vreuna dintre ele.

Pregătire doar pentru facultate

Pasionată de lectură, Anca Guţu ne-a povestit că nu a făcut meditaţii pentru bacalaureat. "Bacalaureatul a fost cu emoţii, dar mă bucur că am reuşit să mă stăpânesc şi să mă concentrez în cele trei ore cât a durat o probă. Plănuiesc să dau la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, la specialitatea Medicină generală. Am făcut pregătire pentru admiterea la facultate, dar nu şi pentru bacalaureat", ne-a povestit Anca Guţu, care îşi doreşte foarte mult să devină medic în România.

"Este păcat să nu-mi fructific talentul"

Profesoară de matematică, tot în România, vrea să ajungă colega ei, Cătălina Mihaela Coman, care va da admitere la Facultatea de Matematică şi Informatică din Bucureşti. "Vreau să ajung profesor universitar, oricum în învăţământ. Îmi place şi am observat că am un fel de vocaţie spre a preda, a explica. Am avut colegi care mi-au spus că au înţeles foarte bine de la mine şi am zis că este păcat să nu-mi fructific talentul acesta", ne-a declarat Cătălina Coman.

Întrebată despre secretul obţinerii notei maxime la Bacalaureat, Cătălina ne-a mărturisit că a ştiut să îşi împartă timpul între distracţie şi învăţat. "În ultima săptămână, m-am axat foarte mult pe limba română, să învăţ toate cele 37 de eseuri pe care le-am avut, iar la matematică nu mi s-a părut deloc greu. Îi sfătuiesc pe cei care sunt acum în clasa a XII-a să muncească constant, să nu lase totul pe ultima sută de metri, pentru că nu o să reuşească mare lucru. La matematică şi la fizică, care sunt materii pe domeniul real, chiar nu ai cum să obţii 10 dacă munceşti doar în ultima lună”, ne-a spus Cătălina.

Studentă la Viena

Vocaţia de profesor a Cătălinei s-a dovedit folositoare şi pentru Alina Cristea, cea de-a treia fată de 10, care ne-a spus că a primit de mai multe ori explicaţii de la colega ei. Deşi a terminat un liceu cu profil real, Alina nu vrea să îşi continue studiile în acest domeniu. "Eu sunt copilul rătăcit al grupului, pentru că nu o să fac nici medicină, nici matematică, nici informatică. Eu o să merg pe limbi străine. Şi voi studia la Universitatea din Viena. Totul a plecat din momentul în care mi-am descoperit pasiunea pentru limba germană, prin clasa a X-a, aşa că m-am gândit că ar fi o idee bună şi mai puţin comună să încerc ceva în spaţiul german. Am ales Viena şi pentru că aici este sediul Naţiunilor Unite, iar mie mi-ar plăcea să ajung interpret, deşi mi-aş fi dorit să fac şi traduceri literare, dar ştiu că este o nişă la care ajungi mai greu", ne-a explicat Alina Cristea.

Bucuroase de rezultatele obţinute la examenul maturităţii, fetele au plecat să sărbătorească, la o prăjitură. Nu au prea mult timp de distracţie, însă, pentru că urmează admiterea la facultate, aşa că, cel mai probabil, vor răsufla uşurate abia după ce îşi vor schimba titulatura din absolvente în studente.

REZULTATELE la BACALAUREAT. Două unităţi cu promovare sută la sută şi una cu zero la sută, la Galaţi - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 27748 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.