Grădina Publică din Galați, ascunsă în ÎNTUNERIC, ”e locul ideal pentru furturi sau violuri”

Grădina Publică din Galați, ascunsă în ÎNTUNERIC, ”e locul ideal pentru furturi sau violuri”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

"De luni bune, iluminatul din Grădina Publică nu mai funcţionează. E beznă totală! În plus, sunt şi foarte mulţi câini maidanezi. E locul ideal pentru furturi sau violuri. Nu poţi, practic, să ieşi cu copilul seara în parc, din toate aceste cauze".

Aşa şi-a început pledoaria Carmen Pelin, o gălăţeancă nemulţumită de starea în care se află unul dintre cele mai mari parcuri din oraş.

Acest fapt ne-a mai fost însă sesizat şi de alţi gălăţeni. Până acum, însă, vorbeam despre anumite porţiuni ale Grădinii Publice în care iluminatul public nu funcţiona, iar motivele pe care ni le arunca administraţia locală erau puerile. "Din cauza apei care s-a infiltrat la sistemul electric, stâlpii de iluminat nu mai funcţionează. Problema va fi remediată în cel mai scurt timp", ne anunţa primăria în decembrie 2014.

De data aceasta, sesizarea face referire la întreaga Grădină Publică. Primăria a reacţionat rapid şi de data aceasta. "Această problemă a ajuns şi în atenţia noastră, motiv pentru care am făcut deja o adresă către constructor, pentru remedierea acestor probleme", ne-a informat biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Când va fi rezolvată problemă, încă nu am aflat!

Câinii maidanezi, capturaţi doar pe hârtie?

"La finalul lunii mai, am făcut sesizări la Ecosal pe tema câinilor din Grădina Publică. Am vorbit şi mi s-a spus că se rezolvă. Cu toate astea, au trecut două luni întregi şi nu s-a rezolvat absolut nimic. Sunt fix aceiaşi câini, iar unii dintre ei au făcut deja pui. Cei de la Ecosal mi-au spus, la un moment dat, că au fost în Grădină şi nu au găsit niciun maidanez. Este incredibil! Am chemat şi Poliţia Locală pentru a amenda femeia care hrăneşte maidanezii, dar nu s-a întâmplat nimic. Şi avem hotărâre de Consiliu Local care interzice hrănirea animalelor pe stradă. Poliţiştii mi-au spus că femeia e bătrână şi ei nu vor să facă parte din categoria celor care agresează bătrâne, fie şi prin amenzi", ne-a mai spus Carmen Pelin.

Curioşi să aflăm şi punctul de vedere al serviciului de ecarisaj, am luat legătura cu reprezentanţii padocului. "Au fost câteva sesizări verbale, motiv pentru care am intervenit în Grădina Publică în luna iulie, de două ori. Astfel, pe 4 iulie am strâns şapte câini, iar pe 31 iulie am ridicat încă trei", ne-a explicat Constanţa Cucu, şef serviciu ecarisaj.

Citit 10579 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.