Primul meci cu adevărat greu pentru Oţelul va fi jucat cu Peluza Nord alături

Primul meci cu adevărat greu pentru Oţelul va fi jucat cu Peluza Nord alături
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE: Surpriză plăcută pentru cei de la Oțelul, în primul meci al etapei, vineri, CSM Roman a învins cu 4-1 pe FK Miercurea Ciuc!


Etapa a treia a campionatului Ligii a III-a programează două meciuri ce se anunţă foarte echilibrate, cu echipe gălăţene implicate. Oţelul, echipă care are ca obiectiv promovarea, va juca la CSM Focşani, un adversar ce a demonstrat că este greu de răpus, în timp ce în judeţ este mare derbi între Avântul Valea Mărului şi Sporting Lieşti, formaţii cu un start de sezon foarte bun.

În momentul tragerii la sorţi a programului turului, la prima vedere, partida Oţelului din etapa a treia, cea din deplasare cu CSM Focşani, părea una facilă, fiind vorba de o nou-promovată. Însă, echipa vrânceană a demonstrat în primele două etape că este una dintre nucile foarte greu de spart din Seria I, fiind fără înfrângere în faţa unor adversare considerate cu potenţial de a tinde la promovare.

Damian Băncilă, antrenorul Oţelului, pare să aibă temele foarte bine făcute, avertizându-şi jucătorii în şedinţa de analiză a adversarului, de joi, că îi aşteaptă un meci foarte greu. "Am încredere, băieţii sunt bine pregătiţi. Le-am prezentat adversarul, pe care îl ştiu bine. Am antrenat acolo prin 2009, în Liga a III-a, şi au şi acum jucători de atunci, ceea ce arată clar că joacă de mult timp împreună, au coeziune şi sunt experimentaţi. Predoiu şi Pasăre sunt atacanţi foarte buni, îl au şi pe gălăţeanul Ştefan Lupu mijlocaş dreapta, ca şi alţi jucători cu un bun bagaj fotbalistic. Nu întâmplător au făcut egaluri până acum cu echipe foarte bune ale seriei. Cu Aerostar Bacău, echipă care se ştie că e foarte puternică, au rezistat chiar şi cu un eliminat din minutul 9, unul din categoria Under 19, deci au fost nevoiţi şi să facă devreme două schimbări, plus penalti ratat de Aerostar. Apoi, au făcut egal la Hărman, echipă cu pretenţii la primele locuri. Dar important este ce facem noi, să fim connectaţi de la început, concentraţi tot jocul, aşa vom putea obţine un rezultat favorabil”, a declarat Băncilă.

Relaţia din conducerea Oţelului şi cei din galerie a fost detensionată, astfel că, pentru prima dată în acest campionat, echipa roş-alb-albastră va fi susţinută de suporterii grupaţi în Peluza Nord. Aceştia vor face deplasarea în mod organizat, iar cei care doresc să li se alăture sunt aşteptaţi astăzi la Stadionul "Oţelul", plecarea fiind programată pentru ora 14.00. Costul drumului până la Focşani şi înapoi este de 25 de lei de persoană. "Revin lângă noi suporterii din galerie, acesta este cel mai important lucru care se putea produce înaintea acestui meci. Sper să nu-i dezamăgim şi să ne întoarcem toţi bucuroşi, cu victorie", a salutat Damian Băncilă revenirea lângă echipă a celor mai înfocaţi suporteri.

Din păcate, lotul nu a fost fortificat în această săptămână cu mult aşteptatele legitimări ale campionilor din 2011, Sălăgeanu şi Ibeh, cărora încă nu le-au sosit de la ultimele lor cluburi documentele necesare transferurilor internaţionale. Într-o aşteptare similară se află şi croato-eleveţianul Subotici, dar şi un mijlocaş canadian cu părinţi români, David Itoafa. Acesta din urmă are 22 de ani, este mijlocaş defensiv, cu talie şi multe calităţii, conform antrenorului Băncilă.

Derbi judeţean la Valea Mărului

În celalalt meci de mare atracţie al etapei, Avântul Valea Mărului va întâlni, acasă, pe Sporting Lieşti. Este un autentic derbi, cele două echipe gălăţene fiind printre performerele începutului de campionat.

Avântul (antrenor Florin Cramer) a făcut 2-2 pe teren propriu în prima rundă, în condiţiile unui arbitraj ostil, cu AFC Miercurea Ciuc, echipă considerată principala contracandidată a Oţelului la promovare, iar apoi a învins o altă formaţie cu un lot foarte bine cotat, Cetate Râşnov, 2-1 în deplasare.

De partea cealaltă, Sporting Lieşti (antrenor Ionuţ Niculcea) este singura formaţie alături de Oţelul cu punctaj maxim, după 2-1 pe terenul celor de la Sănătatea Darabani şi 4-0 pe teren propriu cu CSM Paşcani.

A patra echipă gălăţeană din acest eşalon, Metalosport (două înfrângeri cu 0-8, până acum), va juca, în deplasare, cu AFC Odorheiu Secuiesc.

Toate meciurile au loc astăzi, de la ora 17.00.

Citit 4549 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.