Percheziţii în trei judeţe (Brăila, Galaţi, Dâmboviţa), dar şi în Germania. Sunt vizaţi mai mulţi proxeneţi

Percheziţii în trei judeţe (Brăila, Galaţi, Dâmboviţa), dar şi în Germania. Sunt vizaţi mai mulţi proxeneţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Procurorii DIICOT Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul BCCO Galaţi - SCCO Brăila au făcut 34 de percheziţii domiciliare, în Brăila, Galaţi, Dâmboviţa şi în localitatea Karlsruhe,  Germania, pentru destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism si spălare de bani. Gruparea era coordonată de un nucleu constituit în Brăila, iar activitatea infracţională se desfăşura în Uniunea Europeană. Membrii grupului au exploatat mai multe victime într-un interval cât mai mic de timp, fapt care le-a asigurat rapid obţinerea unor importante venituri materiale.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în primăvara anului 2012 un suspect, în calitate de lider (acţionând însă sub protecţia naşului său), împreună cu alţi patru suspecţi, a constituit un grup infracţional organizat, specializat în obţinerea de foloase patrimoniale din exploatarea sexuală (uneori cu acordul tinerelor, ori prin constrângerea sau inducerea în eroare a acestora) a mai multor tinere pe teritoriile mai multor state europene (Austria, Elveţia, Germania, Belgia, Italia, Spania). La acest grup infracţional organizat au aderat în cursul anului 2013 şi alte persoane”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pe fondul presiunilor, ameninţărilor, şantajului exercitate de către membrii grupului infracţional, unele dintre tinerele care intrau în contact cu aceştia cedau şi „acceptau” practicarea prostituţiei, iar banii obţinuţi din această activitate erau folosiţi în cea mai mare parte de traficanţi.

Astfel, în urma probelor administrate s-a stabilit faptul că liderul grupului coordona activităţile externe de trafic de persoane/proxenetism, asigurând protecţia membrilor grupului, dându-le informaţii referitoare la locurile în care pot fi obţinute sume importante de bani şi la modul în care trebuia să le determine pe tinere să se prostitueze, primind în mod direct, sau prin intermediul altor persoane, o parte din banii obţinuţi de persoanele pe care le coordona sau cărora le asigura protecţia.

Tinerele racolate şi exploatate sexual proveneau, cu precădere, din medii sociale sărace, din familii dezorganizate, fără venituri importante.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare vor fi puse în aplicare 110 mandate de aducere şi vor fi luate măsuri asigurătorii asupra unor imobile, sume de bani, autovehicule, mijloace de transport pe apă, conturi şi alte bunuri de valoare.

Acţiunea s-a efectuat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Dâmboviţa, poliţiştii de investigaţii criminale ai I.P.J. Brăila, luptători S.A.S. şi jandarmi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Citit 22392 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.