Este finala campionatului, toţi la stadion

Este finala campionatului, toţi la stadion
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cuvintele din titlu reprezintă strigătul cu care îndrăgitul portar Alex Vlasie cheamă suporterii Oţelului la derbiul pentru promovare în Liga 2, cu Aerostar Bacău. Echipa de fotbal Oţelul Galaţi se află pe locul doi în clasamentul Ligii 3, Seria I, urmând ca astăzi, în penultima etapă a turului, să joace derbiul cu prima clasată, Aerostar Bacău, formaţie pe care o poate egala la număr de puncte în cazul obţinerii doritei victorii. Înaintea acestui meci cu miză maximă, fanii din Peluza Nord au făcut o demonstraţie de ataşament în tribuna la antrenamentul de joi, sperând împreună cu echipa ca exemplul lor să atragă şi o asistenţă numeroasă în tribune la ora derbiului.

„Avem nevoie de toată susținerea suporterilor, îi așteptăm la stadion, fotbalul e mai frumos cu fanii alături și vom încerca să dăm totul și pentru ei. Am încredere în spiritul nostru, în jucători, care se antrenează de la zi la zi tot mai bine”, a spus antrenorul Alexandru Ciobanu.

Cel puţin la nivel declarativ, tehnicianul gălăţean a încercat să mai diminueze din presiunea care apasă pe jucătorii săi, generată de miza uriaşă. “Este un meci cu o încărcătură aparte, între primele două echipe din clasament, dar nu cred că poate fi considerat un fel de meci tur al unui baraj pentru promovare. Campionatul este lung, cu o luptă de anduranţă, mai urmează un retur întreg şi nu cred că se poate spune că cine câştigă acest meci e ca şi promovat”, a adăugat Ciobanu.

Optimistul "Sălă"

Experimentatul jucător Adrian Sălăgeanu a precizat că egalul nu este o opţiune pentru acest meci şi a adăugat că progresul echipei din ultima perioadă este un argument puternic pentru speranţele în victorie. “Este un meci important, la finalul căruia toţi vrem să avem un plus de trei puncte în clasament. Sunt sigur că adversarul ar fi mulţumit şi cu un egal, dar pe noi nu prea ne-ar avantaja un singur punct. Jucăm la victorie, cu o dorinţă foarte mare de a o obţine. Îmbunătăţiri se simt de la un antrenament la altul, este o progresie evidentă. Şi ca atmosferă lucrurile stau bine. Fără să bat vreun apropos, când am revenit la echipă vestiarul nu era aşa compact cum este în momentul de faţă”, a spus Sălăgeanu, unul dintre campionii din 2011 cu Oţelul.

Partida Oţelul - Aerostar, ultima a roş-alb-albaştrilor care se dispută la Galaţi în acest an, va începe la ora 16,00. Biletele pot fi achiziţionate de la magazinul oficial al clubului, de la stadion, începând cu ora 10,00. Preţurile sunt: 2 lei la Peluză, 5 lei la Tribuna II, 7 lei la Tribuna I şi 200 lei la Tribuna 0.

În această etapă cu numărul 14, celelalte trei echipe gălățene vor juca astfel: Metalosport - AFC Hărman (Stadionul ”Dunărea”), Avântul Valea Mărului - KSE Tg. Secuiesc și CSM Focșani - Sporting Liești. Toate aceste partide au loc astăzi, de la ora 14,00.

Citit 6896 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.