Mii de gălăţeni au sărbătorit în stradă Ziua Naţională a României
Foto: Marius Negri

Mii de gălăţeni au sărbătorit în stradă Ziua Naţională a României
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Mii de gălăţeni, curioşi şi entuziaşti deopotrivă, au sărbătorit, astăzi, Ziua Naţională a României, alături de oficialităţi.

Veniţi în număr foarte mare pentru a admira parada militarilor şi a mijloacelor de intervenţie, gălăţenii au format, de o parte şi de alta a străzii Domnească, lanţuri umane, pe porţiunea cuprinsă între vechiul sediu al Primăriei şi până la Parfumul Teilor. Celor mai mulţi nu le-au lipsit panglicile tricolore din piept sau din mâini şi nici drapelul în miniatură, pe care l-au fluturat atât în timpul recitalului îndrăgitei soliste Maria Crăciun, cât şi în timpul paradei militare, cel mai aşteptat moment al manifestărilor închinate zilei de 1 Decembrie.

Unii dintre ei, vizibil emoţionaţi, au spus că îşi doresc de Ziua Naţională o Românie unită, prosperă, cu politicieni responsabili şi patrioţi, care să fie ghidaţi de interesul public şi să pună umărul, indiferent de culoarea politică, la a lua cele mai bune decizii pentru ţară şi cetăţenii săi. Cei mai în vârstă dintre participanţi, cu nepoţii de mână sau în braţe, au spus că îşi doresc ca actuala clasă politică să lupte pentru a le oferi tinerilor perspective pozitive, în aşa fel încât, după finalizarea studiilor, să nu mai dorească să-şi părăsească ţara.

La fel ca în anii trecuţi, ceremoniile organizate de Prefectura Galaţi pentru a marca Ziua Naţională a României au debutat la Catedrala Arhiepiscopală, cu un "Te Deum", slujbă oficiată de un sobor de preoţi, după care manifestările au continuat la Mausoleul Eroilor de la Cimitirul Eternitatea şi s-au încheiat pe strada Domnească, cu parada militară.

Urările autorităţilor pentru gălăţeni

Prezent la manifestări, primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că îşi doreşte ca "Ziua Naţională să nu fie doar de 1 Decembrie, pentru că este păcat să ne aducem aminte că suntem români doar o singură dată în an". "La mulţi ani, tuturor gălăţenilor! La mulţi ani, tuturor românilor! La mulţi ani, tuturor celor care simt româneşte, pentru că, din ce am văzut uneori, sunt străini care simt, poate, mai româneşte decât simt mare parte dintre noi. Mă bucur că am putut lua parte la o paradă frumoasă. Sper ca în anii următori să fie ceva mai bogată din punct de vedere al echipamentelor militare pe care le prezentăm. Sper ca Ziua Naţională a Românilor să nu fie doar de 1 Decembrie, ci în fiecare zi, pentru că e păcat să ne aducem aminte că suntem români doar o singură dată în an. Ar trebui să avem sentimentul acesta în fiecare zi în suflet. Bineînţeles, că îi aştept, în continuare, pe gălăţeni pe Faleza Superioară, la concerte. Sper să ţină vremea cu noi", a declarat edilul-şef.

"Să fim mândri că suntem români, că avem o ţară atât de frumoasă. Îmi doresc să rămânem uniţi, aşa cum am fost dintotdeauna, să fim veseli, pentru că suntem recunoscuţi ca fiind un popor vesel. La mulţi ani, România! La mulţi ani, gălăţeni! La mulţi ani, români!", a spus şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

"La mulţi ani, din suflet, românilor de pretutindeni! În mod deosebit gălăţenilor un "La mulţi ani" care să aducă aminte de Alba Iulia. Sănătate, toate cele bune, prosperitate şi Dumnezeu să se uite la noi, să îşi aplece ochii şi către noi", le-a transmis oamenilor prefectul de Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu.

Citit 5798 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.