GALERIE FOTO / Capcane la tot pasul: Micro 20, cartierul canalizărilor fără capac

GALERIE FOTO / Capcane la tot pasul: Micro 20, cartierul canalizărilor fără capac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul trecut, la finalul lunii septembrie, un redactor al "Vieţii libere" a fost în documentare în Micro 20. A stat de vorbă cu oamenii şi a aflat care sunt problemele cartierului. Străzi neasfaltate, borduri distruse, câini vagabonzi care puseseră stăpânire pe zonă, gunoaie la tot pasul, spaţii verzi inexistente şi o piaţă foarte săracă au fost principalele subiecte ridicate de gălăţenii din Micro 20. După mai bine de şase luni de zile, am reluat vizita în cartierul menţionat, în speranţa că vom vedea măcar câteva dintre aceste aspecte rezolvate.

Cauciuc şi beton pe post de capac

Din păcate însă în urma vizitei în cartierul Micro 20 am ajuns la concluzia că problemele au rămas aceleaşi. Ba mai mult, au apărut şi altele noi, semn că semnalele de alarmă trase de "Viaţa liberă" au rămas fără ecou.

Gălăţenii care au drum prin acest cartier, fie că locuiesc aici, fie că vin doar în vizită la rude au parte de o cursă plină de obstacole. Trotuarele sunt, în unele locuri, impracticabile. Oamenii se văd nevoiţi, mai ales dacă sunt însoţiţi şi de copii, să circule pa carosabil pentru a evita gropile şi denivelările de pe trotuare. Dar, nici pe carosabil nu se pot simţi prea în siguranţă, acesta fiind plin de gropi şi de canalizări rămase fără capac. Pe o singură străduţă am întâlnit cel puţin cinci canalizări fără capac. Una singură era semnalizată de un cauciuc pus probabil de locuitorii din zonă. Restul au rămas la voia întâmplării aşteptând parcă primul gălăţean neatent care să dea cu maşina în ele

Am întâlnit canalizări descoperite şi pe trotuare. Aici însă locuitorii din zonă au avut grijă să îşi protejeze copii, acoperind găurile cum au putut, cu bucăţi de beton. 

Frica de hoţi

Toate aceste sunt semne clare că hoţii de fier vechi fac legea în zonă. „Mai trece din când în când câte o maşină a jandarmeriei pe aici. Dar asta nu rezolvă nimic. Seara ne este frică să ieşim din casă. Se adună tot felul de persoane dubioase pe la scările de bloc şi fac ce vor ei. Oamenilor le este frică să depună plângere pentru că se trezesc apoi cu maşinile zgâriate sau lovite”, ne-a povestit un domn care, la rândul său, a preferat să rămână sub protecţia anonimatului.

Hoţii de fier vechi au furat până şi gardurile de la parcul de joacă. Orice bucată de fier este bună de dus la centru pentru câţiva lei. De înlocuit însă nu se ocupă, cel puţin deocamdată, nimeni. Lucru care îi nemulţumeşte, pe bună dreptate, pe locuitorii cartierului Micro 20. Speranţa lor însă este că în această vară municipalitatea va face ceva şi pentru ei, cei aflaţi la marginea oraşului.

Citit 3328 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2013 08:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.