Zona de la Spitalul Judeţean - sufocată de gropi, câini şi maşini (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Zona de la Spitalul Judeţean - sufocată de gropi, câini şi maşini (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întâlnirea din cartierul gălăţean „Dunărea” a adunat cititori fideli şi ocazionali ai cotidianului „Viaţa liberă”. Toţi, însă, contribuabili care ne-au adus în atenţie vechi şi noi „dureri” comunitare. Pe întinderea dintre pieţele „Moldovenilor” din Micro 17 şi cea din cartierul „Dunărea”, de la Inelul de Rocadă şi până la Aleea Comerţului, am consemnat probleme cu duiumul...

Ca pieton, de ce să te fereşti?

Primul neajuns al gălăţenilor din această parte a municipiului Galaţi a vizat marea aglomeraţie care există în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. „Este un loc prin care intră ambulanţele cu bolnavii în stare foarte gravă care se internează, de regulă, la UPU şi cred că ar trebui mai multă disciplină în zonă. Pur şi simplu, parcarea din faţa UPU este sufocată de fel de fel de maşini, de taxiuri, de câinii comunitari şi, fireşte, de pietoni. Nu e rău că acolo este şi staţie de taxi, dar uneori încurcă bunul mers al treburilor, e prea mare aglomeraţia. Ca pieton, nici nu ştii de ce să te fereşti: de maşini, de câinii comunitari, de bolnavii care ies în halat pe stradă, de maşinile care intră în parcarea Policlinicii?... Poate ar trebui să găsească un alt loc pentru taximetrişti, fiindcă e cumplit ce se întâmplă în acel spaţiu foarte aglomerat. În plus, şoferii mânâncă seminţe, se mai şi ceartă şi nu e deloc o imagine demnă de o comunitate care pretinde că aderă la valorile universale ale omenirii. Tot pe aici se intră şi la morga spitalului... Cred că e nevoie de mai multă organizare a spaţiului în această parte a municipiului”, observa Paula Matei.

Gogoşerie şi natură vie cu maidanezi!

Nici starea sufocantă din staţia de autobuz a SC „Transurb” SA, tot de pe partea Spitalului Judeţean, nu dă bine pentru imaginea Galaţiului. Printre călătorii care aşteaptă troleul sau autobuzul se perindă cerşetori, şuţi şi nelipsiţii maidanezi. Aceeaşi amalgam, de la patiseriile şi gogoşeria păzite ştraşnic de maidanezii care se preumblă prin jur - sau stau tolăniţi lângă pereţii magazinelor alimentare - la călătorii care urcă şi coboară grăbiţi în/din mijloacele de transport. "Nu avem nimic cu patrupedele, dar cu siguranţă realitatea de aici nu concordă deloc cu normele de igienă într-un astfel de loc", semnalează domnul Nelu Costică, pensionar din Galaţi.

Mozaicul aşteaptă să fie înlocuit

Mozaicul de pe trotuarele din zonă, se înţelege, nici cel din staţia "Transurb" a Spitalului Judeţean, nu este într-o bună formă. Neschimbat de ani buni, le dă mult de furcă pietonilor. "Apreciem că se fac unele lucrări de refacere a trotuarelor şi bordurilor în municipiul Galaţi, dar aici, în această zonă foarte solicitată - că mai toţi ajungem pe la spital - ar trebui să se urgenteze lucrările. Sunt multe plăci lipsă, iar când plouă, bălţile nu mai contenesc", reclamă Ioniţă Spiru, pensionar în vârstă de 58 de ani.

Concurenţă trivială

Sub lupă sunt şi stăpânii celor două florării stradale, din apropierea Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei”, improvizate de-o parte şi de alta a bulevardului Brăilei. ”Adeseori, pietonii sunt asaltați de vocabularul cu care florăresele şi florarii de la cele două chioşcuri se împroaşcă cu fel de fel de înjurături. Motivul probabil e  legat de ˝clienţi furaţi˝, dar noi nu înţelegem de ce pietonii aflaţi în zonă trebuie să le asculte disputele triviale? Sunt copii care trec pe aici şi sunt obligaţi să asculte vorbe pe care nu le suportă nici hârtia şi gesturile lor obscene", spune M.T.

Propunere: O staţie la „Inelul de rocadă”

„De mai multe luni, cred că este de-acum un an, au fost făcute refugii pentru o staţie de autobuz în apropierea supermarketului Kaufland, cel din ˝groapă˝, de la Inelul de rocadă. Au fost puse şi semne de circulaţie, apoi au tot fost schimbate şi răschimbate, dar staţiile nu au fost încă date în folosinţă. Să pleci de la blocul Presttige, iarna, cu copilul de mână până la staţia din Micro 19 nu e deloc simplu”, revine cu problema Panait Constantin, în vârstă de 83 de ani, din Galaţi.

 

Citit 5869 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2013 09:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.