Chioşcurile au dispărut, boschetarii rămân / Subsolul Casei Roşii, adăpost pentru oameni şi câini

Chioşcurile au dispărut, boschetarii rămân / Subsolul Casei Roşii, adăpost pentru oameni şi câini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Demolarea chioşcurilor a dus la aerisirea străzii Gheorghe Asachi, dar se simte lipsa unui magazin * Mulţi dintre oamenii fără locuinţă şi-au găsit adăpost la subsolul fostului mall existent la Casa Roşie * Acelaşi subsol este uneori şi padoc pentru câini


Cartierul Ţiglina III este, odată cu demolarea chioşcurilor din faţa Spitalului de Copii, mai aerisit. Fără nicio îndoială, dispariţia construcţiilor provizorii a dus la eliberarea trotuarelor, care şi aşa sunt destul de înguste în anumite zone. Multe dintre ele arătau destul de rău, ba mai mascau şi părculeţul de lângă Spital. Oamenii spun că dispariţia chioşcurilor a adus un alt plus cartierului, respectiv că s-a micşorat numărul boschetarilor. Potrivit cetăţenilor, de când nu mai au de unde să îşi cumpere alcool, oamenii fără adăpost mai ocolesc zona. „Nu mai sunt aşa de mulţi boschetari, pentru că nu mai există chioşcurile şi nu mai au de unde să bea”, ne-a spus doamna Popescu. Demolarea construcţiilor a reuşit într-adevăr să îi împuţineze, dar să nu îi înlăture definitiv, pentru că subsolul fostului mall de la Casa Roşie este, de câţiva ani buni, locuinţa stabilă a câtorva dintre ei. Nu numai că s-au aciuiat acolo, dar mai strâng pe lângă ei şi câini. „Sunt câţiva ani de când stau aici. S-au strâns şi foarte mulţi căţei aici, la subsol. Vin în haite. S-au dat şi la mine, ziua în amiaza mare, un vecin a ieşit afară cu nepotul, s-au dat la nepot, au sărit şi la o vecină cu copilul în braţe să o rupă. Noroc că era lume împrejur”, ne-a mai spus doamna Popescu.

Gunoi şi buruieni

Zona din spatele mall-ului, frecventată de către oamenii fără locuinţă, este transformată în ghenă de gunoi, chiar dacă pubelele sunt chiar lângă clădire. Gunoaiele stau împrăştiate, fără ca să sinchisească să le ridice cineva, fie că sunt ele aruncate de către boschetari, fie că sunt aruncate de către cetăţenii certaţi cu bunele maniere şi cu civilizaţia. Buruienile au crescut sălbatic, iar toţi locatarii care vin dinspre PS1D sau dinspre celelalte blocuri către Siderurgiştilor, trebuie să traverseze printre ele, ca printr-o mică junglă.

Arată bine cartierul fără chioşcuri, dar unul ar fi bun

Categoric, locuitorii cartierului sunt mulţumiţi de hotărârea municipalităţii de a demola chioşcurile, însă, potrivit acestora, nu ar fi rău ca în zonă să se construiască un magazin modern care să fie o alternativă la Kaufland. „S-a aerisit, pare altfel, însă trebuie să se creeze un chioşc acolo în zonă, făcut sub îndrumarea unui arhitect, în colaborare cu Primăria, pentru că pentru orice lucru trebuie să te duci tocmai la Kaufland. Trebuie să avem în zonă şi un magazinaş, unde să găsim repede un iaurt, un cartof”, ne-a explicat o cetăţeancă.

Citit 3376 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2013 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.