Peste 1,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina, cea mai rapidă creştere a unei crize a refugiaţilor în Europa de după Al Doilea Război Mondial

Peste 1,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina, cea mai rapidă creştere a unei crize a refugiaţilor în Europa de după Al Doilea Război Mondial
Foto: qz.com
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul oamenilor care au fugit de război din Ucraina a depăşit pragul de 1,5 milioane, ceea ce reprezintă cea mai rapidă criză a refugiaţilor de după Al Doilea Război Mondial, a anunţat ONU, potrivit News.ro.

„Peste 1,5 milioane de refugiaţi din Ucraina au plecat în ţările învecinate, în zece zile – cea mai rapidă creştere a unei crize a refugiaţilor în Europa de după Al Doilea Război Mondial”, a scris, pe Twitter, Filippo Grandi, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

Cum au fost salvate de război 23 de pisici şi stăpânele lor. Implicarea iubitorilor de animale nu are graniţe. Detalii

Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a estimat că peste patru milioane de refugiaţi ucraineni ar putea avea nevoie, în cele din urmă, de protecţie şi asistenţă.

Înainte de acest conflict, Ucraina avea o populaţie de peste 37 de milioane în teritoriile controlate de Kiev - care deci nu includ Crimeea anexată de Rusia sau zonele aflate sub control separatist.

Mărturii, la intrarea în România. Rachetele ruseşti i-au alungat din propria ţară. Detalii

Citit 1036 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2022 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.