Războiul din Ucraina, ziua 73

Războiul din Ucraina, ziua 73
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Potrivit comandamentului militar al Ucrainei, Rusia își continuă asaltul asupra uzinei Azovstal din Mariupol folosind focul de tancuri și artilerie, scrie The Guardian. Totuși, Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) speră că evacuarea cu succes a civililor din Azovstal va deschide calea pentru ca mai multe persoane să iasă din complex. „Experiența arată că o acțiune reușită ajută la alte evacuări, pentru că acum ambele părți au văzut că funcționează. Sperăm că acum putem construi pe acest minim de încredere", a declarat Dominik Stillhart, directorul de operațiuni al CICR, pentru ziarul elvețian Neue Zürcher Zeitung.

Totodată, trupele Federației Ruse au tras mai multe rachete asupra orașelor-port Nikolaev și Odessa, conform agenției Ukrinform. „Inamicul continuă nu doar distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci și presiunea psihologică asupra populației civile", a declarat Comandamentul operațional (Sud) al armatei ucrainene, adăugând că nu s-au înregistrat victime.

Tot sâmbătă, Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a acuzat Washingtonul de ”coordonarea operaţiunilor militare din Ucraina”, despre care a spus că echivalează cu ”o implicare directă a Statelor Unite în acţiunile militare împotriva Rusiei”. În plus, la Moscova a avut loc repetiția generală pentru parada militară de luni, 9 mai. La rândul său, armata Ucrainei ironizează marina rusă după ce a scufundat încă o navă lângă Insula Șerpilor: „parada tradițională de 9 mai a flotei rusești din Marea Neagră va avea loc anul acesta lângă Insula Șerpilor - pe fundul mării”.

Citit 541 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Mai 2022 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.