Rusia nu are capacitatea de a cuceri noi teritorii ucrainene

Rusia nu are capacitatea de a cuceri noi teritorii ucrainene
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Rusia nu are în prezent capacitatea unor cuceriri teritoriale în Ucraina, dar cel mai probabil, în ciuda respingerilor din partea trupelor ucrainene, îşi doreşte în continuare să îşi extindă controlul asupra regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, relevă o evaluare a Ministerului britanic al Apărării, bazată pe informaţii secrete, conform DPA.

Toate cele patru provincii au fost anexate ilegal la sfârşitul lunii septembrie, chiar dacă Kremlinul nu conduce nici politic şi nici militar respectivele regiuni, iar Kievul a făcut progrese semnificative în ultimele luni în recucerirea de teritorii.

"Cel mai probabil, strategia Rusiei nu îşi va îndeplini obiectivele: este extrem de improbabil ca armata rusă să poată genera în prezent o forţă de atac eficientă şi capabilă să recucerească aceste zone", se arată în actualizarea zilnică a analizei de război realizată de Marea Britanie şi făcută publică luni. "E improbabil ca forţele terestre ruse să facă progrese semnificative din punct de vedere operaţional în următoarele câteva luni", se precizează în evaluare.

Citit 1297 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.