Bombardamente în Herson, în Ajunul Crăciunului: Cel puțin cinci morți. Zelenski: „Rușii ucid de plăcere”

Bombardamente în Herson, în Ajunul Crăciunului: Cel puțin cinci morți. Zelenski: „Rușii ucid de plăcere”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cel puţin cinci persoane au murit şi 20 au fost rănite într-un bombardament al forţelor ruse în centrului oraşului Herson, din sudul Ucrainei, a transmis sâmbătă consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko, potrivit agenţiilor Reuters şi France Presse, citate de digi24.ro.

La scurt timp, preşedintele Volodimir Zelenski a condamnat un act de ”teroare” pentru ”intimidarea” ucrainenilor. ”Dimineaţă, sâmbătă, în Ajunul Crăciunului, în centrul oraşului. Acestea nu sunt instalaţii militare. Acesta nu este un război conform regulilor definite. Este teroare, este a ucide pentru a intimida şi de plăcere”, a scris preşedintele Zelenski, pe reţelele sociale.

La zece luni de la începutul invaziei din Ucraina, Vladimir Putin recunoaște că este vorba despre un război. Între timp, armata rusă își limitează loviturile asupra infrastructurii ucrainene din cauza lipsei de rachete, potrivit Ministerului britanic al Apărării. Cu toate acestea, președintele Volodimir Zelenski avertizează că, în perioada sărbătorilor, „teroriştii ruşi pot deveni din nou activi” și îi sfătuiește pe civili să se adăpostească imediat ce aud alarmele de raid aerian. Ministerul ucrainean al Apărării susține că spitalele din teritoriile ocupate sunt pline de soldați ruși răniți, iar mulți dintre ei mor fără a primi îngrijirile medicale de bază.

Citit 1158 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.