Ucraina respinge apelurile la o "pace abstractă"

Ucraina respinge apelurile la o "pace abstractă"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba a respins, de la tribuna ONU, apelurile la o "pace abstractă", declarând că, în realitate, ceea ce se cere în acest caz este de a permite Rusiei să se impună în ţara sa, relatează EFE. "Auzim mereu apeluri la o pace abstractă, dar cele mai multe dintre ele nu vizează cu adevărat pacea, ci altceva", a declarat Kuleba, într-un discurs în cadrul Adunării Generale a ONU, reunită pentru a discuta situaţia din Ucraina.

Potrivit lui Kuleba, atunci când cineva cere Kievului să se aşeze la masa negocierilor şi să pună capăt războiului, "ceea ce spune de fapt este că Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze pământul pe care l-a furat şi să continue să ucidă, să tortureze, să violeze şi să intimideze oamenii din teritoriile ocupate. Alţii spun cu cinism că Ucraina prelungeşte războiul. Ceea ce spun ei de fapt este că Ucraina ar trebui să se predea şi să lase Rusia să îşi finalizeze genocidul cât mai repede posibil", a insistat el.

"Auzim, de asemenea, voci care cer să nu se mai trimită arme în Ucraina, pentru că nu ajută la pace. Sună fantastic, dar ceea ce vor să spună de fapt aceşti oameni este că Ucraina ar trebui să fie lăsată fără apărare", a adăugat ministrul ucrainean.

La rândul său, reprezentantul Rusiei, care a intervenit ulterior, a dat vina pentru continuarea războiului pe "regimul marionetă" al lui Volodimir Zelenski şi, mai ales, pe puterile occidentale. "Rusia se confruntă astăzi în Ucraina în primul rând cu Washingtonul şi cu aliaţii săi din NATO, care duc un război prin procură împotriva Rusiei, până când va cădea şi ultimul ucrainean", a declarat adjunctul ambasadorului rus la ONU, Dmitri Polianski.

Diplomatul rus a spus că Occidentul trebuie să înţeleagă că nu va câştiga războiul pe câmpul de luptă şi a reiterat că Moscova va continua campania în ţara vecină până când îşi va atinge toate obiectivele pe care şi le-a propus în intervenţia sa, potrivit EFE.

În paralel, mai multe înregistrări video distribuite pe rețelele de socializare au surprins exploziile violente ce au avut loc în cursul nopții de marți spre miercuri în orașul-port Odesa, ca urmare a noului atac lansat de forțele armate ruse asupra sa. Se crede că forțele ruse au atacat Odesa cu mai multe arme din arsenal, printre care rachete Kalibr, drone Gheran, rachete de croazieră X-22 și rachete anti-nave P-800 Oniks. Noul atac a venit după ce Ministerul rus al Apărării a declarat că este vorba despre "răzbunare", ca răspuns la exploziile ce au avariat Podul Kerci, în cursul nopții de duminică spre luni.

Citit 831 ori Ultima modificare Marți, 25 Iulie 2023 10:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.