Noi atacuri ale rușilor asupra porturilor ucrainene de la Dunăre
Foto: Twitter/Doris Berber

Noi atacuri ale rușilor asupra porturilor ucrainene de la Dunăre
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Noi atacuri aeriene ruseşti asupra sudului Ucrainei au avariat în cursul nopţii silozuri de cereale şi depozite într-unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre, o facilitate cheie pentru transportul de cereale, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Odesa, relatează Reuters, citat de News.ro.

„Teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa, de două ori, noaptea trecută, cu drone de atac”, a declarat guvernatorul Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Ţinta principală a fost infrastructura portuară şi de cereale din sudul regiunii”, a precizat el. „Unul dintre porturile de pe Dunăre a fost lovit de bombardamentele inamice, care au avariat depozitele şi instalaţiile de depozitare a cerealelor. Incendiile au fost stinse rapid de către Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat guvernatorul, fără a preciza dacă este vorba despre portul Reni sau Izmail. În plus, forţele aeriene ucrainene au declarat că au distrus 13 drone lansate de Rusia deasupra regiunilor Odesa şi Mikolaiv din sud.

Anterior, forţele aeriene ucrainene anunţaseră că un grup mare de drone ale armatei ruse a intrat în regiunea gurilor Dunării şi s-a îndreptat spre portul fluvial Izmail, aflat în apropiere de graniţa cu România. Grupuri de social media au raportat că au auzit tiruri ale sistemelor de apărare aeriană în zone din apropierea celor două porturi dunărene, Izmail şi Reni. Guvernatorul Oleh Kiper le-a cerut locuitorilor din districtul Izmail, în jurul orei 1,30, să se pună la adăpost, dar a anulat alerta de raid aerian o oră mai târziu.

Prin porturile ucrainene de pe Dunăre erau transportate un sfert din exporturile de cereale înainte ca Rusia să se retragă din acordul susţinut de ONU care asigura un transport sigur pe Marea Neagră. De atunci, porturile Izmail şi Reni au devenit principala rută de ieşire, cerealele fiind trimise pe barje către portul Constanţa pentru a fi expediate mai departe, arată G4Media.ro.

Citit 1023 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 21:27

1 comentariu

  • postat de Putin nu are caracter, trebuie scos din Istoria lumii, la tomberon.
    Miercuri, 16 August 2023 16:02
    109.166.134.***
    Atât îl duce capul pe Putin și cadrele militare ruse încadrând la obiective militare silozurile cu grâne, grâne care sunt date de Dumnezeu și munca omului pentru a hrăni oameni în nevoi și foame din întreaga lume. Chiar nu mai sunt obiective militare în întreaga Ucraină, decât sate, orașe, silozuri?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.