Primele nave civile care au spart blocada rusească

Primele nave civile care au spart blocada rusească
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Nava „Resilient Africa” a părăsit marţi portul Ciornomorsk din regiunea ucraineană Odesa încărcată cu 3.000 de tone de grâu, devenind astfel prima navă civilă care sfidează blocada militară impusă de Rusia în Marea Neagră la 20 iulie, informează EFE. O altă navă comercială, „Aroyat”, se află în portul Ciornomorsk, încărcată cu grâu, având ca destinaţie Egiptul.

Navele-cargo „Resilient Africa” şi „Aroyat”, ambele sub pavilionul Palau, au intrat împreună în Marea Neagră săptămâna trecută prin Bosfor pentru a încărca aproximativ 20.000 de tone de cereale destinate exportului către ţări din Africa şi Asia. Oficialii ucraineni au explicat sâmbătă că cele două cargoboturi sunt "primele nave civile care utilizează coridorul temporar pentru a ajunge în porturile ucrainene".

Ministrul ucrainean al Infrastructurii a scris marţi pe X că acest coridor a fost "stabilit de marina ucraineană". Rusia s-a retras la jumătatea lunii iulie din acordul încheiat în urmă cu an cu medierea ONU şi a Turciei pentru a permite exportul de cereale din trei porturi ucrainene din regiunea Odesa printr-un coridor maritim sigur în Marea Neagră.

Citit 1204 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2023 15:56

1 comentariu

  • postat de Sonia
    Marți, 19 Septembrie 2023 17:37
    86.124.200.***
    M-ar bucura sa fie adevarat ca Ucrainei - aflata sub permanent asediu rusesc... sa ii pese de foametea din tarile africane.
    Daca ar fi graul altora... as fi putin indignata.
    19
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.